Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pályakezdő

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, Trianon 2. A különbség csupán annyi, hogy most sokak számára még nem olyan egyértelműek a várható tragikus következmények, mint lehettek akkor, amikor egyik napról a másikra elcsatolták az ország nagy részét. Bár sok ellenzéki szavazó igyekezett mindent megtenni azért, hogy ez ne következzen…..
Pályakezdő 2018.04.13 12:26:36
@szekertabor:

Ezen a téma már lefutott a héten.

Vidék: Fidesz +
Budapest: Fidesz -

A mai lehangoló közállapotok és pusztító kormányproganda fényében ki kell mondani, h a vidék bizony "műveletlen, tájékozatlan és mucsai". Hiába tartod bunkóságnak és nem tetszik, de ettől még így van és erre a legékesebb bizonyíték a választás eredménye.

Nehéz ugyanis megérteni, hogy miért is szavazna a "kádári kisember" vidéken arra a pártra aki az
- egykulcsos adóval
- gyermekek utáni ADÓjóváírással
- CSOK-kal
- ÖNYP/önsegélyező pénztár utáni ADÓjóváírással

döntően az urbánus, jómódú felső-középosztálybeli rétegeket támogatja a "kisemberek" kárára. (Vagy talán a "paraszt" leadózik annyit a vidéki minimálbéréből/nyugdíjából, hogy bármit is vissza tudjon igényelni ami egy cseppet is jobbá teszi az életét?)

Erre tegyük rá a közmunkaprogram a nem-lumpenprolik számára egy megalázó életszínvonal-csökkenés (vagy talán a közmunkásbér eléri a korábbi minimálbért amit alkalmazotti státuszban kaptak a gazdaságokban/önkormányzatnál mielőtt kirúgták őket és másnap közmunkára vették vissza?)

A rezsicsökkentés is olyan jól bejött, amikor a gázár világpiaci ára harmadával van a jelenlegi fogyasztói árak alatt (éljen a hatósági ár!), vagy a tüzifa többszörösére drágult az elmúlt években?

Csupa olyan kérdés, amik nem a fideszes lopásokról, urambátyám-rendszerről vagy éppen a migránsokról szólnak, hanem "azzemberek" a bőrükön érezhetik a hatását és ennek ellenére arra a pártra szavaztak ami tőlük ELVESZ és nem AD. (kivételt képez a megalázó szavazatvásárlás 10e Ft-os Erzsébet-utalványokkal)

Gazdasági érdekeik ellenére cselekszenek, erre nehéz rámondani hogy "tájékozott, művelt vagy éppen racionális". (Amúgy ez igaz Budapestre is, hiszen a fővárosi rétegeknek inkább áll érdekében a fideszes osztogatás a vidékiek kárára.)

A különbség a kettő között abban rejlik, hogy a vidék beszopta a debil kormányprogandát és megfeledkezik arról, hogy a helyi döbrögik kilopják alóluk a széket a is és utána arrogánsan még rájuk is köpnek.

A lesajnált liberális értelmiség pedig közben 2/3-addal szembesül mikor az országot dilettáns és inkompetens miniszterek és államtitkárok irányítják, a szellemi züllés soha nem látott mértéket öltött és basszus reális veszélye van annak, hogy visszatérnek a pártállami idők annak minden katasztrofális hatásával együtt.

Ehhez a vidék még tapsol is, na ezért lesz belőlük még "mucsai" is, teljes joggal. (Tisztelet a kivételnek.)