Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reiro

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
Reiro 2017.08.21 18:58:05
Ma keveredtem ide, ha az összeset nem is, de a kommentek 70-80%-át elolvastam. Howard, gratulálok, felkészült vagy, szép munka. Engedd meg, hogy a blog tényszerűségétől, tudományosságától eltérően világítsam meg a laposfödes problémát (talán -részben- megfejtve a személyiségüket, de legalábbis a hozzáállásukat).

Ami engem felettébb zavar, az az egoizmus és beképzeltség, ami a "teóriából" árad. Nevén nevezve a dolgot az, hogy ők kimondják, hogy minden körülöttük forog. A Nap, a Hold, mind értünk van, minket szolgál (arra még pl senki sem adott magyarázatot, hogy milyen erő hajtja a felettünk forgó égboltot, illetve a köröket leíró Napot, Holdat... még elképzelést se láttam erre). Bele sem gondolnak, hogy mi csak "élvezői" vagyunk az univerzumnak, és nem mi vagyunk az okai.
Görbület azért nincs, mert nem látjuk. Fel sem fogják milyen parányiak, semmik vagyunk mi ezen a bolygón -méret ügyileg. Szerintem aki ezeket komolyan gondolja, az egyszerűen beképzelt, önhitt.
Azt reklámozzák, hogy ők azok akik felébredtek, pedig pont hogy ők lökik vissza embertársaikat a középkorba. Nevetséges.
Láttam egy magyar srácot a youtube-on, aki nehezményezte, hogy Chicagóban párhuzamosan állnak az épületek... hogy lehet ez, ha egy gömbön vagyunk... mintha a Kis Herceg kérdezte volna, akinek egy rózsányi bolygója volt.

Egyébként én megadtam az esélyt, komolyan mondom, 0-0-ról indítottam a meccset. Messze nem vagyok otthon ilyen téren, mint Te, de egyszerűen nem bírt meggyőzni egy érvük sem. Számomra mindegyik több kérdést vetett fel, mint amennyit megoldott... Remélem elmúlik ez a hóbort :)
Megbeszéltem öreg Biszbasz barátommal, hogy idén Magyarországon nézzük az olimpiát. Biszbaszról annyit kell tudni, hogy elég messziről érkezett, az ókori Görögországból, régen nagy sportoló volt. Szimpatikus srác, tetszenek neki a magyar lányok, Budapest fantasztikus, és azok a…..
squadraazzurra Meleg helyzet 2012.06.13 07:00:00
A keddi sajtótájékoztatón kényes kérdés került terítékre a Casa Azzurriban. Egy hétfő esti rádióadásban Cecchi Paone tévés műsorvezető, aki az utóbbi időben aktívan harcol a homoszexuálisok jogaiért, azt állította, biztos forrásból tudja, hogy az azzurrik között ketten…..
Kétszer is legyőztük Európa még nálunk is frusztráltabb nemzetét.Nem akarunk mélyen belemenni a moldáv néplélek rejtelmeibe, de enyhe frusztráltságra vall labdarúgó Eb-selejtező 70. percében kifüggeszteni nekünk egy hibátlan magyarsággal megírt „Gyűlölünk titeket”…..
Reiro 2011.09.09 09:25:08
@Rick Astley: :O Hát ez télleg érdekes... persze nyilván igazad van akkor, de tök fura, hogy sehol nem mondták be, sehol egy hír (nso; mlsz stb), hogy elkezdték bontani. Fingom sincs hol lesz a meccs akkor, mert nincs még egy olyan stadionunk ahova 20ezer ember beférne...annyian meg tuti lennénk a finnek ellen...
Nemrég jelent meg egy cikk az általam már hivatalosan is áltudományosnak és megbízhatatlannak nyilvánított oldalon a natúrszigeten a következő címmel: "Klinikai bizonyítékok: igenis vannak!". A cikk egy Dana Ullman nevű úriember könyvére (A Homeopátia Forradalma) hivatkozik, amelyben elvileg…..
Helló Kedves Mindenki!Újra támad a Ri-Sza blog, ám most rendhagyó módon! Ugyanis nem a „Vezérünk” alias, Ricsi írja, hanem méltán híres egyetlen Húga: SzandraRögtön le is szögezném, hogy felelősséget nem vállalok, mindenki csak és kizárólag a saját…..
Szinte biztos, hogy mindenkinek van legalább egy ismerőse, aki folyamatosan azt szajkózza, hogy 2012-ben valami hatalmas változás fog bekövetkezni. Egyesek szerint eljön a világvége, mások szerint egy magasabb tudatállapotba lépünk majd, megint mások szerint mindenki megvilágosodik és még lehetne…..
            Biztos mindenki hallotta, vagy látta valahol, hogy mi tulajdonképpen csak az agyunk 10%-át használjuk ki. Lehet, hogy valaki a legújabb találmányát akarja eladni nekünk ezzel az érvvel, vagy épp arról akarnak meggyőzni…..
Reiro 2011.03.17 13:43:46
@Zsolesz14: Köszi a választ :) Köszi a választ, megtisztelsz! Hát mondhatjuk bátran, hogy én a józan paraszti ész logikáját követem, nyilván tisztában vagyok vele, hogy az agy nem egy stadion. Jó ez a forrás, köszi, az utolsó mondatban van a nyitja. Az helyesebb megfogalmazásnak tűnik, hogy a lehetőségeink egy részét ismerjük csak. Szóval az analógiám tök jó volt szerintem... ugye Galileit sem tudták hova tenni elsőre. Erre varrj gombot :D
Reiro 2011.03.21 10:14:49
@Zsolesz14: Nyilván nem érvelni akarok így az agykapacitásunk kihasználtságának felderítése ügyében. Teljesen igazad van. Ez csak egy feltételezés, ami valóban megmozgatja az emberek fantáziáját. Hogy igazságtartalma van-e, arról még egy későbbi időpontban kapunk választ 100%-osan. De, ugye a matematikában is sok minden kezdődik úgy, hogy "tegyük fel, hogy..." :) Teljes mértékben elfogadom az általad leírtakat, nem kívánok szembehelyzkedni az álláspontodda, nekem nincs ebben a témában megfelelő tudásom. Csak érdeklődve olvasom az ilyen témákat! Van ötletem, hogy milyen témát olvasnék szívesen, akár Tőled is. Hova küldhetem az ötletem? :)