Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ordinarius

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lehet köpködni, de ez egy igazi lakmusz - az volt 2006-ban is, és működik most is. A hangzatos ideológiák mögött szándék, politikai maszlaggal leöntött bénázások és szemétségek egy pillanat alatt lepleződnek le, ha "lefordítjuk őket Pistire", akinek 15 évesen a…..
Ordinarius 2011.03.04 23:40:04
@Gogol: Amit írtam direkte rosszindulatúan félremagyarázod : a probléma az , hogy egyre növekvő számban jönnek az iskolába olyan gyerekek akiknek semmilyen életvezetési mintájuk sincs, munkát és munkást sem láttak soha, és arra a szakiskola nem képes, mert nem arra lett kitalálva, hogy alapokat tanítson és ismételgessen. A rendszer viszont kedvez a felelőtlenül gyermeket gyártóknak és erre nem kéne lehetőséget adni és ezt államilag támogatni.
Ordinarius 2011.03.05 00:29:29
@Kormányvédő Agyhalott Akciócsoport:Ámen :D
Végre valaki megértette mit is akarunk mi ketten- Viki és én - mondani!
Hétfőn a kifüggesztett Közmegegyezés Programja alatt el is mondunk majd a gyerekekkel egy Miatyánkot!
Ordinarius 2011.03.05 08:26:48
@miriamele: Az egész kínlódás a magyar vaskohászat történetére emlékeztet engem, amikor iszonyú kapacitásokat építettek ki a hitvány, alacsony vastartalmú recski érc feldolgozására. Ezt kell majd tennünk ha valamit akarunk kezdeni a problémával.
Szarból kell majd várat építeni. És miközben mások,akik alkalmasabb alapanyagból dolgoznak, már fényévekkel előttünk járnak majd ( illetve járnak)mi pedig az egymillió bölcsész országából az egymillió kosárfonó szakmunkás országává leszünk, mert a nagy többsége a szóbanforgó rétegnek (tisztelet a kivételnek) max. erre alkalmas.
Sajna a korszerű gépekkel dolgozó, magasan kvalifikált szakembereket váró iparnak ezeknek az emberekre semmi szüksége sincs...
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Ordinarius 2011.03.03 17:12:10
@Jofiu:
Hogy a gyerekek nem álmodoznak arról, hogy esztergályosok , vagy vízvezetékszerelők lesznek?
Meglepődnél, hogy mennyi gyerek akar a szakmunkásképzőben jólfizető szakmát tanulni, mert azt látja, hogy jól él például egy hegesztő aki Németországban munkát vállalva, havi 3000 Eurót keres. És 14 éves korban már tudja, hogy tanulnia kell ezért. A probléma az, hogy ha nem tud tanulni, mert a tanóra 3-4 túlkoros fegyelmezésével telik el nap-mint nap.
Azért mert a fizikai munka társadalmi presztízse nem túl nagy, gyárban dolgozni nem sikk, az ilyen gyerekek családjában és környezetében még tudják hogy tanulni kell, ezért nem féltem a szakképzést és ezért szeretném ha oktatásukra több idő és energia jutna.
Ordinarius 2011.03.03 17:38:29
@Jofiu:
Sokan azt gondolják, hogy a szakmunkásképző az valami becsületsüllyesztő, a pokol sokadik bugyra és aki oda kerül az legjobb ha felhagy minden reménnyel.
Értelmiségiként is sokan gondolják azt, hogy mindenki eleve szeretne értelmiségi lenni és a helyesírás szabályainak tökéletes elsajátítása nélkül szakmunkásként sem boldogulhat.
Ilyen értelmiségiek alakították át az amúgy többé-kevésbé működőképes szakképzést úgy, hogy egy 9. -ik és 10. évfolyamot iktattak be a tulajdonképpeni szakképzés elé ahol a legnagyobb kihívást nem a szakmai tantárgyak, hanem a biológia és a kémia tanulása jelenti, olyan gyerekeknek, akik amúgy imádnak és tudnak a műhelyben, gyakorlaton dolgozni, de mégis ezekből a tárgyakból buknak meg.
Hagyják békén és háborítatlanul dolgozni a szakmunkásképzőket és azok szakmunkásokat képezzenek ne frusztráljanak.
Ordinarius 2011.03.03 18:17:59
@Jofiu:
Száz szónak is egy a vége, a tankötelezettség leszállítása a szakmunkásképzőkben okvetlenül a színvonal javulását eredményezi majd rövid távon is.
A züllesztő, társaikat terrorizáló, nem iskolába valók eltávolíthatóak lesznek és nem befolyásolja majd a normális többség továbbtanulását.
Bár szegregált környéken van az iskolánk, nem látok annyira szegény családokat, ahol a tankönyvek megvásárlása és az utazási költségek kifizetése lenne akkora probléma lenne, hiszen a szegényebbek az iskolában tankönyvtámogatást, ingyenes étkezést és egyéb szociális támogatást vehetnek igénybe, sőt a szakképző évfolyamokon 10-30 ezer forintos ösztöndíjat is kapnak a 2,5 -es átlag felett teljesítők. A kép amit a posztoló lefestett szerintem eléggé eltúlzott, de lehet , hogy csak én vagyok sötét, mint a kommentezők többsége :)