Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kiskolozs

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyorshír A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták…..
kiskolozs 2011.03.04 18:15:39
Kedves dohányosok és nem dohányosok! Úgy fél órája kezdtem el olvasni a fórumon az érveket pro és kontra! Mindezek után szívesen darabokra aprítanám az íróasztalomat. Még soha életemben nem kommenteltem, de most kikívánkozik belőlem. Szóval kiemelnék egyet az szempontok közül:

Egészség

A dohányzás valóban káros az egészségre, de sok minden más is (nagyvárosi levegő, alkohol, zsíros kaja, meg egy két kommentelő is).Szerintem a mértéken és úgy általában az életmód egyéb jellemzőin nagyon sok múlik. Nem teljesen világosak számomra a statisztikai módszerek sem. Szerintem, gyakorlatilag lehetetlen olyan embereket az összehasonlítás kedvéért egymás mellé állítani, akik életmódja kizárólag a dohányzás gyakorlásában ill. nem gyakorlásában tér el. Hazánkban vannak olyan kulturális miliők ahol halmozódnak az egészségügyi kockázatok (alkohol, helytelen táplálkozás, dohányzás stb).Illetve olyanok, amelyekben nagy hangsúlyt fektetnek az egészség megőrzésére. Szóval tartok tőle, hogy a dohányzás viszi el a balhét, az egyéb kockázatok helyett is a felmérésekben. Én éppen a ritka kivételek egyike vagyok. Dohányzom és sportolok. Utolsó egyetemi évemben heti 3 doboz cigi mellett készültem fel a kékes csúcsfutásra (mellette egy két sör is lecsúszott :)) (11.8 km, átlag 8%! szintemelkedés). 1300 induló közül a 20.-ként értem célba. A mai napig elszívom a napi 4-5 szál cigimet, de mellette bringázom és futok, és nagyon fittnek érzem magam. Az orvosi eredményeim is ezt támasztják alá. Mindezzel csak azt szerettem volna illusztrálni, hogy a mértéken sok múlik, ill. hogy a dohányzás csak egy abban a nagyon hosszú sorban. Egy-két kommentelő fröcsögése nekem azt jelzi, hogy újra kiengedtünk egy szellemet a palackból. Most a dohányosokon verik le az elfojtásokat. A problémát a bunkó dohányosok jelentik, akik nem képesek körültekintően és kulturáltan dohányozni. De ha el is veszed tőle a cigit, a bunkóság azért marad! És így a végére egy saját recept a hétköznapok túlélésére: szombat este, egy fél üveg beefeater tonic-kal, jéggel és jó sok citrommal, egy doboz fekete (10mg) Dunhill, nagy dumálás a haverokkal csajokról, zenéről és csak füstölsz és füstölsz és füstölsz...