Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A közösbe rendesen adózó, eladósodott adós

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az index és egyetlen híradó ingerküszöbét sem érte ez a hír, hogy egy magányos harcosnak tűnő aktivista megelégelte a bankszövetség néha meglehetősen hihetetlennek tűnő magyarázatait a kialakult helyzetre és népszavazást kezdeményezett a következő kérdésekben:1.…..
A közösbe rendesen adózó, eladósodott adós 2011.03.03 08:41:32
Ma írtam egy cikkre reagálást, azt hiszem ide is jó lesz.
Újabb pofon a bankoknak

T. Cikkíró!
A cikkben leírt mondatokhoz szeretnék hozzászólni.
Az adósok nem az adófizetők körén kívüli külön csoport. Az adósok jó része szintén gurít/gurított be jó pár millió forintot a közösbe.
Ha az adósok is elkezdenék a rájuk jutó adóforintokat firtatni, akkor az jönne ki, hogy egyes adósok annyi adóforinttal járultak hozzá
a közöshöz, 10-15 év alatt, amelyből bőven meg tudták volna oldani sokan a lakhatásukat.
Azt se felejtsük el, hogy az menekült a devizahitel felvételbe, akinek laknia kellett volna valahol, de szociális lakásra nem voltak jogosultak,
mert atz mások, rászorultak és "rászorultak" kapták. A szociális lakásokat kiknek az adójából fedezte az állam?
Továbbá, aki devizahitelt vette fel, az nem mindenki plazmatévét vett, ill. budai luxusvillát, de még többszintes házat sem, de még többszáz négyzetméteres
lakást sem. Többségük 1-1,5-2 szobás lakásokat vásárolt meg a devizahitelekből.
A kommunikációnak további problémája, hogy párhuzamot vonnak, hogy sokan azért nem fizetnek már, mert húú, de klassz buli az a kilakoltatási moratórium.
Azzal kellene párhuzamot vonni, hogy akinek lakáshitele van (devizás főként) annak nem csak a hiteltörlesztése nőtt, hanem a rezsije, a biztosításai (lakáshitelnél kötelező) és egyáltalán a megélhetés költségei is nőttek, ezért nem, vagy egyre kevésbé tudnak törleszteni.
És, ami nagyon fontos, ezeke az "adósok" a mi, az országunk fiataljai, fiatal családjai. Az ő szégyenük ez az egész kialakult helyzet?
Azt gondolom sokan nem azt várják, hogy helyettük kifizesse bárki is a hitelt, csak azt szeretnék, ha nem kellene mindent nekik állniuk, a bank terjeszkedését (a minden utcasarkon áll egy-négy bankfiók), stb. Hogy miért kell fizetni havonta egy számlavezetésért 9eFt-ot? Ami 30 év alatt 3 millió forint.
És az utóbbi években megszünt szocpol, fészekrakó és egyéb támogatások is azért szüntek meg, meg voltak olyan csoportok, akik ezzel visszaéltek.
Köszönöm, hogy elolvasták a hozzászólásomat:
F Katalin kisváros 3 éve elsőlakásos, eddig gyermektelen állampolgár