Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VasMacska

27 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DNS a fazékban Témaváltás 2015.04.22 22:52:28
Szép, jó napot Mindenkinek! Eléggé inaktív volt a blog az elmúlt nem is tudom, mennyi időben. Sok változás történt, emberek jöttek, mentek, ide-oda, ki-be. Én is mentem, jöttem, munkahely változott, miegymás. A kutatás természetesen maradt. :) Az ok, amiért ismét írok,…..
DNS a fazékban Uncsi 2013.04.02 14:34:27
Jó régen írtam ide... Most nem is fogok. Történt néhány változás, jó néhány; de majd igyekszem írni. (Írjak?) Most csak legyen elég annyi, hogy mindig mindent dokumentálni, és ha valaki azt mondja, hogy nem kell alapos dokumentáció, akkor is igen alapos (ha nem még alaposabb!)…..
DNS a fazékban Sci-fi 2012.04.21 16:02:00
Reggel 6:30. Pontosabban hajnal. Legalább is nekem most hajnalnak tűnik. Teljesen mindegy. Fel kell kelnem egy olyan időpontban, amikor még nem akarok felkelni. Már felkeltem. Első utam oda vezet, ahová legtöbbünknek. A művelet félálomban is elvégezhető.Reggelizni kellene. Nem, nem…..
Nézzünk meg egy keményebb napot!Ébresztő 6-kor. Gyors ébredés. Mint minden olyan napon, amikor valami "izgalmas" - de legalább is fontos - nap következik. Röpke reggeli. Nem vagyok nagy reggeliző, de ilyen napokon kell reggelizni. Érkezés 7-re; a műtét 8-kor kezdődik.…..
Tegnap 50 látogatóm volt. Pontosabban 50 oldalletöltés 4 látogatótól. Mi történhetett? :-)Lehet ez véletlen? (Na, most nem tudom, mit fogok csinálni, de értelme valószínűleg nem sok lesz...)Próbáljunk meg rájönni! Papír-ceruza helyett: szoftver:Number of values: 47  …..
DNS a fazékban Adatbázisokról 2011.09.28 23:20:00
Mostanában megint nem sokat írtam.Ennek - természetesen - több oka van. Az egyik legkézenfekvőbb, hogy nem értem rá. Nem értem rá, mert más dolgokat fontosabbnak tartottam, egy nap pedig csak 24 óra, amiből 8-at ajánlatos alvással tölteni. Marad 16, abból 8 alsó hangon munka, a…..
Mi is az ember egy laboratoriumban?Természetesen ember. Lény, akinek megadatott a képesség, hogy mélyrehatóbban tanulmányozza az őt körülvevő világot. Szükséges ez? Jó kérdés.Az élőlények jó része beéri annyi tudással, amennyi az életben maradásához szükséges. Ez a…..
   Kicsit felbosszantott valami a napokban...   Talán már korábban is feszegettem a témát, hogy a tudományba talán túlságosan belefolyt a pénz. Vagy a tudomány folyt a pénzbe? Esetleg a tudósok anyagiasodtak el?   Réges régen, meg az Óperenciás tengeren…..
   Ezek korábban már említett, de még nem tisztázott fogalmak. Így most adok egy kis áttekintést ezekről.   Lelkük az antitest. Az antitest egy olyan fehérje, ami egy molekulát képes felismerni és ahhoz hozzá kötődni. Eredendően a B-limfociták, pontosabban…..
VasMacska 2011.11.26 23:53:08
@pottyosgaloca: Örülök, ha segítettem. Azt azért fontos látni, hogy az itt leírtak koránt sem helyettesíthetnek egy tankönyvet, vagy gyakorlatot, mint erre a név is utal, ez egy konyhanyelven fogalmazott, csapongó, nem alapos irományhalmaz.
Viszont mivel a célom az érdeklődő/tanuló kutatók segítése is, kérdezni lehet bátran - legfeljebb nem tudok válaszolni.
   Nos, úgy döntöttem, ma kemény fába vágom a fejszémet. Valószínűleg bele is fog törni...   Tekintsük ezt a posztot inkább egy kubista impresszionista absztrakt "irodalmi" műnek. Olyan dologról akarok most írni, amit nagyon én sem látok - még - át.…..
Sajnos nem tudtam betartani a gyakoribb posztokat, ezért szerintem nem is fogok többet ilyet kijelentést tenni:)Szerintem azért a blog (és olvasói) már letettek arról, hogy embereket ítéljenek meg az asztaluk alapján, elmozdultunk design/praktikum/kód/oprendszer irányába. De ha nem…..
   Ígéretemhez híven most olyan apróságokról írok, amelyek meglehetősen fontosak, de a könyvekben, folyóiratokban általában nem szerepelnek. Megosztok néhány praktikát (részben saját tapasztalat), amit a laborban dolgozó olvasók (van-e ilyen egyáltalán? :-)) esetleg…..
   Az ember általában beiratkozik az egyetemre, néhányan még azt is tudják, hogy mit akarnak majd. Sokan tudják, majd a képzés alatt rájönnek, hogy az úgy nem fog menni, ahogy elképzelték. Vannak akik már a beiratkozáskor rendelkeznek kellő mennyiségű és minőségű…..
Több mint negyvenöt millió amerikai küzd rendszeres fejfájással, és körülbelül huszonnyolc millióra becsülik a migrénesek számát. Ez utóbbi nagyon erős fájdalommal jár, többnyire a fej egyik oldalát érinti, és erős fény vagy zaj hatására rosszabbodhat. Okozhatja…..
VasMacska 2011.06.20 23:38:12
VasMacska 2011.06.20 17:28:01
@Disz/zit: Na igen, nálam ez kifejezetten probléma. Én 28 vagyok, van egy 16 éves testvérem. Óriási a szakadék. Én is azt gondolom, hogy jobb nekünk, akik az utcán, erdőn, mezőn, patakban töltöttük gyerekéveinket. De az egész világ óriásit változott azóta. Bár furának látom a mai (nem is olyan) fiatalokat (de rossz ez így... :-)), nem tudom, hogy baj-e, hogy számítógépen/TV-n csüngenek. A kérdésre nem várok választ. :-)
20 év múlva hátha kiderül.
DNS a fazékban Sejttenyésztés 2011.03.15 11:28:00
   Az írásokban említett módszerek bemutatása elkezdődik. Elsőként talán az általam (és sokak mások által is) leggyakrabban használt módszerről írnék, ez a sejttenyésztés.    Mikor valamit vizsgálunk, a legjobb lenne mindent embereken tesztelni. Mivel a…..
VasMacska 2011.05.04 23:18:05
@karvajfog: Köszönöm, jogos, javítva...
Ilyen, amikor az magyaráz, akinek fogalma sincs róla... :-)
Amúgy ja, csak megy az enszerkétszertízanegyediken, de hogy miért, azt már senki sem tudja... :-)
Szerdán tartottam egy kisebb (szűk munkahelyen belüli) előadást, melyeken beszámoltam arról, hogy mit sikerült csinálni a legutóbbi ilyen beszámolós alkalom óta. Jövő kedden pedig egy nagyobb "beszámolót" tartok egy nagyobb lélegzetvételű szimpóziumon.Miért is jók…..
DNS a fazékban 2011. 04. 12. 2011.04.12 22:38:00
Nézzünk most végig egy napot! 07:07 ébresztő, 07:12-kor kikapcsolva. Nehéz kelés egy éjszakába nyúló (értelmetlen, de annál szórakoztatóbb) Internetes csevej után. Gondolatok összeszedése: túl fogom élni? 8-kor el kell végezni az SR kezelést az ismételendő qPCR mérésre…..
nem tudom, kerestetek-e már rá arra kuglin, hogy "___***". nos, eddig én sem. most sem szánt szándékkal, de sikerült. az eredmény hihhhetetlen (első találat!). egyébként így nincs fogalmam arról, hogy mi szeretne ez lenni. bárkinek ötlete van, ne álltaljon megosztani!…..
VasMacska 2011.03.17 01:22:52
@zen_dubhist: Mindenképp felettébb érdekes. Lehet klikkelgetni az oldalon, de semmitmondó dolgok jönnek be. Lehet, hogy valaki valamivel kísérletezget az Internet világában. Ha lenne egy e-mail cím megkérdezném...
Mi az a minimál blog?
VasMacska 2011.03.17 01:36:53
@VasMacska: amúgy ez sem sokkal hasznosabb: thisissand.com/
VasMacska 2011.04.08 16:07:54
@VasMacska: hasonló: www.colorflip.com/
lapozgassatok! :-)
Elsőként talán nézzük meg a videot!Elhangzik néhány kemény kijelentés.Első gondolatok: valaki már megint megmondja a tutit, gyanús. Lehet hogy igaza van? Lehet, hogy reklámot csinál a könyvének (elég esélyes). Mivel kezdjük? Nézzünk utána ennek a pacáknak!Gugli; első…..
VasMacska 2011.04.06 00:30:46
@különvélemény: Igen igen, úgy tűnik, hajlamos vagyok ugyanabba a hibába esni, mint Tasi úr. :-) Amit nem bír már felfogni, vagy nem nézett utána, rögtön istenséggel magyarázza.
Nos, igen, mint én is írtam, az Univerzum méreteit sem látjuk át, simán lehet máshol is élet. Az "amint a körülmények engedték" kifejezés azért elég Jolly Joker. :-)
Tény, hogy ha nincs aki filózzon az élet nagy dolgain, akkor nincs élet, és fordítva.
Az utolsó megjegyzést valójában nem tudom kifejteni (ezért sem tettem...) Hol, hát mindenhol, amit nem látunk át vagy nem is fogunk, esetleg már ismerjük, de nem értjük. Nem kellünk mi emberek ahhoz, hogy a dolog működjön. Miért szeretjük magunkat kiemelni a természetből?
DNS a fazékban VegySzerda 2011.03.23 19:48:00
   Na, az utóbbi két nap volt mit csinálni! És a holnap sem az unatkozás jegyében telik. Minden nap 8-ra megyek, ez már elég durva. Az immuncitokémia és immunhisztokémia mellett a Western blot módszere is fehérjék kimutatására szolgál. Előbbiek erőssége, hogy…..
   A hétfő reggelek általában kaotikusak. És éppenhogy túlélhetők. Ma nekem nem ilyen volt. A sejtek, melyekkel dolgoznom kellett volna, nem nőttek fel annyira, hogy elkezdhessem a munkát. Ezért ma csak megetettem őket. A nemrég indított tenyészet nem indult el, mindenki…..
   Ma sem volt az az agyonerőltető nap. Kollégákkal átbeszéltük az eddigi eredményeket, megjelöltük a folytatás irányát. Ehhez kellenek még sejtek is, de mivel ezek a kísérletek nem sejtvonalon folynak (ami ugye mindig van), és épp nincs "rendes" sejtünk,…..
   Ma elég tingli-tangli napom volt. Az éhes sejteket megetettem, és indítottam egy új kultúrát. Az indítás végén, mikor a sejtek már ki lettek nyerve a szövetből, meg is vannak mosva, és médiumban vannak, mielőtt a tenyésztőedénybe tesszük, meg is számoljuk őket.…..
   Ma meglettek a hétvégi kísérletek eredményei. Örülünk, nagyjából az jött ki amit vártunk. Mint korábban említettem, ezek a tesztek korábbi, nem túl szép eredményeket adó vizsgálatok ismétlései. Ezúttal jó eredmények jöttek ki. Az SR növekvő dózisai növekvő…..