Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maiblog

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sorozat bevezetőjét itt, a második részt pedig jövő hétfőn (03.07.) olvashatod. Valamilyen megkérdőjelezhetetlen oknál fogva a történelmet mindenhol nemzeti történelem formájában tanítják. (Az okot természetesen ez az egész sorozat megkérdőjelezi, de ez egyelőre maradjon…..
maiblog 2011.03.04 23:26:14
@ronda74:

Könyörgöm, István és a 16. század között eltelt 500 év! Persze, hogy addigra átalakult a kultúra és már nem a pogány istenekhez vagy mit tudom én mikhez imádkoztak, hanem szentekhez. Kultuszok István előtt is voltak csak azokat kiirtotta és lettek helyettük újak.
maiblog 2011.03.04 23:30:17
@nu pagagyí:

Igazad van és arra pedig ki sem tértél, amit még László Gyula fedezett fel, hogy Árpád kori szövegekben az urak nevei sokszor török eredetűek (pl Aba, Kaplony, Árpád stb. nemzetség), míg a szolgák neve inkább magyar (pl Izelő-szakács stb.) Ez is azt erősíti, hogy az itt talált köznép volt a magyar nyelvű és nem a hódítók
maiblog 2011.03.04 23:54:29
@ronda74:
Értem, mit akarsz mondani.

Viszont erre azt válaszolom, hogy attól, hogy gyönyőrű énekek vannak István királyról, még nem tudhatjuk a nép hány százaléka szerette és mennyien tanulták meg muszájból e dalokat a vallásgyakorlás következtében.

Én azt mondom, hogy az a tény, hogy ma itt magyarul beszélünk mindenkin múlott, aki ezen a tájon élt, sőt elindult valahonnan Ázsiából. Hiába volt István nagyszerű, ha nem űzik ki az 1600-as években a törököket, már lehet meg se lennénk vagy lehet éppen ellenkezőleg: felvéve az iszlám vallást még erősebbek lennénk.