Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preyah

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Franciaország a mai úticélunk, Béla írásából pedig sok minden más mellett az is kiderül, hogy még szinte tökéletes nyelvtudással sem egyszerű mindent elintézni, mert... mert csak. Avagy hogyan tarthat 9 hónapig egy tb-szám elintézése, és hogyan is néz ki a 22-es csapdája…..
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
Preyah 2011.03.05 10:20:57
@bájgúnár:
Hallgasd meg, mi a nemzetközi tapasztalat a magyarokról!
Pont, hogy nem nemzetközi tapasztalatokra kéne hallgatni, hanem sajátra! Akkor nem lennyi annyi népirtás. Vagy szerinted ha szembejön egy szlovák és román, akkor rögtön leütnek, ha te nem ütsz? Mert őket utálni kell! Megmondták sokan!
Preyah 2011.03.05 13:04:19
@FIGO:
Miért, ismétlem miért már megint a holokauszt?? Szerinted az iskolában 8 éven keresztül holokausztot tanítanak, és csak 1-2 órán keresztül magyar kultúrát? Mert szerintem fordítva. És a holokauszt sem érdekel túl sok gyereket, szóval az az 1-2 óra is "felesleges". Nem azzal van a baj, hogy nem tanítják a történelmet, hanem hogy egyszerűen nem érdekli a gyerekeket. Mellesleg megjegyezem? a holokauszt is a magyar történelem része. Miért tesznek egyesek úgy, mintha nem az lenne? Vagy akkor a románok által a magyar falvakban véghezvitt népirtás sem a magyar történelem része? Ha olyan embereket írtanak ki, akik magyarnak vallották magukat (pl Radnóti), akkor az igenis a magyar történelem részének kell hogy legyen.
Preyah 2011.03.05 13:07:31
@bájgúnár:
Igazad van, bár pont ezt én soha nem hallottam, mikor külföldön éltem! :) Én arra gondoltam, mennyire egy széthúzó, kiegyezésre soha nem képes nép vagyunk, akik állandóan csak balhéznak. Vagy a környező államokkal, vagy magukkal.
Az egység ott kezdődik, hogy mégha nem is értünk a másikkal egyet, de elhisszük, hogy ő sem az ország ellen akar tenni, hanem érte, csak máshogy. És megteszünk mindent, hogy elmondhassa a véleményét, még ha nem is tetszik, és elvárjuk, hogy ő is szavatolja ezt nekünk. Én legalábbis külföldön ezt láttam egy két nemzetnél.