Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virág51

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legközelebb november 20-án, vasárnap 9-14 óráig, részvételi díj: 9000 Ft, ha elhozod egy barátnődet, (barátodat, anyukádat, valakidet) személyenként 5000 Ft.Program:Elmélet, alapanyagok bemutatása, végül egy három fogásos őszi menü elkészítése, ebédelés, receptek. Előadó…..
Makronauta Pályázati felhívás! 2011.05.27 10:15:00
Kedves Olvasók!Osszák meg velünk érdekes, mulatságos, tanulságos etetéssel kapcsolatos történeteiket, akár olyan meséket, amelyek sikeresnek bizonyultak etetés közben. A történeteket a felhívás komment rovatába várjuk augusztus 31-ig, a három általunk legjobbnak ítélt írás…..
Virág51 2011.08.31 08:35:02
Némely anyuka saját gyerekkorából hozta magával azt a nevelési elvet, hogy a legfontosabb, hogy a gyerek egyen. A „mit egyen”, az másodlagos kérdés, csak egyen, és annyit, amennyit az anyuka szerint a gyermeknek ennie kell, ahhoz, hogy jól fejlődjön. Ekkor szokott történni az, hogy a gyerek fegyvertényként használja fel a szülővel szembeni ellenállás kifejezéseként a „nem eszek akkor sem ha éhes vagyok” jelenetet. Az anyuka elől elrohanó gyereket a kajával megrakott kanállal üldözi az aggódó szülő, mert jaj éhes marad a szentem. Voltam már tanúja efféle történéseknek és nem tudtam meggyőzni a szülőt arról, hogy meg lehet bízni a gyerek ösztönös étvágyában és rá lehet bízni, hogy Ő döntse el, hogy mit és mennyit egyen. Persze ehhez az kell, hogy a szülő tudatosan a táplálásra és ne az etetésre helyezze a hangsúlyt. A táplálás az étel és az alapanyag körültekintő ki- és megválasztásáról szóljon. Nem kevésbé fontos az étel asztalra kerülésének esztétikája sem. Valamint a gyermek figyelmét, érdeklődését ébren kell tartani. Erről a régiek is nagyon sokat tudtak. Mikor Mamóca az én gyermekeimet etette, a piros, zöld, sárga és kék nadrágos törpékről mesélt a fiúknak. Mintha nem is az én gyermekeimet láttam volna! Akkorára nyílt a szemük, hogy vajon azok a törpék most mit csinálnak odabenn az Ő pocijukban? Tényleg annyira éhesek? És őket most nekik kell etetniük? Nekik kell gondoskodniuk erről a színesnadrágos seregről? És szomjasak is? És ha kaptak már „katonát”, amit ők küldtek le az éhező, törpéknek, vajon azok most mit csinálnak odabenn? És vajon tudják-e, sejtik-e, hogy ezt most Ők küldték nekik? És még számtalan kérdésre kellett válaszolni, míg az evés véget nem ért. És közben még olyan is előfordult, hogy mese kerekedett ki a törpék pocaklakó életéről. Ha az unokáim nálam töltenek néhány napot, a törpék bevetése mindig beválik és ugyanolyan érdeklődéssel, lelkesedéssel fogadják a törpék táplálására vonatkozó felkérést, mint annak idején az Ő apukájuk tette ezt.
„Tavaszi szél vizet áraszt” – a népdal szövege is jelzi, hogy beindulnak a föld légkörében a szelek, a téli stagnálás után megindul a földben, a növényekben a nedvkeringés. Otthon takarítunk, alaposan szellőztetünk, mosunk, kimosunk, lemosunk mindent a lakásban.…..
1989 decemberében férjem olvasott egy hirdetést, kb. ennyi volt a szöveg: Női problémák megoldása a makrobiotikus táplálkozással. Előadás és vacsora. Vendég Horváth Éva a Nyugat-Berlini Kochstudio Balance vezetője. Menj el, mondta, biztos érdekel téged ez az előadás, és…..