Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemanna

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Otthonszülés Mártírjai csoport vezetőjének nem kegyelmezett tegnap a Fővárosi Bíróság. Geréb Ágnes két év letöltendőt kapott öt év munkaköri eltiltással megfejelve, vádlott társai pénzbüntetéssel és felmentő ítélettel megúszták az ügyet. Akkor is ki merem…..
Nemanna 2011.03.27 17:56:57
@Themisz:
Végre felveti valaki ezt a kérdést is. A kórházi szüléseknek is megvan a saját kockázati faktoruk. Tehát amikor a két alternatíva között választok, akkor nem az a tét, hogy vagy veszélyeztetem a gyerekem, vagy nincs semmi veszély, hanem kétféle kockázatos helyzet között választok. Ha az otthon szülő nők hülye picsák, akkor azok nem hülye picsák, akik nem hajlandók csak fájdalomcsillapítással vagy programozott császárral szülni - ilyen is van - feleslegesen növelve ezzel a komplikációk esélyét? Egyébként személy szerint nem vagyok otthonszülés párti - beavatkozásmentes szülés párti vagyok - vagyis alaphangon ne avatkozzanak be egy olyan folyamatba, amibe nem muszáj, mert minden felesleges beavatkozás csak a kockázatot növeli, de abban a kis százalékban, amikor szükséges, és tényleg baj van, legyenek elérhetők az orvosok. A kórházban egyébként elérhetők az orvosok? - volt szó mostanában jó pár tragikus szülésről, amikor nem valami elháríthatatlan komplikáció miatt történt tragédia, hanem egyértelműen orvosi mulasztás miatt.
Vigyázz, okoskodás következik. Tegnap este arról beszélgettünk C-vel, hogy hülyét kapunk az ősanyáktól és azoktól, akiknek életük értelme a gyerekszülés. Mert szerintünk ennél sokkal fontosabb az, hogy becsülettel felneveljük. Az pedig nem megy úgy, ha mindent neki rendelünk…..
Nemanna 2011.03.26 18:40:56
@Bélus___:
A nő ma is alkalmas a hüvelyi szülésre, ez az evolúciós duma baromság - csak hagyni kell, hogy olyan pozícióban szülhessen, ami előnyösebb, mint a háton fekvés, ami a legelőnytelenebb a gyerekszüléshez.
A császár meg minden esetben kockázatosabb, mint a normális szülés - ahogy már itt a többiek elmondták - persze, jó hogy van, mint lehetőség, ha tényleg veszélyes a helyzet. De nem erre kell készülni - még egy gátmetszés gyógyulása is szar, és megnehezíti az első heteket, hát még akkor milyen lehet, ha a hasadat szétvágják. A természetes szülés pedig nem erkölcsileg jobb (persze van aki ebből erkölcsi kérdést csinál), hanem egyszerűen az a legkevésbé kockázatos megoldás a nőnek, meg a gyereknek - még a fájdalommal együtt is.

Amúgy ha megszületik az ember gyereke, akkor úgyis teljesen átértékel dolgokat, mert látod, hogy a gyakorlatban mi működik és mi nem - egyszerűen az ember nem tudja elképzelni, hogy milyen egy gyerekkel élni - én például arra jöttem rá, hogy egyáltalán nem kell parázni, mert nem olyan bonyolult ez az egész. Másrészt egy csomó gyakorlati dolgot meg nem kalkulálsz be.