Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csillaghold

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A skizofrén betegekkel együtt élő családokban az agresszió is jelen van az esetek 80 %-ban. Sajnos nálunk is előfordult, de mivel én szinte minden esetnél jelen voltam, így nem tudott elhatalmasodni. Mi egészséges emberek sem tudunk abba beletörődni mindig, hogy észérveinket nem…..
csillaghold 2011.03.07 20:46:37
Tündérkének

én 2000 óta szedem az Amitrexet, változó mennyiségben. Meglepően jól reagáltam a szerre, nem is volt más oka, hogy 10 éve szedem. Ezalatt az idő alatt, még Japánba is eljutottam dolgozni, igaz, voltak benne nehéz időszakok, de megérte.Azelőtt 5 évvel, katatóniás állapotban feküdtem a füben a kertben három napig. Nem tudtam magamról hallucináltam, és üvöltöztem a családommal.
De nem bátoritok senkit álmodozásra. Ezek a szerek a szükséges ROSSZ, közül a kevésbé ,vagy inkább rosszak.
Mostmár 10 év távlatából meggyőződésem, tapasztalom ,hogy csakis a problémák megoldása javit az állapoton, és ez nem azt
jelenti, hogy folyton " vitatkozni és észérvelni " kell.
Az is kell, de a pszichiáterek elfelejtik azt a tényezőt, vagy nevezzük " momentumnak" , hogy valami, valami kiváltja a betegséget.
A legtöbbször a kapcsolati párkapcsolati serdülőkori, leválási probléma, vagy más esetben szerek használata.
A szülő ,aki maga könnyedén kezeli az érzelmeket, és mondjuk igy eléggé magas érzelmi intelligenciával bir, még nyugodtan nevelhet, egy érzelmileg gátolt vagy zavart gyereket, ezek a dolgok nem kiszámithatók. Lehet, most az érinett szülö megsértődik, e szavak láttán, de nem célom birálni, csak mint már " veterán" skizofrén sok mindenen átmentem. Volt, ami segitett,volt ,ami nem.
A szülöm, a lehető legrosszabb döntéseket hozta érdekemben, hiszen fogalmas se volt, mi a helyes. Empátia hiján pedig segiteni sem nem tudott, sem nem akart.
Ellenkező nemű szülö- gyerek kapcsolat esetén különösen nehéz, mert a problémák természeténél fogva nem nyilik meg, inkább mondja el egy barátnak, ismerősnek.
Na, de hogy ne eresszem bőlére.
Az Amitrex a szükséges rosszak közül az egyik legjobb.
Amit az orvosi lapokból kifelejtenek, hogy a gyógyszer tuladagolása is okozhat mellékhatásokat, oda kell figyelni, hogy az orvos ne emelgesse össze vissza a mennyiséget. Hosszutávú szedése rendesen átváltoztatja, a személyiséget, csökkenti a kreativitást, viszont céltudatosabbá tesz.
És azt is tudni illik, hogy a mellékhatások közé tartozik a dühkitörés is.
Az Amitrex egyetlen durva mellékhatása, hogy 4 szeresére emeli a prolaktin szinten ( terhességi hormon ) nem tudom, ez férfiaknál is előfordul -e.
csillaghold