Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mangorlo

206 bejegyzést írt és 914 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondja Lukács Laci Tankcsapda-frontember, hogy a Köpök rátok című új daluk mindazoknak szól, akik az elmúlt években megvádolták őket azzal, hogy már nem olyanok, mint régen, meg hogy eladták magukat. Mindezt a dal klipjéhez tartozó werkfilmben nyilatkozza (alább látható) sok…..
Megint a nap hőseit ünnepli az Együtt-PM. A hősök falat másznak, a félistenek gipszszobrot gyaláznak. Itt tartanak ma az erkölcsi önbíráskodók. Köztük egykori tanítványaim, akik ma már csaknem félistenek. A Jobb Sorsa Érdemes Noémi ma Venezuela-térképeken ábrándozik. A…..
mangorlo 2014.02.11 14:53:36
„A nemzetközi sztárok már most a jövő évi koncertnaptáron dolgoznak, ezért számunkra nagy segítség, ha mihamarabb megkapjuk látogatóink javaslatait, hogy kiket érdemes meghívni a jövő évi Szigetre" – ezt Gerendai Károly, a Sziget főszervezője mondja a rendezvény…..
Nem hallottál még a Dog Attackről? Nem baj, mi sem, de ez a poszt ezen fog változtatni. A Dog Attacket Gabi (Human Error), Barni (Chief Rebel Angel), Pó bá (Igor, Haw, Warpigs) meg Gazsika (Prosectura, Stereochrist) alkotja, de inkább ők beszéljenek: „Röviden annyi, hogy Barni és Gábor…..
   Van Budán, a Nyéki-hegy oldalában egy különös erdőfolt, melyről még nyáron volt szó az Urbanistán: állítólag Nagy-Magyarország alakja van. A Diktatúrák árnyékában című könyv szerint szándékosan telepítették ilyenre Trianon után…..
Húsz éve leköltözött vidékre, de továbbra is hordja a bőrdzsekijét a Beatrice idén 67 éves énekese, aki szerint a magyar rockzenészek megérdemlik a sorsukat, és nem sajnálja, hogy nem az ő együttese lett az új Ramones. Milyen veszélyt látott a Beatrice közönségében az…..
A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat 2012. november 21-én adta át a 2012. évi Henszlmann díjat a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az egyik díjazott a Ráckevei Molnár Céh volt, amely képviseletében Szőgyényi Gábor elnök úr vette át az elismerést. A Henszlmann díjat a…..
OSZK A Margitsziget névadója 2013.01.18 15:03:48
1270. január 18-án halt meg az Árpád-ház egyik leghíresebb szentje Szent Margit. A legendáját tartalmazó kódex a Kézirattárban található. A digitális változat elérhető a Magyar Nyelvemlékek című honlapunkon. Szülei Margitot három évesen a veszprémi Szent Katalin zárdába…..
mangorlo 2013.01.18 23:10:51
„Arcomat előled pirulva takarom, jövő hét kedden is magamat másnak adom!” Három év kihagyás után újból koncertezik a kilencvenes évekbeli budapesti underground alapzenekara, a Csókolom. Továbbra is lesz cekker és nagykabát a koncerteken? Hogyan került Ujj Zsuzsi alkotása a…..
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
„Hagyjuk ezt. A költészethez én jobban értek” – mondja Esti Kornél a titokzatos idegennek A vendég című novellában. Talán magának a sátánnak, aki felajánlja neki, hogy még egyszer végigélheti az életét. Esti elutasítja a gáláns ajánlatot, és a vendég erre ügyetlen…..
mangorlo 2012.11.30 21:21:35
Hol élünk mi valójában? Nagy eséllyel nem abban a valóságban, ahol a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium illetékesei, hanem valahol egy másik párhuzamos világban, egy nagyon távoli galaxisban. És egészen biztos, ahogy a legújabb kampányfilm alkotói is…..
Az őszi időszak szomorú "slágere" a gombamérgezés, pár nappal ezelőtt például vezető hírként számoltak be a híradások egy csoportos gombamérgezési esetről. A téma elcsépeltnek tűnhet, azonban alig múlik el év súlyos, vagy akár halálos kimenetű mérgezés nélkül, így…..
mangorlo 2012.11.13 19:19:07
@Llychllyn: a sátán az egy nagyon kellemetlen hányásos fosósat csinál, olvastam a index gombázós topicjában egy leírást, saját történetet mesélt ott el egy fickó

ezt már másoknak is: amúgy a gyilkos galócát könnyű felismerni, van neki nagy bocskora, azaz a tojás amiből kinőtt annak a maradványa jól láthatóan ott van az alján, aztán van neki gallérja, fehér lemezei, tönkje kígyóbőrszerűen mintázott. kalap teteje legtöbbször zöldes. akit érdekel a gombaszedés végezzen el egy alapfokú tanfolyamot, ott megtanítják a legfontosabb ehető és nem ehető gombákat. ez mondjuk csak arra elég hogy kb felismerd hogy mit szedtél, ilyenkor jön az hogy mindent elviszünk vizsgálóhoz, és tanulunk. és sok tapasztalat után már ránézésre több méterről ki lehet szúrni a gyilkost, meg egy csomó csemegegombát. csomót meg csak alapos vizsgálat után
mangorlo 2012.11.14 12:01:10
@Llychllyn: jó de a rizike az rizike. nekem a vargánya és a varashátú galambgomba mellett ott van az első háromban

íz és íz mellett is van óriási különbség, és van olyan gomba amiért megéri a tüskék között négykézláb kúszni a sárban. a rizike pont ilyen
Az Instant a közös nevező: mindkét cikk ajánlja. Fotó: Instant Az egyik legfontosabb brit napilap internetes kiadása - a Telegraph - közölt tegnap egy kis összeállítást Budapestről. A szerző, aki saját bevallása szerint szerelmes a fővárosba, röviden felsorolja miket…..
A dal szinvonalát a metró mélységéhez igazították. De komolyan, a Várbazárt kivel fogják átadni? Sas Józsival? (Tipp: Sadia - kösz!) ..
mangorlo 2012.10.29 23:56:00
MaNDA Radics, a hősi halott 2012.10.26 08:59:10
A fényképek tanúsága szerint szép őszi idő volt, amikor 1982 novemberében Radics Béla koporsóját leeresztették a Megyeri temetőben. Közismert, eme szomorú esemény előzményeként a gitárkirály is tetemes mennyiségű alkoholt eresztett le a torkán szisztematikusan és nagy…..
A néhány hete jártam a Röszkei Paprika Parkban, ahol elég meglepő dolgokat tudtam meg a paprikáról, többek közt azt is, hogyan változtatta meg több település történetét ez a csöpp növény úgy, hogy annak nyomai ma is látszanak. Nem akarok túl mélyre ásni a történelemben, a…..
Cikk: Somogyi Levente Fotók: Mudra László, Tuszinger Károly Videó: Bankó Roland A riport a benne szereplő kép- és videóanyaggal együtt a készítők kizárólagos tulajdonát képezi, az anyag szerzői jogi védelem alatt áll. A forrás megjelölésével a blogbejegyzés és a…..
A budapesti tömegközlekedés történetében eddig nem nagyon volt példa arra, hogy a kerékpárosok véleményét kérdezzék arról, hogyan alakítanák át a várost. A Budapesti Közlekedési Központ biciklis kérdőíve viszont rögtön olyan kérdéseket feszeget, amelyek hazai…..
Középkori hajóroncsot azonosítottunk a Dunában, Tahitótfalu határában. Korábban ezt a hajót mutattuk be a blogon, mint "rejtélyes hajóroncs", Tóth Mihály úr bejelentéséből ismerjük. A lelet egy lapos fenekű szállítóhajó maradványa. A hajó építészeti jegyeit tekintve…..
Íme egy a Kex együttes közreműködésével készült film 1971ből. Nem túl nagy kaland, de kellemes kis darab.Rendezte: Kovásznai György http://www.mediafire.com/?6w3926h11rkoa ..
http://mangorlo.tumblr.com/ itt nyomom tovább, mert az idők szava, meg mittudomén. aki akar valamit, ott rinyáljon. középtávú tervem, hogy elfelejtek magyarul..