Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jogi PR

160 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Petrocelli Hogy mondja?! 2015.03.23 10:18:25
Nem új jelenség a nyilvánosság előtt folyó diskurzus eldurvulása, az egyre trágárabb és pejoratívabb kifejezések használata. A mintát adó közszereplők és újságírók által terjesztett stíluselemek azonban messze nem csak ízlésbeli problémákat jelentenek.Trágárság és…..
Hamarosan vége ez ítélkezési szünetnek, de a nagy érdeklődésre számot tartó perek egy része nyáron is zajlott a virtuális térben. A politikailag érzékeny ügyekben vádlottak és vádlók jogi pr-eszközökkel is folytatják csatájukat a közvélemény meggyőzéséért. A tét nem…..
2012. április 17-én három tizenéves hidegvérrel kivégzett két embert egy soproni lövészklubban. Megdöbbentő, érthetetlen, brutális gyilkosság történt, ugyanúgy, mint három hónappal később Pécsett, ahol a helyi rendőrség pszichológusát, Bándy Katát ölték meg. A soproni…..
Jogi PR 2012.08.09 10:57:30
@Styxx: Magyarországon igaz
Két látszólag egymástól független hír: Orbán Viktor visszavonta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosi kinevezését, az MSZP pedig kizárta tagjai közül Keller László, korábbi közpénzügyi államtitkárt. Az igazságszolgáltatás politika alá rendelésének jelképes kudarca…..
A szűkülő piacon, a különadók árnyékában minden lehetséges eszközzel támadják egymást az energiaitalt gyártó cégek. Ideális terep a jogi pr számára.   Mi történt? A Bomba egyik alkalmazottja tavaly egy részletes adatgyűjtést követően a sajtóhoz és a hatósághoz…..
A "kegyes halál" kérdését a magyar joggyakorlat az agyonhallgatással kívánja "kezelni". Néha azonban felbukkan egy-egy olyan eset, mely által nyilvánvalóvá lesz: a hatályos szabályok és a hétköznapi valóság nehezen feleltethetők meg egymásnak. Az Uzsoki utcai…..
Bizonyos büntetőeljárások esetén a jogi pr szó szerint élet-halál kérdése. A pedofil vádak egyértelműen ide tartoznak.Fontos lehet a legelején leszögezni: a mindenkit megillető jogi védelem olyan alapvető fontosságú eleme a jogállamiságnak, melyet mi is…..
Állítólag tömegmészárlásra készült, bő másfél évig előzetes letartóztatásban ült, most kiengedték. Mit mutat a nyilvánosságnak S. Ábel?Mi történt?A rendőrség 2010 februárjában tartóztatta le az akkor 22 éves joghallgatót. S. Ábel a hatóság szerint arra készült,…..
Felvétel egy horvátországi vacsoráról, ahol az egyik fogás tízmillió euró lehetett. Rejtett kamera egy magyar étteremben, ahol talán egy közel négymilliárd forintos kárt okozó ipari kémkedésről egyezkednek. A vesztegető házimozija egy kétmilliós pakk átadásáról az újbudai…..
A bűnszervezetben elkövetett csalással, hűtlen kezeléssel, vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel gyanúsított, volt 7. kerületi polgármester meglepődve tapasztalta, hogy egykori sofőrje olyan kifejezéseket használ a szembesítés során, melyek teljesen szokatlanok az által…..
Folytatódik a büntetőper a romák elleni gyilkosság-sorozat ügyében. A szerdai tárgyalás egyik abszurd fordulata az volt, mikor az áldozat húgát büntették meg ötvenezer forintra a "bíróság megsértéséért". Mi történt? Balogh Máriát 2009 augusztusában, egy…..
Lezárult a 9 évvel ezelőtti móri mészárlás utolsó pere is. Weiszdorn Róbert, a  bankrablás és vérengzés társtettese rossz stratégiával készült a Legfelsőbb Bíróság előtt folyt felülvizsgálati eljárásra: nyilvánvaló előnyökről mondott le és alkalmatlan érveket…..
Jogi PR 2011.11.11 09:03:49
@zassz: Hoppá, becsúszott. Köszönöm: javítva.
  Hétfő, november 7., 8:30 Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27. B. László és társai (hűtlen kezelés) A Baumag Szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt. A piramisjátékszerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A…..
Petrocelli "Ügyvédhez méltatlan" 2011.11.04 00:08:00
A kaszinótojásos ügyvéd és az egykori budapesti főispán ellen ugyanúgy vizsgálatot indított a Budapest Ügyvédi Kamara, mint VV Eszter ellen - de micsoda különbség! Az alábbiakban az ügyvédi etikai testület nyilvánossághoz való ellentmondásos viszonyát vizsgáljuk.Dr. Réti…..
Szerda, november 2. 08:30 Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27. B. László és társai (hűtlen kezelés) A Baumag Szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt. A piramisjátékszerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A vád…..
A Legfelsőbb Bíróság fontos döntést hozott: ha kellőképp megindokoljuk, akkor jellemezhetjük ürülékként Hajdú Péter televíziós műsorát. Íme egy ügy, ahol a jog és a pr valóban édestestvérek.Mi történt?"Minden sznobéria és prűdség nélkül állítható, hogy…..
Petrocelli Csipak és a csinovnyik 2011.10.27 11:01:00
A természetvédelmi területre villát építő vállalkozó története kiváló esettanulmány: jogi pr, válság- és politikai kommunikáció, valamint personal branding-elemek keverednek benne.Mi történt?14-16 milliárd forintnyira saccolják Csipak Péter vagyonát, aki 2010-ben került fel…..
Hétfő, 2011. október 24. 08:30Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27.B. László és társai (hűtlen kezelés)A Baumag Szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt. A piramisjátékszerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A vád…..
Törvénymódosítás képében, januári hatályosulással érkezik a Lex Tvrtko. A sapkás műsorvezető és a kereszténydemokrata államtitkár, Rétvári Bence összefogása abszurd helyzetekhez vezethet az elítéltek jogérvényesítése és a következetes jogalkalmazás…..
Hétfő, 2011. október 17. 08:30Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27.B. László és társai (hűtlen kezelés)A Baumag Szövetkezet 1995-től a banki kamatnál jóval magasabb hozamot ígérve gyűjtötte a pénzt. A piramisjátékszerűen működő rendszer 2003 végére összeomlott. A vád…..
Hetek óta késik egy fontos nyilatkozat, vagy sajtóközlemény. A Stohl Andrásra kirótt börtönbüntetés kapcsán ugyanis cikkek sora foglalkozott azzal, milyen atrocitások és megaláztatások érhetik a színészt a szabadságvesztés alatt - de a színesen leírt, egyértelműen jogellenes…..
Jogi PR 2011.10.11 20:43:18
@snipper: Kedves Snipper, talán elkerülte a figyelmedet, hogy ez a poszt nem elsősorban Stohl Andrásról szól, hanem arról, hogy aki nem celeb, arra mi várhat a börtönben. Biztosak vagyok benne, hogy Stohl Andrásra vigyázni fognak, és legfeljebb szóbeli inzultus fogja érni a rabtársaitól. A TASZ jelentéseit és a BVOP némely közleményét is ismerjük, pl. amit a Csüllög-ügy kapcsán a magyar börtönviszonyokat élesen bíráló strassbourgi bíróságnak válaszoltak.

Ennek ellenére készséggel elhisszük, hogy nem válik minden elítélt feltétlenül erőszak áldozatává, de a BVOP is hagyja, hogy ez legyen a közkeletű kép. Ami pedig az előzetes körülményeit illeti, ahol forma szerint ártatlan emberek ülnek, az latin-amerikai mércével mérve is kemény. (Pl. a Bolíviában fogva tarott Tóásó Előd elég rossz helyen van, de fel sem merül, hogy levél- vagy telefonmegvonásban részesítsék.)
Hétfő, október 10. 8:30 Fővárosi Bíróság, V. Markó u. 27.  H. S. Gábor + 1 fő (iparjogvédelmi jogok megsértése) Hétfőn ítélettel zárulhat az első magyar ipari kémper tárgyalása. Az ügyben nagyságrendileg négymilliárdos kár okozásával vádolják a Diagon Kft. volt…..
Az Egyesült Államokban folyó, közérdeklődésre számot tartó bírósági eljárások során gyakorta plasztikus, hatásvadász elemek tömegével bombázzák a sajtót a felek. Ne feledjük ugyanakkor, hogy az esküdtbíráskodással felálló igazságszolgáltatásban a szűken értelmezett…..
Valóban megtörtént a bűncselekmény a sukorói ingatlannal! A körömönfont ravaszságú elkövetőt tetten érték, mindent bevallott, de később visszavonta a vallomását. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság mai közleménye olyan tömörséggel adja vissza a nyöszörgéssel és…..
Hétfő, október 3. 9:00 Pest Megyei Bíróság, Budapest, XIV. Thököly út 97-101. P. Béla (különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette) Májusban kezdődött a veresegyházi polgármester büntetőpere. A polgármestert, aki negyvenhatodik éve a város vezetője,…..