Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rákóczi-fan

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Egy elkeseredett szülőtől kaptunk levelet. Sok elkeseredett szülő nevében írta meg sorait, amelyek a több mint száz esztendős, az utóbbi években Csepelen sok viszontagságot megélt régi Rákóczi iskola (ma a csepeli Karácsony Sándor…..
Rákóczi-fan 2011.03.08 06:54:53
A jelenlegi polgármester is tiltakozott, amikor a Rákóczit összevonták a Karácsonnyal. Az összevonás eredményeképpen az iskola bomlasztása totális lett, hiszen a Karácsony testülete, s főleg igazgatója, abban volt érdekelt, hogy eltűnjön a "konkurens" iskola, s ezért mindent megtettek. Nem engedték, hogy a leendő elsősök szüleinek az iskolát, az ott dolgozókat bemutassák, az iskolába csak "problémás" gyerekeket igyekeztek telepíteni. A régi tanárokat elüldözték, helyettük nem tapasztalt, hanem pályakezdő pedagógusokat vettek fel. Az iskola nevelőközösségét formálissá tették, leépítették azokat a nevelési feladatokat, programokat, amik a rendszerben benne levő gyerekeknek jártak volna az rájuk még érvényes pedagógiai program alapján. Az "egységes" iskola koncepciójával csupa olyan "változást" vezettek be, amik hátrányosan érintették a rákóczisokat. Az iskola megbecsült földrajztanárát alsóba száműzték, de -milyen meglepő!- a tanárnő önszorgalomból azóta is készít fel általa ugyan nem tanított(!) gyerekeket szaktárgyi versenyre, s nyernek, míg az "átjáró" tanárok semmi ilyennel nem törődnek, sőt, az igazgató egy "köszönömmel" sem ismeri el ezt a munkát. A főbb tantárgyakat "átjáró" tanárok tanítják, akik az éves óraszám jelentős hányadában meg sem tartják az óráikat!
S a fenntartó valójában nem törődik ezzel, legyen csend, s ebben a csendben szépen "elsikálják" a problémát, lesz egy értékesíthető épület, s ez a lényeg!