Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cáfolat

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig nagy élvezettel veszek részt esti, hosszú vitaműsorokban, az ilyen élő adásokban vendégeskedni majdnem olyan jó élmény, mint a repülés. Elismerésem az ATV-nek azért, hogy fenntart ilyen műsorokat, még ha a szerkesztési elvekhez lenni is egy-két korrekciós javaslatom. De ne…..
Kumin szerint Dolgozz, ha tudsz! 2011.03.01 16:26:29
Sem rálátásom, sem terjedelmem nincs arra, hogy a ma bemutatott strukturális átalakítási terv minden részletét elemezzem. Úgy sem ismerünk még minden részletet, lesz még idő foglalkozni az egyes elemekkel. Egyetlen részt szeretnék most kiemelni, amely érzésem szerint…..
Cáfolat 2011.03.01 20:10:08
@Janossz: "Különben szvsz, ha az utóbbi években az ún. gazdáknak számolatlan szórt támogatások egy részét élelmiszer-feldolgozó üzemek létesítésének ösztönzésére fordítja a nagyeszű állam, két legyet üthetett volna egy csapásra."

Jajj, hogy neked milyen eretnek gondolataid támadnak! Csak nem akarod az őstermelő gazdákat arra erőszakolni, hogy valamiféle TSZCS-hez hasonló bolsi közösséggel áruljanak egy gyékényen? Még hogy ebbe öljék a pénzt, amikor Lamborghini traktorokra is lehet, amivel aztán lehet felvonulni a Kossuth térre, meg szállítani az eladhatatlan búzát az állam által bérelt raktárhelyekre?
Cáfolat 2011.03.01 20:55:07
@Janossz: És egy olyan kör, amelyik minden kormány által agyon van ajnározva, nincs számlaadási kötelezettsége, ott árul, ahol akar, tömeges föld alapú EU támogatásokra jogosult, és semmi nyoma nincs ennyi év után sem a beléjük ölt temérdek pénznek. Ahogy hallom pusztulnak ki a magoszos magyar termék boltok, mert hogy nem adhatják drágábban a cuccot, mint a szomszéd boltban. Ja és számlakötelesek, aminek hatására szintén sarkon fordulnak az igaz magyar gazdák.

Az egyetlen megoldás az lenne, ha megszűnne a földeladási moratórium, és a piac hatására megint valódi ára lenne a földnek.
Cáfolat 2011.03.01 20:57:28
@Cáfolat: ... majd kifelejtettem a szerződéses fegyelem hiányát. A leszerződött árut fél perc gondolkodás nélkül odaadják annak, aki 2 forintot ráigér.