Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Logos

0 bejegyzést írt és 74 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pontokba szedtem azokat az adatokat, amelyeket legalább nekünk magyaroknak tudnia kell a tönkölyről:   1./ Sokan nem tudják, hogy a tönkölygabona képes pótolni hosszú ideig a húst is. Erre a közel a húséval megegyező mennyiségű, de annál könnyebben beépülő fehérje…..
Ez volt a tizenharmadik hét (labor és előadás) posztja. A laborokra az utolsó három hétre már nem írtam ki kötelező törzsanyagot, mert a főtéma a laborgyakorlat védése volt! A poszt funkciója immár a szóbeli és írásbeli vizsgák szervezése.  Megtalálod itt a…..
Ez a tizenkettedik hét (labor és előadás) posztja.A laborokra az előző héttől kezdődően már nem írok ki kötelező törzsanyagot, mert a főtéma a laborgyakorlat védése!A PLP, PLK során már most is kitapintható volt a fejlesztési ciklusok megléte, amikor is egy vagy több…..
"Alighogy átszállt a határon a győzelem, az a hat-három s fáradtan a nagy drukkolástól ledőlnék, egyszer csak rámszól a rádió és arra bíztat, hogy verset írjak... Hát írok is." Zelk Zoltán: Rímes üdvözlő távirat http://www.mtv.hu/modernkepmesek/cikk.php?id=165709…..
A DE IK Prog2, programozás bevezető kurzusát támogató címbeli intézményt most megszervezzük! Párhuzamosan ez a poszt a nyolcadik előadás és labor posztja is. Prog2 labor labdarúgó-bajnokság, PLB Figyelj, mert a határidő közeli, lásd a kiírást a könyvben! 1.3.1.1.2.Prog2 labor…..
Logos 2011.10.28 22:19:18
@Joe89: Egyetértek jazmine-nel, én is így csináltam:

www.apache.org/dyn/closer.cgi/maven/binaries/apache-maven-3.0.3-bin.zip
(úgy emlékszem a zip-eset használom)

és ezt írtam be a ~/.bashrc aljára:

# jdk
export JAVA_HOME=/home/varga/Java/jdk1.6.0_27
export J2RE_HOME=$JAVA_HOME/jre/
export JAVA_BIN=$JAVA_HOME/bin/
export PATH=$PATH:$JAVA_BIN

# maven
export PATH=$PATH:/home/varga/prog/apache-maven-3.0.3/bin/

nekem más miatt kellett a J2RE és a többi változó, de mennie kell csak ennyivel is:

export JAVA_HOME=/home/varga/Java/jdk1.6.0_27

export PATH=$PATH:/home/varga/prog/apache-maven-3.0.3/bin/
RUSH: "Welcome aboard the Hammond, Eli. Yes, that is the planet Earth and yes, you are on a spaceship."  SGU Stargate Universe http://www.imdb.com/title/tt1286039/ A laborra történő felkészülés mellé az alábbi muzsikát javasoljuk végtelenítve:…..
Ez az ötödik hét (labor és előadás) posztja. Remek ötletként vezetjük be azt a "laborkártyát", hogy a "saját" focicsapat megléte és elhozása az órára maga is egy ilyen kártya legyen! Természetesen ezt a bónusz kártyát mindenkinek kiosztjuk a labor…..
Logos 2011.10.09 18:18:42
@mqmqO: Próbáld így:

java -cp C:\Foci\atan-1.0.0\target\atan-1.0.0.jar;C:\Foci\apache-log4j-1.2.16\log4j-1.2.16.jar;C:\Foci\AranycsapatFC-0.0.1\targ
et\AranycsapatFC-0.0.1.jar hu.fersml.aranyfc.AranycsapatFC

(a .jar kimaradt a vége felé)

És figyelj a szóközökre!
(egyébként win alatt futtatod?)
„The 600 series had rubber skin. We spotted them easy. But these are new. They look human. Sweat, bad breath, everything. Very hard to spot.”T E R M I N A T O RA mai laboron már (informatikus majdnem**) olyan fejlett ágenseket készítünk, amik analógiái az idézet "Cyber…..
Logos 2011.10.06 07:57:10
@nb: Milyen felhasználóneveket írja be? web.unideb.hu-sokat, (mert az svn úgyis csak akkor érhető el, ha ssh-val belépünk)?
Logos 2011.10.06 08:27:41
@nb: Rendben, megvan, de nem lenne jobb, ha mindenki tudná írni jelszó nélkül is? Mert így mindenkivel (aki csatlakozni akar) privátban egyeztetni kéne, kinek mi a jelszava és a felhasználóneve. Ha pedig kommentben kiírnám, akkor meg olyan, mintha nem is lenne jelszó. Vagy valamit rosszul gondolok?
Logos 2011.10.06 08:39:01
@nb: Na jó, és hogyan tudom használni? Belépek ssh-val a shrek-re aztán svn co svn://web.unideb.hu:2011/src (ezzel rántom le), de hogyan tölthetek vissza, ha módosítottam valamit?
Here we pass the ball, you understand that? We're a unit, not a one-man show. The name on the front of the shirt is more important than the one on the back. Erik Dornhelm, GOAL, http://www.imdb.com/title/tt0380389/quotes Ez a harmadik hét (labor és előadás) posztja. A hét feladata az előző…..
Logos 2011.10.02 21:18:21
@nb: Már rájöttem, mi a hiba (de most hirtelen nem jut eszembe...): valami az útvonalakkal nem volt rendben.

Viszont előjött egy újabb probléma: tudom futtatni a szervert is a monitort is csatlakoznak a csapattagok, de amikor bedobom a labdát, mindenki csak áll és néz ki a fejéből... windows alatt rendben van minden, de linuxon nem csinálnak semmit. Ez mért lehet?

Volt, hogy egyszer (talán egy bizonyos idő után) elkezdtek mozogni, de libasorban a labda után, aztán néhány ember lemászott a pályáról.
Ez a második hét (labor és előadás) posztja. Főleg focizni fogunk, de a labor elején, hasonlóan az első héthez, megismételjük a Prog1 második laborjának a feladatát, de most a megoldást ne C-ben, hanem Javában adjuk meg. Ehhez a Javát tanítok (1.12. példa - Titkosítás kizáró…..
Közeleg az írásbeli vizsga, milyen kérdésekre számítsunk? Íme néhány, nyilván a teljesség igénye nélkül :) Természetesen ezt a posztot arra is felhasználom, hogy belőjjük a kérdések erejét, tehát lehet kommentelni, hogy milyen témákat szeretnénk, esetleg konkrét jó…..
Logos 2011.05.31 14:58:36
@nb: C++ -ban ugyanaz, C-ben pedig a void nem engedi meg a paraméterek átadását?

Kipróbáltam, g++ -al le sem fordul, gcc-vel igen (de, ha leveszem a kommentet a második void2 elől, akkor gcc-vel sem)
Logos 2011.05.31 15:03:30
@nb: A statikus változókat és az inicializálást elolvastam, de nem sokat segített...
Annyit értek, hogy a statikus változó a program teljes élettartama alatt megmarad, és ha függvényen belül deklaráljuk, akkor más függvények nem férhetnek hozzá (hiába tűnik globálisnak).
Laborvezetőknek A február 7-i héten az első előadás laborkártyáit kérdezzük végig a hallgatóktól (ahány kártya, annyi hallgatóhoz intézzünk kérést). De mivel még nem volt előadás, így ha a hallgató nem tud helyes választ adni, még ne könyveljünk el Neki egy fél…..
Laborvezetőknek Az első nyolc előadás laborkártyái közül válogatva kérdezzük végig a hallgatóságot!  Hallgatóknak Nagyon hatékony előre készülni a laborra, sokan és sok trófeát szereznek így! Immár a főtéma: szezonja van a teljesítés egyik szükséges feltétele…..
Laborvezetőknek Szerdáig továbbra is a (logikailag) első hat előadás laborkártyái közül válogatva kérdezzük végig a hallgatóságot!  Arra külön figyeljünk, hogy aki nem tudott egy kártyát, az mindenképpen kapjon a következő laboron is! Innentől a laborokon a fő feladat…..
Logos 2011.04.25 20:11:45
@nb: Igen, otthon próbáltam: észrevettem, hogy a beolvasásnál van a hiba, de nem tudok más alternatívát. Részletesebben ki tudná fejteni, hogy alacsony szinten hogyan olvassak (read-del)? Laboron láttam Joe forrásánál, hogy ő is úgy valósította meg. De "sima" read-del csak stdin-ről stdout-ról, vagy stderr-ről tudok olvasni. Vagy valamit rosszul tudok?
Logos 2011.04.26 17:35:37
@nb: Köszönöm.
Aktuális a mindenféle mintákra (genomi szekvenciák, arecibói rádiójelek ET-től, a mikrohullámú háttér) LZW fás vizsgálata, lássuk hát azt a használati esetet, amelyben a hallgató feldolgozza a z.c forrást! Melynek során (a posztban hivatkozott Sztoch. számtek. könyv…..
Ma, 2011. március 16-án megtartottuk a hatodik előadást. Be kell járni! Katalógust nem írtunk, mert az ünnepekkel terhes hét ellenére megfelelő számban voltunk.       A végleges előadások itt elérhetőek: nehogy.fw.hu/..
Laborvezetőknek A 3. előadás laborkártyáit kérdezzük végig a hallgatóktól (és persze a korábbiakból is osszunk ki, amelyeket fontosnak érezünk). Ha indokolt, akkor bevezethető a több sebességes labor, ahol az előre készülő hallgatók későbbi feladatokkal dolgoznak, vagy…..
Logos 2011.03.10 21:21:26
@nb: $ ./amino <hs_alt_Hs_Celera_chr2.fa
Aztán:
(ezekből nagyon sok van, nem is fér ki az egész a képernyőre:)

Zavar az eroben 84-nel
Zavar az eroben 84-nel
Zavar az eroben 84-nel
Zavar az eroben 84-nel
Zavar az eroben 64-nel
Zavar az eroben 76-nel
Zavar az eroben 69-nel
Zavar az eroben 67-nel
Zavar az eroben 66-nel
Zavar az eroben 67-nel
Zavar az eroben 78-nel

(itt pedig az aminosvak száma van...)