Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaCsa (nem tollas a hatam)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most már lassan készen lesz a Margit híd, reméljük szép és jó is lesz sokáig. A korábbi ívet tudomásom szerint műemlékvédelmi okok miatt nem lehetett nagyon finomítani, így itt maradt a sebességkorlátozás. Viszont ilyesmiből többféle is él a hídon, ezért kérdezi Miki is,…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.08.01 13:41:43
@D4D: Informalja az uj felhajtot. Neki elotte csak a palya kezdete tabla van kinn. A palyan halado szamara csak akkor relevans ha modosult a korlatozas. Az a kerdes, hogy az autopalyan van-e keresztezodes: a palyan halado szamara a le/felhajto keresztezodesnek minosul vagy sem. Szerintem nem:
"Minden kereszteződése külön szintű (vasút, közút, villamospálya stb.), a forgalmi csomópontokban és a pihenőhelyeknél a gépjárművek fel- és lehajtására gyorsító- és lassítósáv szolgál."

"Ime, a KRESZ definíciója...

k) Útkereszteződés:
két vagy több útnak!!! (a le/fel hajtó is út)
azonos szintben való
- kereszteződése, (ilyen pályán nem lehet)
- egymásba torkollása, illetőleg elágazása.
(ez meg a le/felhajtó ág ugyebár, ami van a pályán is)"

De a palya definicioja szerint nem lehet szintbeli keresztezodes rajta. Innentol a le/felhajto sav es a palya 2 forgalmi savja nem lehet keresztezodes, hiszen akkor nem lehetne autopalya. Szamomra ebbol kovetkezik, h amig a palyan haladok a le/fejhato savok/forgalmi csomopontok nem oldanak fel semmit, hiszen szamomra nem keresztezodes.
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.08.01 13:00:19
@mqqq: igazad van. En ritkan talalkozom vele (palyan kivul nem is emlekszem ilyenre), de ez lehet csak azert van mert kicsiny varosunkban nem nagyon kell, vagy csak nem foglakozom vele mert logikus h elsobbseget kell adnom/regota jarok arra (helyismeret).
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.08.01 13:20:25
@mqqq: de, valojaban most errol (is) megy a vita:)
  Tegnap este a Fidesz frakció megszavazta immáron harmadszorra a 98%-os különadót. Így immáron harmadszorra várhatjuk az Alkotmánybíróság döntését, ennek megsemmisítéséről. Mint emlékezhetünk a különadó első megsemmisítésekor vonta meg az Alkotmánybíróság…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.05.10 11:06:05
@PontifexMaximus: Szinten zenesz:) Bar en mar eljutottam odaig, hogy az utolso mondatodat atszerkesztve irom le: Fejlesztőmérnökként megyek külföldre én is!
A nagy bringásrazzia harmadik hetében járunk, de csak most sikerült először akciózó rendőrök karjaiba futnunk. Kocogás közben leltünk végre egy forgalmas bringaút mellett várakozó párosra. Bicikli nélkül voltunk, de nem bírtuk ki, hogy érdeklődjük, mi a hivatalos álláspont:…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.04.19 09:15:17
Kisse elhuzodik a zebras vita, ezert ime egy link hogy tiszta legyen: szegedma.hu/hir/szeged/2010/01/figyelem-a-gyalogosnak-elsobbsege-van.html
Valoban TH es vuk kisse elbeszel egymas mellett - eleg vicces - igy mindkettojuknek igaza van ill nincs igaza.
A kerekparos athaladhat a zebran (nem tilos) DE a kerekparos az uttesten halad at, fuggetlenul attol hogy zebras felfestesen teszi vagy sem. A ra vonatkozo szabalyok a jarmuvekre vonatkozo szabalyok (kanyarodas, tabla, jobbkez, stb).
A vedett uton erkezo jarmuvel szemben NINCS elsobbsege akkor sem ha zebran megy at - ellentetben a gyalogossal, akinek ilyenkor ABSZOLUT elsobbsege van. Igy talan tiszta.
A sokak által vizionált 12 éves Fidesz-hegemónia már igen távolinak tűnik. És a mostani 33% még messze nem a mélypont. (Fotó: MTI/hirado.hu) A választások óta először mondhatjuk azt, hogy megrogyott a Fidesz népszerűsége. Ez nem azt jelenti, hogy ne ők lennének továbbra is a…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.04.15 12:50:18
@Álamfő álomás következik: Inkabb vicces informacio feldolgozas. 33/(33+14) > 2/3. Ilyen tekintetben igaz :)
Szerintem sem szamitottak ra, legalabbis nem most es nem ennyire jelentos csokkenesre. Engem mar kevesbe lepett meg a baratokkal, haverokkal ismerosokkel valo beszelgetes utan. De hosszu meg ez a harom ev es tudjuk, a magyar gyorsan felejt.
Gyorshír A törvényalkotási hajrában elkövetett kapkodásból fakadó bakinak tulajdonítják kormánypárti politikusok, hogy a Nemzeti Életegészség Programjáról (NÉP) szóló törvénycsomag hétfői hajnali elfogadásakor, egy zárószavazás előtti módosító javaslatban elfogadták…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.03.04 15:19:16
@Cinizmusprofesszor: Tenyleg nem sert emberi jogot. De remelem a "jol mukodik" sajat tapasztalat es nem statisztika illetve hallomas, mert az keves.
@Kangörény_: Nekem 25% problemam lenne vele (min). De ez is erdekes. Ahova jarok kb 50-50 a leosztas jelenleg. Dohanyzo resz kihasznaltsaga napkozben atlag 50%, nemdohanyzo resz kihasznaltsaga kb 25%. Es latom h vegyes tarsasag ul be a nemdohanyzoba ilyen aranyok mellett. Ejszaka ennel durvabb.

@Nervus: "Vannak olyan helyek, ahol támogatom az ilyen betiltást (pl. éttermek, bár a legtöbben szerintem alapból tilos, nagy zsúfoltságú szórakozóhelyeken a táncparkett - kurva idegesítő, amikor azt kell figyelned, hogy valamelyik ugráló mikor nyomja a töködbe a cigijét).
Teljesen egyetertek. Etteremben mar most is tilos (nagyon helyes). Kavehazak egy (jo) resze szinten. Tanctereken meg az uzemeltetoket nem ertem miert nem tiltjak (az uveg bevitelet mar sok helyen igen)???
Tovabb megyek, a BP aluljarokban torten betiltast 100%-ig tamogatom, ott nagyon megall a fust. Elotte cigi elnyom, athalad (35-50 mp), masik oldalon felmegy es ragyujt. Nem kunszt. Orommel varom h bevezessek kicsiny szulovarosomban. Vegre lesz szemetes az aluljarok bejaratanal:)
"De egy kocsmában, ahol szerintem nagy többségben dohányzók járnak baromság."
Kocsma, szorakozohely (mint utobbi neveben benne van) a "luxuscikkek" elvezetere vannak. Ebbol ennyire drasztikus modon kivenni egyet, az tenyleg baromsag.
Lehet ezt ertelmesen, ez a torvenytervezet nem olyan.
Lenne meg mit irnom, de igy is hosszu lett.
U.I.: Aki nem jott volna meg ra, dohanyzom :)
Varánusz Orbán csomagol 2011.03.01 05:26:11
Véget ért egy álom. Ma délelőtt Orbán Viktor kinevezett szárnysegédei bejelentik végre, hogy az ábrándokra épülő költségvetés foltozása és az ország alapszinten való működtetésének biztosítása érdekében miből mennyit vágnak. A bejelentés pillanatában hivatalosan…..
KaCsa (nem tollas a hatam) 2011.03.01 17:11:10