Regisztráció Blogot indítok
Adatok
weismann

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Miközben a DC szenved a mozikban legalább azt elmondhatta magáról, hogy tévében odaveri a Marvelt. Eleinte az Arrow, a Gotham vagy a Flash nagyon szép visszajelzéseket kapott, és látszólag itt lépéselőnybe kerültek a Marvellel szemben, akiknek mindössze egy sokszor bénácska, mégis szerethető…..
weismann 2016.10.05 17:04:58
Élvezetes és értékes munka. Óriási hangsúlyt fektetnek az afroamerikai kultúra bemutatására (ami miatt elég sok rasszista csupán CSAK dacból és "faji büszkeségtől" fűtötten is ellenszenvet érez a sorozat iránt) rögtön a főcímben és az első részekben is. A karakterek dialógusaiból csak úgy dőlnek a különböző utalások Harlem és az afroamerikai közösség múltját és örökségét illetően, járjunk akár "lenn az utcán", akár Pop's borbély shop-jában, akár Cottonmouth menő nightclub-jában. Érződik, hogy ez bizony egy teljesen más környezet a pokol konyhájához képest, a maga értékeivel, hagyományaival, társadalmával - és persze veszélyeivel. Természetesen az összes zene is organikus részét képezi a környezet hű bemutatásának, nem véletlenül hivatkoztak a Luke Cage első évadára egy "tizenhárom részes zenealbumként". Aki tisztában van az afroamerikai kultúrával, annak rengeteg utalás feltűnhet (Biggie, Malcolm X, Wu-Tang klán, Crispus Attucks stb.), odakint az USA-ban gyanítom zabálják most ezt a sorozatot és jóval többet is értenek és értékelnek benne, mint mi, akik nem ebben a környezetben nőttünk fel és éltük mindennapjainkat. Ami még érdekesség, hogy számomra van egy elég erős Keresztapa/Sebhelyes arcú beütése az első három epizódnak egy-egy motívum miatt, így aki kedveli az efféle gengszterdrámákat, annak sem lesz oka panaszra. 9,5/10
weismann 2016.10.06 18:26:19
@kiko grande: Nem feltétlen. Nem is játszhattak egynél többen filmekben néhány évtizede, ehhez képest azért vannak tehetségeik jócskán, csak te még nem hallottál róluk. Pont a fentiek miatt.
75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis…..
weismann 2013.05.15 09:56:55
@DFK:

Bárhogyan ajvékolhatsz! Attól, mert pár vérgőzös magyar újnáci az ellenkezőjét mondja, Che az marad a világ (!) emlékezetében ami: egy hős forradalmár! Azt a pár tűrhő, vidéki, szaros parasztot meg csak leszarják. Tudod, azok a fránya arányok...