Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tallybo

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Huszonöt éve még maga volt a csoda. Az idősebbek szeme még most is elfelhősödik, ha szóba kerül az Ezerötszázas. A fiatalok viszont nem értik, és a saját racionális énem sem. Csak az illata, az varázsol el még mindig. A mi nemzedékünk jórészt Ladában nevelkedett, és ez…..
tallybo 2011.03.03 14:34:36
Ez tök jó volt, élvezettel olvastam.
az, aki nem "ladás" családban nőtt fel az nem érti ezt, akkor se, ha volt más "kortárs" járgány.
A Ladának, pontosabban a mai autóknak semmi, de semmi közük nincs egymáshoz.
A Lada egy autó, nem csupán divatjárgány, vagy lebutított szállítási eszköz. Nem egy Ferrari és nem egy Alfa az fix, de ha mint karaktert veszem, akkor az autógyártásban felkerül arra a rövidke listára, amelyen csak kevés autónak, és még kevesebb modellnek van helye.
A mai gyártósorról nem sok - mondhatni egyáltalán nem is - olyan autó kerül ki, amely bármiféle érzelmi nyomot hagyna a vezetőben.
Mert gyorsan mondjon valaki egy új típusú autót, amit 20 év múlva is szívesen vezetne.
A Ladának egyénisége van, szaga még önállósága is. Ezt az autót - és még azt a kevés hasonlót - érezni kell, megismerni, nem csak vezetni és tudni hol a tükörállító gomb, meg a szervókapcsoló...
Hogy a mai gyerekeknek nem klappol és fintorognak, az nem az ő hibájuk, arra ott a tükör a szülők előtt...
Megjegyzem a mai autók sem tesznek egyebet, csak azt hogy elvisznek A-ból B-be, sőt egyik sem teszi jobban mint a Lada.
A Lada nem csupán nosztalgia, de egy korlátlan autószeretőnek kihívás. Én majd" 20 évet vártam arra, hogy vezessek egyet és sok más olasz, francia, amerikai márka utána azt mondom egyiknek sincs olyan fílingje mint a Ladának. Élvezetből vezethetsz, és még akár bizonyíthatod is a vezetőit tudásodat, nem vagy kiszolgálva mint egy mai nyugati járműben.
tallybo 2011.03.03 18:23:24
@Alf: nem a minta autóról beszélek, ami alapján a lada megsüzletett, hanem olyan autókról amelyeknek egyéni karakterisztikája van, legyen az akár az üléshúzat szaga.
a fiatnak is csak egy áttörése volt az 500-as, és lááááááám ebből is van reloaded, nem véletlen :))
máskülönben minden jó ami olasz, ők nagyon tudnak autóban, konyhában, és ezek csak a köznapi dolgok a művészetük páratlan :))
tallybo 2011.03.03 18:33:51
@Shadowbull:
nem állítottam, hogy mindenki ki érti, csak azt mondom, hogy akinek nem votl hozzá köze, 99 százalékban nem.
másfelől eszem ágában nincs meggyőzni téged vagy bárkit arról, hogy a Lada a világ legjobb autója, mert nem az.
ez nem is vita tárgya.
de aki tovább lát a nyugati autók iránti nyálcsorgatásnál, hogy anno vagy most kinek mire futja, mivel jár, vagy mit szeretne egy vadi új autószalonból, az érti, értheti, hogy a lada vezetés szempontjából egyedi élményt nyújt.
A-ból elvisz B-be, emellett, ha ennél több vezetési élményre vágysz, akkor a Ladában megvan az a potenciál, hogy fogod kizötyögsz vele valami szutykos földútra és taposod, és ralizol, és azért lesz még élvezetesebb mert az autó azonos helyzetre többféleképpen reagálhat, amiből csak tanulhatsz.
ha neked Shadowbull cask annyi kell hogy az autó csillogjon, legyen benne a ménes, akkor nincs miről beszélgetnünk se, vagy legalábbis a ladáról kettőnknek nem érdemes :)
maximum csak csendben sörözhetünk :
de azt még hozzátenném, hogy senkinek nem adnék jogosítványt, amíg nem vezet, amíg nem tanul meg vezetni egy régi autót.