Regisztráció Blogot indítok
Adatok
becq74

4 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorok között: Amikor a zsandárok ajtó beszakítás útján mennek be valahova, olyankor általában az ellenkezést megelőzendő, rövid úton pihenőre tesznek mindenkit, és meggyőződnek róla, hogy a spájzból nem dobnak rájuk ólmot. (Egyébként igaz ez minden intézkedéskor, ha szorult elemi életösztön az…..
Mindig eseményekkel dús a testületi ülés Csongrádon, sosem fullad unalomba és egyre nagyobb érdeklődésre tart számot már a szomszédos településeken is. Ez persze azt is jelenti, hogy igazi funkciója - vagyis egy-egy, a város számára fontos döntés meghozatala - esetenként…..
becq74 2013.04.26 13:52:56
@KedvesVezető Lenéz Rátok:
Bizonyosan borzalmasan alulnyűvelt és tájékozatlan vagyok, de mi az a NER?!
becq74 2013.04.26 14:17:16
@zombigyilkos:
Na azt nem szeretném látni, hogy kellemetlen a kérdésem, mert az azt jelentené, hogy takargatni való, erkölcstelen döntés született, azaz valamilyen érdek az eskük fölé kerekedett...
És akkor én borzalmasan csalódott lennék, mert az nagyön kövér alkalmatlanságot villantana fel.

Nem 10 perces média hírnévre, hanem korrekt vezetésre vágyom! Ezt a kamerás-számonkérős-kérdésfeltevősdit megteheti bárki, aki érez ehhez huzalmat, szerintem nem visz közelebb a megoldáshoz.
(Kell az nekem, hogy lépten-nyomon ügybuzgó hatóságok szakadjanak a nyakamba?!)
:)
A hivatalos válaszról meg annyit, hogy a rendelőintézeti szomorú tapasztalataimat kivizsgáló hatóság egyetlen általam kifogásolt pontban sem talált hibát a tisztaságban (2 héttel a panaszom után), mindössze a meghibásodott, ragtapasszal gyógyított villanykapcsolót találták meg, arra pedig el tudták fogadni azt a választ, hogy a javítása folyamatban van (3 hét alatt nem tudott lezárulni a villanykapcsoló javítás!!!!). Sajnos úgy tűnik, még mindig a Komócsin elvtárs által megteremtett Polpot (?) megyében lakok...
Sebaj, legközelebb fénykép is készül...
becq74 2013.04.26 14:31:08
@KedvesVezető Lenéz Rátok:
:D
Köszönöm!
Amikor megszületett, akkora fokú cinizmusnak értékeltem magamban, hogy el se hittem.
Azóta mintha nem emlegetnék oly sokat...
Talán ők is érzik, hogy sok(k) volt... (remélem)
Hajnalban, mikor felkeltem, még nem voltam elég lelkes. 6 órakor azonban, amikor megláttam a Vízirendőrség előtti tömeget rájöttem, hogy Illés Péternek, a Könyvtár igazgatójának igaza volt. Érdemes volt a Költészet Napját más módon köszönteni, mint ahogyan az eddig…..
Kőrösi Tibor blogja Füstölgés 2013.04.09 23:10:06
Kedd délelőtt - immár nem először - lakossági bejelentés érkezett arról, hogy az Alsóváros felől hatalmas fekete füstfelhő lepi el a város nyugati területét. Büdös, maró felhő ez, amitől nem lehet ablakot nyitni, kint tartózkodni a szabadban. Mindenkit zavar ez, kivéve…..
Kőrösi Tibor blogja Közös ló 2013.03.29 00:17:16
Képviselő-testületünk februárban döntött arról, hogy a Rendelőintézetet továbbra is a város kívánja működtetni, azt nem adja át az államnak. Így a lakosainkat nem fenyegetheti az a veszély, hogy esetleg Szentesre kellene átjárniuk a rendelőbe, hiszen helyben marad a…..
becq74 2013.04.05 13:41:42
@zombigyilkos:
Addig is mi itt jól elvitázgatunk, és felkészülünk, hogy jelöltessük valamelyikünket...
;)
becq74 2013.04.05 14:44:38
@zombigyilkos:
Nem láttam, délben még nem volt a postaládában...
:)
Egyébként bocsánat, de rossz meglátás: az nem reklám, hanem hír, hiszen [ÁLLÍTÓLAG] önkormányzati képviselő is jár az ívekkel házról házra...
A székely zászlóhoz hasonlóan ez a divat is begyűrűzött végre hozzánk is! Csak azt nem értem, az országos nagypolitikát minek kell behozni ebbe a szerencsétlen városba?! Nincs itt elég nagy szakadék/széthúzás az emberek között?! Mert értelme (úgy értem, a kitőzött, zászlóra írt "VÉDJÜK MEG A REZSICSÖKKENTÉST" célnak) a címgyűjtésen és a listakészítésen kívül semmi, abban biztos vagyok...
Egyébként vicces a gyűjtő ív, mert engem egy az egyben az ötvenes évek újságjaira emlékeztet a betűtípus... (bár ha szándékos fogás, akkor a cinizmus csúcsa)
Ha elhajtom őket a bánatba (persze hibátlan udvariassággal), akkor várhatóan kirakják a gyerekemet az oviból, nem lehetek majd zsíros-biztos önkormányzati dolgozó, és mint rendszeridegen, megbízhatatlan elem a családom útlevelit is el fogom ezzel vétetni?!
HA fel merem tenni a kérdést, hogy honnan van erre a teljesen felesleges célra [értem ez alatt az átlátszó, vacak álcát] ennyi milliója a Pártnak, akkor még tovább rontok a helyzetemen?
Pont olyan kiábrándító, arcátlan társaság, mint az elődjeik, és mint amilyenek '98-ban voltak, csak még több demagógiát bírnak az arcukra venni...
Hiába, a fejlődés megállíthatatlan!
becq74 2013.04.05 15:55:22
@zombigyilkos:
Azt hittem ez ma már mindenki számára egyértelmű: a végrehajtó hatalom (kormány) és a Törvényhozás (képviselllők) minden döntése a mi zsebünkre megy, ugyanis ők nem végeznek termelllő tevékenységet (ha minden igaz), hanem a tőlünk elsarcolt pénzekkel jáccanak. Illetve nem, dehogy: gazdálkodnak(?!). Tehát definíció szerint a miénkkel hivatottak verni. Mondhatni lételemük a verés...
Csak most mintha elvesztették volna a realitás érzéküket, mert A Párt a kiugróan magas költségtérítési juttatással ügyesen és végtelenül takarékos, polgárbarát módon feltornázta a fájdalom küszöbüket, hogy ne érezzék azt, amit mi a verés jóvoltából...
De szerencsére semmi nem tart örökké!

122 éve talán nem volt még Sam bácsi olyan részletességgel kíváncsi a polgárok adataira, életére, mint ma ezek... Meg talán az akkori, ottani adatoknál nem is kellett annyit kozmetikázni, mint most, hogy az elvárt eredmény kijöjjön, mivel annak a 40 embernek nem az volt a célja, hogy a megadott eredményt alátámassza, hanem hogy a vezetői döntéseket valós alap adatokkal segítse.
Bár az is lehet, hogy az eredmények most is gyorsan megszülettek, csak a megfelelő magyarázatokhoz, értelmezéshez szükséges új statisztikai módszerek kidolgozása, publikálása tartott sokáig, meg ezeknek a K+F projekteknek az elszámolása...
Meg az, mire az összes kérdezőbiztos be tudott menni, és minden kérdőívre rá tudta utólag vezetni a válaszadó nevét, címét...
:)
Kőrösi Tibor blogja Csapdahelyzet 2013.04.05 00:25:52
A mai fogadónapon többen kerestek fel ugyanazzal a problémával, történetesen a jelzáloggal terhelt ingatlanuk elárverezésétől való félelmükkel.  Sajnos sokan vannak, akik már alig-alig, vagy egyáltalán nem bírják a megemelkedett törlesztőrészleteket fizetni, pedig még…..
A héten Máté Attila tartott lakossági fórumot a Gimnáziumban, melyen körülbelül 40-en jelentek meg. A meghívott tisztségviselők közül szinte mindenki jelen volt, mely mutatja, hogy a képviselő valódi válaszokat akart a kérdésekre, ezért az adott szakmai területek irányítóit…..
Csongrád  is csatlakozott a Föld Órája nemzetközi megmozduláshoz, amely a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet. Ezért a város önkormányzata vállalta, hogy a Kossuth tér díszkivilágítását kikapcsoljuk egy órára. Ezt a DÉMÁSZ-on keresztül oldottuk meg az elmúlt…..
becq74 2013.03.28 15:36:49
@zombigyilkos:

Az, hogy egy szolgáltatással kapcsolatban a megrendelőnek semmilyen szabályozási lehetősége nincs, az teljesen képtelen dolog. Lehet elviccelni, hogy évente egy alkalom vagy sem, vagy egyesével menjen a lámpagyújtogató vagy utcánként de pl hajnal 2-4-ig az egészet harmadára vissza lehetne venni, és máris spóroltunk 10-15%-ot.
Vagy forgalomszámlálási adatok alapján lehetne az egyes utca szakaszokon ésszerűsíteni...

A külföldi tőke, mint ellenségkép eléggé kétélű fegyvernek tűnik, de tény, hogy olcsóbban lehet visszavásárolni egy jogszabályi környezeettel ellehetetlenített céget, mint egy jól jövedelmezőt...
A kérdés csak az, hogy szép KG zászló kerül-e a közmű cégekre, vagy csúnya Kapolyi...
:)
Kőrösi Tibor blogja Elhárítás 2013.03.26 23:17:12
Március végén már rég a tavaszt várjuk, ehelyett telet kaptunk akkora hómennyiséggel, amely még januárban és februárban sem volt. Legutoljára 1907-ben volt hasonló, bár ennél kisebb havazás március 26-án. Újra elő kellett venni a hólapátokat, illetve kellett volna. A város…..
Kőrösi Tibor blogja Fúvósok 2012.12.29 00:16:13
Péntek este 18 órakor újra színültig telt a Magyar Király, ahol a Fúvószenekar tartott óévbúcsúztató koncertet. Kováts Attila vezetésével két és fél órán keresztül lenyűgöző élményt nyújtott a zenekar közönsége számára. Sikerüket jól mutatja, hogy tízszer adtak…..
becq74 2013.03.18 14:03:25
@csongrád1122:
Elolvasni sokan elolvassuk.
Sajnos én is úgy látom, mostoha gyermeke városunknak a fúvós zenekar - és az okokat nem is szeretném kapargatni.
A műfüves pálya támogatási igénye szerintem is elég elrugaszkodott, de ha ez egy felülről jövő iránymutatásból fakad, akkor sajnos nem hiszem, hogy az észérvek ezzel kapcsolatban bármit is számítanak...
Meglátjuk...
Erőt, kitartást az egész zenekarnak!
becq74 2013.03.18 22:10:28
Csak másod-harmad kézből származó félinformációim vannak, tehát a következtetésem erősen szubjektív:
A városi támogatás összege a legnagyobb összeggel támogatott focicsapat fejpénzének cca 1/10-ed része
Sűrűn költöznek, nem ad nekik a város megnyugtató helyet.
Laikusként a helyi fellépéseik alapján úgy látom, nem lehet komoly szakmai kifogás a munkájukkal kapcsolatban.
A nyári zenei fesztivál, és a külföldi meghívásos fellépések szervezése, forrásainak előteremtése számomra azt mutatja, a vezetés agilitásával és a pénzügyi elszámolásával sem lehet probléma.
A zenekar tagjai a mostoha körülmények ellenére vidékről is haza járnak a próbákra, fellépésekre, saját pénzükből költenek, a zenekaron belülről nem hallani személyes ellentétekről, tehát a vezetés emberi, vezetői "kvalitásai" sem kérdőjelezhetőek meg szerintem.
Számomra nyilvánvaló, hogy a szakmai eredményeket összehasonlítva (bár ez elég képtelen dolog) legalább olyan jól teljesítenek, mint a focisták, legalább akkora a közönségük, mint a focistáknak, és a város hírét jóval messzebbre viszik, mint a focisták, és a zenekar által ide hozott idegenforgalmi bevétel és gazdasági potenciál jóval meghaladja a focistákét.
A város vezetés elkötelezettnek tűnik a kulturális értékekkel kapcsolatban.
Ha anyagilag mégsem kezeli helyén a város a zenekart, az számomra csak azzal magyarázható, hogy személyi ellentét van a két vezetés között.
Ismétlem: ez inkább csak érzés, mint megalapozott vélemény, úgyhogy örömmel veszek minden adatot, kiegészítést, mert kíváncsi vagyok a valóságra.
becq74 2013.03.20 10:13:35
@István Kiss:
Sajnálattal látom, hogy személyes sértésként kezeli a véleményemet! Viszont tényt egyet sem közöl, hogy kijavítsa a tévedésemet. Tudom, hogy nem csak a felnőtt csapatból áll a csongrádi foci. Tudom, hogy kimelkedően jó munkát végez a városi fociéert. Köszönet érte, és őszinte gratuláció! Nem véletlen kaptak lehetőséget a IH átalakítására és üzemeltetésére. Ettől függetlenül a támogatás összege (miért is nem írta le az összegét?!) aránytalanul nagy a többi támogatotthoz és eredményeikhez képest. Ja, hogy nem elég a támogatás?! Mennyi lenne elég?! Tisztában van vele, hogy honnan származik az a pénz, amiből támogatásként még többet követelnek?! Segítek: élet- és létbizonytalanságban élő emberektől elsarcolt adókból! 10-20 CSALÁD egész éves költségvetése az a pénz, amit a város a focira költ! A társasági adókból összekalapozott (tudom, az sem kis munka!) pénzen felül kérik a támogatást!
Az, hogy az elvégzett munkához képest mennyi a tisztelet díj úgy gondolom mindenkinek a magánügye. Mint ahogyan az is, hogy a foci iránt érzett elkötelezettsége megfelelően kiegészíti-e azt pénzt. Nem hiszem, hogy ezen a teljesítmény szinten a városnak kellene finanszíroznia a klubot, mint ahogy azt sem, hogy az amatőr fociban dolgozók elkötelezettségét támogatási pénzen kellene megvenni.
Számomra az a normális, hogy a gazdálkodásban nincs szürke/fekete folt - ön szerint ez kiemelkedő érdem? Ez az egyik fő problémája a nemzeti foncinak, hogy évtizedek óta nincs szigorúan számon kérve a gazdálkodás! De ettől ez nem helyénvaló, elfogadható! Azt azért gondolom nem vitatja senki, hogy számos nemzet van a világon, ahol ilyen szintű focira egy fillért sem ad a város, és ennek a támogatásnak a töredékéből sokkal nagyobb eredményeket mutatnak fel. Picit demagóg, de alapvető példa Brazília.
Az építő iparban dolgozóként vannak fogalmaim a mai élet nehézségeiről. Pontosan ezért gondolom úgy, hogy
- a támogatás (aminek egy részét tőlem, munkatársaimtól sarcolják el) aránytalanul nagy (a gazdasági környezet zsugorodik, csökken az önkormányzat bevétele - ehhez képest mennyit csökkent a támogatás összege az elmúlt években?!).
- nem elég hatékony a felhasználás/elköltés: nem növekszik a fociban rendszeresen sportolók száma.
- nem annak az 1 embernek a tiszteletdíja az ami csípi a szemem, hanem a hozzáállás, amit a munkakörének léte tükröz: mi az, hogy MOSÓNŐt kell foglalkoztatni?! Egy amatőr csapatnál?! Tartsa rendben mindenki a saját felszerelését!
- a többi egyesület tagjai által vállalt egyéni anyagi hozzájárulás mértékéhez képest mekkora anyagi áldozatot vállalnak a focisták? (kapott önkormányzati támogatási összeg / egyéni hozzájárulás)
- mivel én is finanszírozom az egyesületet az adómon keresztül, így nem gondolom, hogy "békén kellene hagynom" önöket - bármit is értsen ön ez alatt! Amint kizárólag kettőnkre tartozó közös ügyünk lesz, természetesen köszönettel élni fogok a négyszemközti beszélgetés lehetőségével, de ez nam az az eset!
Nagy örömmel venném, ha tényekkel, adatokkal, az egyesület gazdasági beszámolóival, konstruktívan válaszolna a felvetéseimre, véleményemre, és rám bizonyítaná a "marhaságaimat"!
Addig is maradok munkájának kritikus tisztelője!
Kedves Feleim! Talán még van, aki emlékszik erre a fogalomra: teljesítmény volumen korlát. Ez volt az a nagyszerű találmány, ami a szakellátások várólistáit megalapozta, a szoc-lib kormány hozta el nekünk, és a drága Fidesz kormány (minden ígérete ellenére) nemhogy…..
Kőrösi Tibor blogja Beszállás 2013.02.13 23:01:42
A járóbeteg-szakellátás, azaz a Rendelőintézetünk működtetése igen jelentős összegeket igényel a várostól. 2010. októbere előtt már évi 36 millió forintnál tartott a városi támogatás összege, mely addig évről évre emelkedett. Sikerült azonban egy új üzemeltetővel…..
becq74 2013.03.15 03:04:15
Úgy hallom, a kezdeményezést a szomszédok elutasították...

Viszont ma sajnos alkalmam volt a rendelőintézettel való ismerkedésre.
A bejáratnál kiszáradt, ember magasságú, levél nélküli növény torzó fogadja a belépőt. Nagyon feldobja mind a folyosó, mind a rápillantó gyógyulni vágyó emberek hangulatát.
A folyosón elhelyezett fogasok hűségesen őrzik a felújítás emlékét: tégla-, és vakolat pora áll a műanyag akasztók tetején.
A folyosó csempéin - így tél végén - még tökéletes háborítatlanságban díszelegnek a légy piszkok.
A mosdóban gyomorforgató bűz: a takarítás helyett szétlocsolt Hypo szaga keveredik az áporodott húgyszaggal. Energia takarékosság gyanánt (vagy hogy ez a gázfelhő be ne robbanjon?!) kultúráltan, a hely adottságait kihasználva, ragtapasszal van használaton kívül helyezve a villanykapcsoló. Sötétben a takarító és a beteg szemét is kevésbbé zavarja a mocsok - a maró Hypo gőzöktöl amúgy is ömlik a könnye. Szerencsére kifelé menet már gyorsan lehet haladni, csak 3 dolog hiányzik az alapvető higiénia feltételeiből:
- meleg víz
- bármiféle kézmosó szer
- kéztörlő/szárító alkalmatosság
Szerencsére tükör sincs, úgyhogy a balkáni élménytúra okozta sápadtságunkkal sem kell szembesülnünk!
Lehet persze, hogy túlzottak az igényeim, de ez számomra elfogadhatatlan egy egészségügyi intézményben. A fenntartási költségek csökkentésének azért nem eshet áldozatul minden...!
A szolgáltatás minősége és szervezése is megütötte íráskényszerem küszöbét, úgyhogy élményeim összefoglalóját a lehető legtöbb helyre meg fogom küldeni...
Kőrösi Tibor blogja Árkok 2013.03.10 18:43:17
A héten megtartott fogadónapon mint mindig, most is számtalan olyan problémára kérték az engem felkereső lakosok a megoldást, amelyek jórészt magán jellegűek. Mégis volt olyan kérés, amely a város működésére vonatkozott. Ilyenkor általában olyan gondról van szó, melyet már régen meg kellett…..
becq74 2013.03.13 10:05:43
Ha már téma, akkor picit jobban odafigyeltem jártomban-keltemben a csapadékcsatornáinkra...
Rossz hírem van
Találtam jónéhány helyen elégtelen kivitelezést/tervezést! A papír mindent elbír: papíron el lehet fogadni a hibás/nem megfelelő létesítményi elemeket (esetleg az íróasztal mellől átvenni a munkát), de a vizet nem lehet átverni!
Ha a csatorna nyílás szintje magasabbra van építve, mint a vízteleníteni kívánt terület, akkor a víz (fene azt a kényelmes természetét) nem fog egy ici-picit sem ugrani, hogy belejusson a drága pénzen kivitelezett csapadékvíz csatornába, és eljusson az emberek által kívánt helyére, hanem a mélyponton fog megállni, rongálni út/épület alapot, sártengert nevelni.
Ha már 227millió, akkor talán egy töredékéből meg lehetne csinálni egy tisztességes műszaki felmérést is - mielőtt a lapátoló brigádokat bele állítják a munkába (csak, hogy legyen értelme a munkájuknak).
Mert elég nehéz úgy valódi eredményt elérni, hogy a valóságtól elszakadt (mutyizással, kéz kezet mos alapon képződött) papírra alapozva tűzzük ki az elérendő célt. (Ha esetleg emlékeznek még rá, jónéhány ötéves terv bukott meg/fulladt csúfos csődbe - és isszuk a levét ma is - ennek a hozzáállásnak köszönhetően)
Kíváncsian várom a pénz felhasználásának elszámolási bizonylatait: hány munkaóra alatt lehet 1m árokszakaszt RENDBEtenni... (vagy picit rosszmájúbban: a rekonstrukció fm költsége el fogje-e érni egy új építés költségszintjét?!)
Igaz focistához méltóan állandóan mozgásban van. Ha nem a pályán, akkor a pályáért küzd Plútó. Most éppen (többek közt) egy műfüves pályáért harcol. A Labdarúgó Szövetség egyik megyei vezetőjével járt nálam, hogy az új pálya megépítésének lehetőségeit nézzük…..
becq74 2013.03.07 17:02:26
Ha csak 5 millió, amit a zsebünkből kell kitenni, és 25 milliót "kapunk" hozzá (szintén a mi zsebünkből kisarcolt adó forintokból) akkor nyugodtan dobjuk ki az ablakon a 30 milliót?!
Erre mondom én, hogy a cocialista gondolkodás mintraképe!!!
Picit lássunk már az orrunknál tovább!
A műfüves pálya tervezett (!) élettartama kb max 10 év (HA az ágyazat előírt technológiai karbantartása, üzemeltetése folyamatosan biztosított - mondjuk ennek a költségét még sehol nem láttam megjelenni!). Azaz 5-600.000,-/év költés a focira. A focira, ami aktív/félaktív sporttevékenységet végzőket tekintve megmozgat maximum 100 (?!) embert a városban jelenleg, a beruházás eredménye képpen pedig kb +2 (?) embert, valamint a focicsapat a jobb edzés körülményeknek köszönhetően fel fog kerülni a Megye 1-be, így a támogatók megtriplázzák a hozzájárulásukat, meg tízstereződik a csapat reklám bevétele, és lemond a következő 10 évre előirányzott költségvetési támogatásról.
És ennek lapvető feltétele, hogy a kedves belterjes vandálaink az őrizetlen sportpályáról ne vigyék haza szuvenírnek a gyepszőnyeg egyetlen négyzetméterét sem!!!

Lássuk ezzel szemben mire nem lehetne értelmesebben elkölteni ennyi pénzt:
Az oktatást hagyjuk, szárnyalni kezd a színvonala a Klebersberg irányítása alatt. A kiművelt emberfőkre már amúgy sincs szükségünk, mert csak hátráltatják a lendületet... Ovik, bölcsik, már most feleslegesen sok férőhelyre vannak beállítva, a férőhelyek csökkentésével előteremthető az a kis pénz, ami a megmaradt helyek minimális karbantartására kell, a TechnokolRapid tized annyiba kerül, mint egy agysejt barát, szerves oldószer mentes ragasztó, és különben is, a szülők már most is viszik a WC papírt, szalvétát, papír zsepit, szappant, fizetik (már amelyik) a színes ceruzákat, papírt, játékokat, társadalmi munkában udvart rendeznek, új hintaállványt építenek, megcsinálnak mindent, mert az idejükből kitelik, pénzük meg van rá, mert az adóALAP jóváírás hatalmas összegeket hagy a zsebükben. Ha még a tisztasági festést és a szaniterek cseréjét is a nyakukba tesszük, fel se fog tűnni nekik....
A közgyűjteményeink sem tudnák mire költeni, mert a könyvek nem rongyolódnak (a focisták nem rongyolják, a maradék törpe kissebség, aki viszont használná, vigyen a kölcsönzőjegy mellé egy tekercs Cellux-ot, és meg van oldva), a múzeum portalanítása felesleges, mert nincs aki felkavarja, másra meg minek?!
Ennyi túlóra pénzzel a közterület felügyelők se lennének hatékonyabbak a vandalizmus felszámolásában, mert ennyiért sem mernének a vandálok elé odaállni.
A fúvószenekar évi rendes 2 költöztetését sem könnyítené meg ez a lé (nem is cél, mert akkor sose fognak feloszlani), új hangszerek/javítások meg amúgy sem kellenek, ha feloszlanak végre, és nem ricsajozzák fel a várost évente 2-3 alkalommal...
A tanyagondnoki szolgálat se tudna mit kezdeni egy fele ennyi idős/fele ennyit futott kocsival évente...
Az árvíz védekezésekre se lenne értelme elkülöníteni ezt a pénzt, mert a milliárdon felüli költéssel a Tisza szája is el lesz kenve hosszú időre, nem fog zaklatni minket. Ha meg mégis megpróbálná, akkor a megszüntetett helyi rádió úgysem fog tudni mégegyszer 2500 önkéntest mozgósítani a gátra, és így az üresen hagyott házakat se kell majd a polgárőrségnek fokozottan figyelni (a mókuskerék, és a bicikli pedál beszerelése egyébként is megoldja az üzemanyag hiányt is és a mozgásszegény szolgálatot is feldobja)
A mérhetetlenül csúnya medence melletti kötélbólya tekercsek is nagyon bután mutatnának, ha nem a 40 éves, szétrohadt-összecsomózott kötélen fityegő műanyag torzók ásítoznának rajtuk.
Ha 5-10%-kal csökkenhetne ennek az összegnek a hatására az uszodabérlet ára, már el se férnénk (most se nagyon) reggel-este az öltözőben és a medencében - napközben meg aki meg tudja venni a bérletet, az dolgozik erősen, tehát a napközbeni kihasználatlanság se lenne növelhető ovis/iskolás úszásoktatással...
A pólósok se tudnák biztosan, hogy tényleg gólt lőttek-e, ha szétszakadó háló recsegését nem hallanák.

A látvány-csapat-sportok finanszírozása a társasági adókból már tökéletesen megoldott, tehát nem is értem, miért nem köhögi ki magának a foci klub ezt a vacak 5 milliót!?

Tényleg ennyi felesleges pénze van a városnak?!
Akkor talán itt lenne az ideje mérsékelni az adószedést: csökkenthetnék az iparűzési mértékét, vagy ha már úgyse marad itt a túlnyomó része, akkor a gépjármű teljesítmény adót is mérsékelhetnék!

2 család éves jövedelmét azért ennél megfontoltabban is el lehetne költeni.

Egyébként ha a foci, bánom is én, legyen a foci!
Mindegy, ki kap ennyi pénzt, de legyen rendesen megalapozva, átgondolva az a döntés, és legyenek érte vállalások cserébe a kedvezményezett oldaláról! Mérhetően, kimutathatóan fejlődjön a városban a rendszeresen testmozgást végzők száma!
Hiába, hülye idealista maradok már erre a kis időre...
:)
Kőrösi Tibor blogja Van másik! 2013.03.06 23:32:28
Minden héten előkerül abból a bizonyos szekrényből egy-egy olyan csontváz, melyből egy is sok lenne, nem hetente, hanem évente.  Ma például az vált nyilvánvalóvá, hogy lépéskényszerbe kerültünk egy olyan ügyben, amelyben hemzsegnek a ,,véletlenek” és mindenki jót…..
becq74 2013.03.07 17:38:11
Nagy tisztelettel, de úgy látom szükséges felhívni a figyelmet a témába vágó
191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet
az építőipari kivitelezési tevékenységről
jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=124938.614357
című jogszabályunkra!
Kivételes közérthetőséggel határozza meg a túlmunka és a pótmunka közötti különbséget, valamint a KÖTELEZŐ DOKUMENTÁCIÓT és ÜGYMENTETET.
Ez is egy a salátatörvények sorában, mert minden eleme és pontja létezett már korábban, itt csak csokorba szedték alapvetően az ide vágó rendelkezéseket. Ha ennek megfelelően történt a kivitelezés, akkor minden dokumentálva vagyon, visszakereshető, bemutatható, nyomon követhető, és a kompetens/felelős személyek köre is nyilvánvaló.
Ha nem, akkor megalapozatlan a követelés.
Mi itt a probléma?
Ja, hogy volt néhány szóbeli igérvényre alapozott "járulékos költség" is, amit csak jó lenne érvényesíteni ebben a szűk gazdasági kabátban...?!
Ha meg valós a munka és a követelés, számlát esetleg be lehet nyújtani a Mérnöknek, vagy a Tervezőnek! Az ő szakmai felelősségüket számon kérte már valaki?!
Kőrösi Tibor blogja Zavaros víz 2013.03.03 01:20:48
Csongrád adóssága azt jelenti, hogy a hitelek fizetésének következményei valamennyiünk vállát nyomják. Bármilyen hitel törlesztése, kifizetése mástól veszi el a pénzt. Óvodától, bölcsődétől, közvilágítástól, utaktól, civil szervezetektől, az idősek, a tanyasi…..
Kőrösi Tibor blogja Tanyavilág 2013.03.04 23:34:53
Elmúlt a tél. Ez sok szempontból könnyíti terheinket. Az egyik ilyen hatása a tavasz közeledtének, hogy csökkennek a Tanyagondnoki Szolgálat fenntartásának költségei. A város lakosságának közel 1/10-e részesül abban a szolgáltatásban, amely számunkra nem kötelező feladat,…..
Kőrösi Tibor blogja 60% 2013.02.28 00:21:50
Szerdán délután 14.45 perckor Szegeden, a Kormányhivatalban két perc alatt írtam alá olyan megállapodásokat, melyek igen nagy terhektől szabadították meg Csongrádot. Maga az aláírás egy percig tartott. Közben megálltam egy percre és bizony végigfutott az agyamon, hogy néhány…..
  Pár nappal ezelőtt írtam (itt olvasható) az Egészségváros ügyéről. Az évtizedes ügyben eddig egy komoly lépést sikerült tennie az előző vezetésnek: 12 hektár földterületet adott el úgy, hogy még az áfát is kifizette a vevő helyett. Mára sikerült elérni, hogy…..
becq74 2013.02.27 14:32:52
@csongrádiember:
Ha valóban 100 milliós jelzálog terheli, akkor azon nem fog segíteni a belterületbe vonás sem (értem ez alatt, hogy nem fogja a terület forgalmi/piaci értéke elérni a jelzálog értékét belterületként sem)... De mit is ért azon, hogy "Illa berek"? A földet nem fogja elvinni az tuti.
Az előző információ szerint a belterületbe vonástért is hajlandó a díjat megfizetni. Gondolom a telek megosztás (szintén az előző információkra alapozva ez is szükséges) költsége szintén a tulajdonost terheli, a procedurát a tulajdonos intézi mind a Földhivatalnál, mind a jelzálog jogosultjánál. Nekem úgy tűnik, minél többet költ rá, annál erősebb az érdeke, hogy megépüljön a beruházás, és megtérüljenek a költségei...

Én ugyan még nem láttam a terveket, de egy 12 hektáros területet beépítő beruházás bekerülése cca 10 milliárdos tétel nagyságrendileg. Amikor a csúcsokon járt kis hazánkban a beruházási kedv, akkor sem volt sok ekkora volumenű magánberuházás - legalábbis nem hallottam ilyesmiről. Első lélegzetvételre a teljes terv 1/4 - 1/3 része szokott megvalósulni: az a minimum, ami a létesítményt alap szinten alkalmassá teheti a bevétel termelésre... Arra lehet tovább bővíteni, lehet miből finanszírozni, önerőt termelni.
Gondolom én... Mint laikus. Mint az ügyről tájékozatlan tollatlan indián.

Mi okból nem merült el a részletekben ez a tájékoztatás? A Vajúdás vagy agónia című íráshoz képest ez nagyon szűkszavú beszámoló!
becq74 2013.02.28 00:06:25
Bocsánat, de mivel visszatérő motívum a témával kapcsolatban, csak szeretnék rákérdezni, mit ért ezen polgármester úr: "...még az áfát is kifizette a vevő helyett..."
Amennyire tudom, ez az ügylet még véletlenü sem eshetett a fordított ÁFA fizetés hatálya alá, mert jóval annak hatálybalépése előtt történt. Ez esetben az önkormányzat, mint a telek értékesítője, a vonatkozó számla kibocsátója volt az adó alanya. A számlán fel kellett tüntessék a telek nettó értékét, mint az adó alapját, az ÁFA törvényben meghatározott mértékét és összegét (ezzel megállapítva a fizetendő végösszeg adó tartalmát) annak beszedése és a beszedéstől független megfizetése az állam felé, pedig egyértelműen az adóalany kötelessége mindenkor. Adóról lévén szó, minden ettől eltérő megállapodás jogszerűtlen és semmis. Ezek alapján ha jól értem, az önkormányzatnak kellett megfizetnie az ÁFA-t, és meg is tette. De nem más helyett...
Nincs a tárgyban releváns diplomám, ezért akár tévedhetek is, de ha ezeket jól tudom, akkor mire utalt az idézett félmondattal polgármester úr?
A számlák pénzügyi teljesítésének kikényszerítése pedig nem szokott per tárgya lenni - plána, ha rész-fizetéssel már elismerte a kötelezett a követelés jogosságát...
Gondolom a per anyaga, ítélete, az ítélet indoklása nyilvános, és mint az önkormányzat gazdálkodását érintő adat nyilvánosságra is hozható.
Kérem, tegye meg polgármester úr, tétesse közhírré legalább az interneten, és ossza meg velünk! Szeretnék ez ügyben tisztábban látni!
Előre is köszönöm!
A mai napon azokra a 10 vagy talán 100 milliókra emlékezünk, akik egy olyan eszme áldozataivá váltak, amely a legfőbb értékként az embert határozta meg. Valójában egy szűk csoport és az őket kiszolgálók érvényesülését szolgálta embertelen módon, embertelen…..
becq74 2013.02.26 15:48:07
Én teljesen biztos vagyok benne, hogy amint azt a Miniszterelnök Úr is "elmondta" (bizonyára):
"[...]
Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte.[3] Politikai hozzáállása saját elmondása alapján a honvédségben eltöltött idő alatt változott meg gyökeresen, ahonnan teljesen más emberként távozott.
[...]"
http://hu.wikipedia.org/wiki/Orbán_Viktor

valamennyi elvtársnak volt ehhez hasonló élménye, aminek következtében igaz útra tért, őszinte megbánást tanúsított, meggyónt, és feloldozást nyert. Ennek megfelelően ők már nem felelősek azokért a bűnökért...

Remélem ez nem volt gyűlöletkeltő!
Egyebekben nekem is az a véleményem, hogy a megbocsátás nem az emberek hatásköre jelen esetben, tehát valamennyi volt MSZMP tag fosztassék meg vagyonától, és zárassék ki a politikából: amennyiben bármely párt bármely tagjával kapcsolatot létesít, mindketten 20év fegyházzal és 3 generációra vonatkozó teljes vagyon elkobzással büntessenek.
:)

Szóval elég abszurd ez az egész. Addig, amíg a volt MSZMP-s embereknek van kivel összekacsintani az "új" politikusok közül, addig ez gyomorforgató szégyenköve marad a nemzetünknek.
És az is tény számomra, hogy nem vehető egy kalap alá az összes volt MSZMP tag...

Egyébként az, hogy melyik oldal mennyire "szítja a gyűlöletet", megérne egy statisztikát... Azzal megint csak jól lehetne hazudni...
:(

Mielőtt valaki megpróbálná félre magyarázni a hozzászólásomat: nem az ellen van kifogásom, hogy a zsarnokságot és képviselőit felelősségre vonjuk, sőt! Szenvedett annyit az én családom is, hogy felhorgadjon bennem is a vérszomj időnként egy-egy kicsikét...
A bajom azzal az egyértelmű szándékkal van, hogy a jelenlegi győztesek szemlátomást újra akarják írni a saját érdekeik szerint a történelmet és szelektálni akarják a tényeket ehhez a mutatványhoz, hogy befolyásolni tudják a jövőt...
Lehet felrúgni az Ellenzéki Kerekasztal megállapodásait 20+ évvel később, mert ez most jól illeszkedik a hangulatkeltés eszköztárába, csak mivel azoknak a megállapodásoknak az elmúlt 20 évben mindenki haszonélvezője és/vagy szenvedője volt, azt a 20 évet elég nehéz lesz meg nem történtté tenni, és ez már nagyon messzire vezet!

Ha ezt a politikai banditizmust a város életébe is be akarja emelni Polgármester Úr, azt nagyon sajnálnám.
Kifejezetten kérem, nevezze meg polgármester úr azokat a csongrádiakat, akikről ezt állította: "...az eszme szellemi örökösei szítják a gyűlöletet, megpróbálják egymás ellen fordítani azokat, akiknek egy oldalon volna a helyük." Azt is nagy örömmel venném, ha a jogi diplomájának szellemében bizonyítaná is állítását! Addig is úgy gondolom, ilyen állítással nyilvánosság elé lépni méltatlan a polgármesteri székéhez.

Én ugyan nem tapasztaltam, de úgy hallottam, tanárként sokkal realistább képet adott a diákjainak a történelmi eseményekről...
Mi történt azóta? Ismét besorozták, és ez más emberré tette?!
becq74 2013.02.27 14:04:23
@csongrádiember:
Ön szerint ennek van üzenete?
Kellene, hogy legyen?
Mi lehet az üzenet? Akik megjelentek, azok valamennyien vittek koszorút?
Kőrösi Tibor blogja Lobogó 2013.02.22 00:10:56
A mai testületi ülésen egyhangú döntés született arról, hogy városunk erősítse meg a testvérvárosi kapcsolat felvételére vonatkozó eddigi lépéseit Gyergyószentmiklóssal. Ez a folyamat már tavaly szeptemberben, civil kezdeményezésre elindult a 19.ezer lakosú erdélyi…..
Sok évvel ezelőtt merült fel az úgynevezett Egészségváros megépítésének gondolata a Bökényalji út mellett. Teltek az évek és nem történt semmi. Pontosabban annyi igen, hogy sikerült egy szép nagydarab földet (több mint 10 hektárt) sietve eladni 16 millió forintért. Az áfát…..
becq74 2013.02.25 11:41:31
Bizonyára nem értek hozzá eléggé, de a 10M visszaküldése eléggé elutasító lépés volt. Lehetett volna pl. letéti számlán elkülöníteni, amíg a konkrét elképzelés kikristályosodik...
Adatszolgáltatást, kérelem kiegészítést kérni ÉS szabni 15-30 napos határidőt...
Valami olyasmit, ami előre mutató/közös/együttműködő/megoldáskereső lépésnek is felfogható, és tettek szintjén is legalább sugallja, hogy a városvezetés továbbra is nyitott a város fejlődését szolgáló beruházás irányába.
Tény, hogy az eddig felmutatott előrehaladás nem egy "eget/folyót rengető" sikertörténet, de talán nem csak beszélni kellene a pozitív hozzáállásról ez ügyben.

Ugyanis a sértődött duzzogásból és befeszülésből nem lesz se bevétel, se munkahely.
A felelős városvezetés nem csak bevasalja a jogos kintlévőségeit, hanem ki is énekli azt a sajtot a fehér hollók csőréből. ÉS ezt az éneket nagyon nem hallom (nem is feltétlen kell hallanom, az is igaz, mert ha túl hangos az az ének, akkor elijesztheti a varjakat is, nemhogy a fehér hollókat), és ami sokkal szomorúbb: a sajtok potyogását sem látom/hallom...
Szerintem sem a Halászházak volt/leendő bérlőit, sem az egészségváros befektetőit nem fogja ide csábítani vagy a pénzüket itt tartani az "ingyenes" NAV előadás. Ezen a szinten az ilyen rendezvény már nem szempont, nem elég...
(idéző jeles, mert bizony fizetnie kellett érte az önkormányzatnak, és mivel alapvetően nem a vállalkozásainak profitját, hanem a tőlem/tőlünk elsarcolt adó forintokat költik erre)

Ha az a legfőbb motiváció, hogy "Fúúúúúúúúúúj, Szoci/Komcsi a színük!", és ezért nem kell a pénzük a város vezetésnek, vagy ez a per sorozat főként azt célozza, hogy részben vagy egészben narancsos érdekcsoport kezére kerüljenek végül ezek az üzleti lehetőségek (hasonlóan a gátépítési projekthez, ahol a 4 "eredménytelen" eljárás nem érdeklődés hiányában lett eredménytelen...), akkor mennyivel is jobbak az előző csapatnál? Az előző csapat erkölcsi/alkalmassági bányász-békáival való takarózás nem fogja magasabbra emelni a mostani vezetés teljesítményét sem, és annak értékét sem!

Ha pedig pusztán csak azt gondolják, hogy a perrel szerzett 3,2M és a visszautalt 10M nem rontja a 2-10Mrd közötti beruházás megvalósulásának esélyeit, akkor vár csak igazán szép és virágzó jövő erre a városra...