Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MorganDexter

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A rendszeres alkoholfogyasztók körében az alkohol megvonását követően gyakran súlyos, életveszélyes állapot: alkoholmegvonásos szindróma alakulhat ki. Már Hippokratész leírta. A delirium tremens rövid ideig tartó, de időnként életveszélyes (ezekben az esetekben feltétlenül…..
MorganDexter 2014.01.26 07:25:33
@zslog: Pedig sok esetben jó lenne. Biztos nem egyedi eset a mienk sem. Biztos sok család szenved attól, hogy valakinek drog vagy alkohol problémái vannak, de nem hagyja, hogy segítsen rajta a család.

Köszönöm szépen a válaszait!
MorganDexter 2014.01.22 22:25:29
Kedves Doktornő!

Nagyon megörültem annak, hogy megtaláltam ezt a blogot, mert aggódunk 57 éves apósom miatt.
Röviden megpróbálom leírni a családban történt eseményt.
Apósom sajnos súlyos alkoholista, próbáltunk rajta sokszor segíteni, amit mindig elutasított. Pár év alatt nagyon súlyos fogyást produkált és mellette szerintem egy depresszív állapotba is belépett. Pár héttel ezelőtt súlyosbodott az állapota. Amit evett kijött belőle. Koordinációs zavarai lettek, végtagjai fájtak. Megjelentek a kézfején a "pókhálók" is. Kezdett dezorientáltan viselkedni, de mikor mentőket hívtunk, sajnos nem volt annyira beszámíthatatlan, hogy ne tudja elzavarni őket. A múlt héten észrevettük, hogy enyhe hallucinációi is vannak és újra megpróbáltuk a mentőket. Ezúttal sikerrel.

Azóta eltelt egy egész hét, de sajnos az állapota romlott. Nem vagyok orvos, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy delirium tremens állapotába fennáll nála. Tegnapi naptól a kommunikálás sem működik. A kórházban infúziót és valamennyi vitamint is kap, de sajnos más információt nem kaptunk sem a kezelő orvostól, sem pedig senkitől. Nem tudom, hogy ilyen esetben mi az eljárási sorrend, de szerintem minimum májfunkciót, cukrot, vörösvértestet és fehérvértestet illene vizsgálni. Persze, tudom, hogy sok-sok hasonló beteg van, de a szinten végigmentünk és talán apósom volt a legsúlyosabb helyzetben.

Azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben a kezelést nem lenne jobb a belgyógyászaton folytatni? Normális az, hogy ilyen szinten szünteti meg a külvilágot maga körül? Esetleg nem lehetne a kezelését folyatni a belgyógyászaton?

Nagyon aggódunk érte és sajnos egyre inkább csak az interneten tudunk keresgélni, mivel nem kapunk csak fél információkat. A legnagyobb aggodalmunk, hogy annyira legyengült, hogy enni sem tud és csak úgy tud inni, hogy kanállal tud inni.

Várom megtisztelő válaszát!
MorganDexter 2014.01.24 19:10:39
@zslog:
Köszönöm szépen válaszát! Sajnos apósom elég makacs volt eddig ezen a téren és a "semmi bajom" válasszal általában lezárta a dolgot. Sosem értettem az alkoholistákat, de gondolom a lelki problémák kezelésével függhet össze az, hogy ki nyúl italhoz vagy droghoz. Nem ítélem el őket, nem mindenki tud erős lenni. Sajnos ő is a gyengébbek közé tartozik. Nagyon reméljük, hogy ez most észhez téríti, de mindezek mellett aggódunk, hogy egyáltalán nem kommunikál senkivel. Csak artikulálatlan hangokat ad, ami elég ijesztő.
Apósom doktornője nagyon kedves és megkértük, hogy kicsit nézzen rá, mert romlik az állapota. Azóta volt belgyógyászaton, volt vérvizsgálat, kapott antibiotikumokat, mivel kiderült, hogy tüdőgyulladást kapott. A gyógyszerekre a kezelő orvos szerint nagyon jól reagál. Ma vitték CT-re és lehet, hogy EEG-t is csinálnak, ha a jövő héten keddig nem javul szellemileg. A kezelő orvos is kicsit megijesztett minket, hogy fennáll a lehetősége az agylágyulásnak és nem zárja ki a hasnyálmirigy gyulladást sem.

Egy kérdésem még lenne. Sajnos korábban nem tudtuk elvitetni őt kórházba, mert bármikor hívtunk ügyeletet, mentőt, ő sose ment velük, illetve még a kezelést is megtagadta. A mentősökkel sokszor beszélgettem, de sajnos ők csak azt tudták mondani, hogy tartsunk ki, próbálkozzunk, próbáljuk meggyőzni, hogy szüksége van orvosra. Félő, hogy ha fizikailag és szellemileg felépül, akkor visszaeshet, de akkor szerintem már nem fog a szervezete ilyen jól reagálni a kezelésre. Van valami mód arra, hogy elvitessük ha szükség van rá a felépülése után? Tudom, hogy hülye kérdés, de nincs valami orvosi igazolás, hogy ha iszik, akkor életveszélyes állapotba kerülhet és a kérése ellenére is be kell vinni, mert nem képes józanul megítélni a helyzetét?