Regisztráció Blogot indítok
Adatok
téjézé

49 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak idején nem várt technikai okok miatti szünetet kellett tartanom az Iván körüli munkában, így rákoncentráltam az egyéb apróságokra. A lényeg az, hogy a hátulja még nem került fel, bármennyire is úgy tűnt a korábbi fotók alapján, de tényleg pár napnyi munka lenne csak azt a részt befejezni. De…..
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!Rég volt már hogy itt jártam. Nem is emlékszem mikor nyitottam meg utoljára a blogot... Most két falat bejgli között ideértem, szakítottam ennyi időt. Az idő nagy úr. Mindenki maga alakítja a sorsát, vagy mindenki alakítja egy kicsit a másét. Még ha ezt adott esetben az…..
Belsőség Nézed vagy csinálod? 2015.05.16 12:39:13
A Totalcar galériája Sokan bele sem mernek kezdeni, hiszen még a csapból is a demagóg baromságok folynak: roncsautók országa vagyunk, nem lehet már autózni, drága szórakozás, veszélyes, be van tiltva, bajod eshet, stb. A falnak megyek tőlük és azoktól, akik ezen lovagolnak,…..
Amíg a vágók átvágják (jaj) magukat a több gigabájtnyi forgatott anyagon, addig mi szépen-lassan felépítjük az anyagot, melyet három helyszínen, két napon keresztül vettünk fel Varga "Cigány" Zolival azaz Cigivel. Azzal a Cigivel, kinek sokszor sarkos véleménye helyenként…..
Régen az autóversenyzés pont ezért volt jobb, mert mindegy, hogy mid volt, megvolt a sajátságos előnye... Legyen az egy méregdrága bivalyerős Jag, vagy egy A40-es Austin 1300 köbcentivel - így saccra akár 75 ló is lehet benne! Igaz rendesen le van könnyítve és egy túraautó…..
Nem vagyok valami szorgalmas. Erre kellett rájönnöm miközben a Felicia rigolyáit istápoltam. Jobban belegondolva, Ivánra nagyon kevés figyelmet és időt áldoztam az elmúlt évben. Bele kell húznom, ha a téli hóban akarok csapatni a vén medvével... Legutóbb ott hagytam abba, hogy…..
Nem valami fruskáról, hanem egy bizonyos repedt-alvázúról van szó. Egy régi barátom egy kéréssel fordult hozzám pár hete a fészbuk cseten, íme a rövidített változat: 2013. Augusztus 10:-Nem-e néznéd meg a kocsit, a tinédzserkorú Feliciát, mert kiütött rajta a változó kor…..
Ad 1: a cunder meg tudja sütni az ember talpát is, ha félcipőben van, valamint a munkáskabát többet ér, mint a műszálas kapucnis pulóver hegesztéskor.Ad2: A kétkomponensű festék rohadt büdös, főleg a B fele, valamint a cink egy mocskosul nehezen felkeverhető…..
Itt a tavasz, nyílik a cserebogár, szállnak a levegőben a levedlett állati szőrök, feslik a friss rozsda a kerítésről, tudjátok, ahogy ez lenni szokott. Én mégsem a világnak ezen szépséges apró bizbaszairól fogok írni, hanem egy málló, és szabdalódó bádogtákolmányról, ami…..
TJZ naplója Nosztalgia poszt 2013.02.02 19:52:08
Mostanában jár az agyam ezerrel, a kezem már kevésbé, legalábbis nem a kocsin ügyködöm, ha egyáltalán megmozdulok. Mindenesetre beleakadtam ebbe a videóba:  Egy kis montázs a hőskorból, amikor még többen érdeklődtek a versenyek iránt és a szervezők lelkesedése is…..
Utolért engem is ez a szórványos őszi nyavaja: köhögés, hőemelkedés, gyengeség, miegymás. A múltkori poszt óta szinte kedvem nem volt kimenni a házból ha nem volt feltétlen muszáj. Most, hogy kellő antibiotikum és forró tea kúra hatására újból kimerészkedtem a most már…..
Végre itt a Tél! A friss kéményfüstös ködös levegővel, meg a lefagyott járdákkal, és a fogvacogtató hideggel. A többi jóságot nem említem, a lényeg az, hogy ilyenkor nem szeret kint lenni az épeszű nép java része, hacsak nem a városi forgatagban shoppingol.Mit is csináljunk…..
Azta. Körülbelül másfél hónapja nem írtam ide szinte szemernyit sem. A kocsi közben nem készült el, nem kell megijedni, de olyan sokat sem haladtam vele, mint amennyit illett volna. Kifogást kereshetnék ezret, hogy miért is tűntem el az internet digitális kócainak…..
TJZ naplója Iván, mi van veled? 2012.09.29 19:20:43
Tehetitek föl jogosan a kérdést. Köszöni szépen, javulgat, csak nincs dokumentálva. Most sem következik semmilyen "hú mennyivel jobb lett" kép, csak egy rozsdás kortársa: Szóval ha nem is holnap, de néhány napon belül pótolom ami hiányzik a sztoriból.…..
Huhh. Negyven napja kezdtem neki. Felkészültebb embereknél, vagy egy átlag műhelyben ennyi idő alatt már gurulóképes lenne az autó. De ez nem az a történet. Szomorú a mai nap, de majd később elárulom mitől is. Sercegett a lemezen az olvadó elektróda ma is, ez a…..
Éjszakás vagyok a héten. Valahogy sikerült mégis felkelnem hat óra alvás után önmagamtól, ami egyébként nem erősségem. Kávé, kaja, napi sajtó utána garázs. Nekiláttam a sárvédő alsó részének. Ezt is satu, kalapács, és egyéb steklik segítségével…..
Lassan járj, tovább érsz. Mondja a szólás. Szóval lassan. Nagyon lassan haladok, sajnos a nap felét a szerszámok előkerítésével töltöttem. Nem részletezném tovább, bár ha sokat káromkodtam volna, lehet, hogy hamarabb végzek. Állítólag a káromkodás meggyorsítja a…..
A tegnapi és a mai nap a felkészülés napja volt. Felkészülni mindenre. Vagyis ha mindenre nem is, de a télre és a kocsival való munkára az benne van. Kicsit rendet raktam és kitakarítottam a garázst. Szépen lefújtam mindenről a rárakódott finom port. Igencsak szellősre sikeredett…..
Eltelt egy hónap. Igazán eseménydúsnak nem mondanám, pörgősnek pedig végképp, ha csak a kocsi állapotát tekintjük. Körülbelül egy hete nem nyúltam érdemben a kasztnihoz, ez a hörghurut-szerű megfázás olyan takarékra tett, hogy csak pislákolok most is. Megjegyszés: I like…..
TJZ naplója Zsiguli sztorik 2012.08.27 22:20:59
Ha már itthon ülök betegen, csináljak valamit. Még mindig a karosszéria erősítésének legális és praktikus módján agyalok. Olvasgatok az interneten ezt-azt. Többnyire autókhoz kapcsolódó cikkeket, technológiai vívmányok leírását satöbbi. A Totalcar.hu-on eközben…..
TJZ naplója RozsdaTV 2012.08.24 01:17:08
Nagyon hangulatos műsort hoztak össze a Rozsdakupac magazin szerkesztői! Nagyon eltalált közvetlen stílus, friss, nyers, szeretjük az ilyet! A srácok nem másolnak semmit, kicsit kezdetleges ugyan a hangminőség, a beszédhangok rovására, de remélem a következő epizódra kinövik.…..
Megfáztam. Nem vagyok lázas, viszont egy hete úgy érzem magam, mint amilyen cukorbetegeknek szánt üdítő: energiamentesnek...Erre rátett egy jó nagy lapáttal a KGST Party-t követő Zenerdő, ahova a zene miatt igazából nem érte meg kimenjek, bár tetszett, de nem volt kihagyhatatlan.…..
TJZ naplója 10. KGST Party 2012.08.22 03:09:26
Megtörtént ez is, újabb csodálatos hétvége tűnt tova. Kicsit késve érkeztem a találkozó helyszínére, ugyanis kb egy órát nézelődhettem, mert utána kezdődött a felvonulás. Amit viszont addig láttam az bőven megérte a jelképes összegű belépő árát. Ideális környezet…..