Regisztráció Blogot indítok
Adatok
első számú anarchista

2 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Háborog a lelkem. Ezzel a bloggal próbálok meg könnyíteni magamon. Ki kell írnom magamból a gondolatokat, különben meghülyülök. Még ha csak magamnak is írom. A magány felerősíti az agyalást, a múlton való rágódást és a vélt vagy valós sérelmeimről nem tudom az eszem…..
Lezajlott a Fonogram - Magyar Zenei Díj Gálaest a Millenáris Teátrumban a helyszínre meghívott több száz szakmai résztvevő jelenlétében. A május 8-án, kedden este rendezett eseményt a Magyar Televízió élőben közvetítette és a Fonogram Facebook-oldalán is látható volt.…..
első számú anarchista 2012.05.09 10:17:23
első számú anarchista 2012.05.10 09:14:26
@Lord Snow:
Visszamenőlegesen simicskának is adnék egy díjat. :-D
A Record Store Day kapcsán már többször leírtuk, hogy az egyik legizgalmasabbnak és legkomolyabbnak ígérkező megjelenés a Flaming Lips számos közreműködővel készült dupla albuma lesz, amiről már több számot vagy részletet is bemutattunk, most pedig itt egy következő,…..
Mormogi Munkakerülő blues 2012.03.08 12:57:03
2010 -ben megszűnt a munkahelyem. Gondoltam, az addig végigdolgozott évek fáradalmait kipihenendő, bujkálok egy kicsit a munka elől. Úgy éreztem, hogy megtehetem, hiszen harmincvalahány évesen tárva nyitva áll a munkaerőpiac kapuja előttem és a beígért egymillió új munkahelyből…..
Idén ősszel Magyarországon ad koncertet Lisa Gerrard és Brendan Perry duója, a tavaly óta újra aktív, ausztrál, de pályafutásuk alatt Londonban működő Dead Can Dance. A fellépésre október 17-én a Papp László Budapest Sportarénában kerül sor. Az együttes az idei évben 16 év…..
első számú anarchista 2012.02.29 09:53:53
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
első számú anarchista 2012.01.21 12:58:49
@mikka: A stílus maga az ember :-D Bemutatkoztál. Gratula!
első számú anarchista 2012.01.21 13:07:56
@Born to be wild:
A mondat másik részét is olvastad? Tudod, ami a szénné büntetés mellett volt még leírva.
Ami ellenzéki, el kell hallgattatni. Legutóbb Klubrádió... ugye rémlik.

Nos, a kereskedelmi kanálisokat 'kissé' többen nézik, mint az ATV -t. A kereskedelmi szutykokra sem lehet a kormánypártiság bélyegét ráhúzni (bár a TV2 mintha tendálna a 'jó' oldal felé :-D , nyilván az ex-hírtévés segítőnek köszönhetően, aki a híeadó 'kiegyensúlyozottságában' segédkezik, ha jól tudom.)

De ha nehéz megérteni, amit írtam, akkor vedd úgy, hogy az általam leírt dolgok -így a szénné büntetés is- az ellehetetlenítés egyik eszköze. Konkrét példát azért sem tudnék most emlegetni az ATV megbüntetéséről, mert ennek nem néztem utána. De ha jól rémlik, az ATV -t te emelted ki az általam ellenzékinek tekintett médiumok sorából, mint szerinted 'szerintem szénné büntetett' médium. Ha van lelkierőd, nézz fel szalai anomália oldalára (én leszarom azt a gittegyletet), hátha ott fent vannak a büntik, amiket kiróttak már. Ha találsz mondjuk ATV -re vonatkozót is, akkor én nem lepődök meg... de azért majd tudassad itt is, ha van ilyen. Na nem azért, hogy igazolódjon bármiféle prekoncepcióm :-D
első számú anarchista 2012.01.21 13:17:53
@Krujs:

"Írd mellé a libsi Indexet és akkor igen, 2006-ban is sikerült. Ma már ez a túlsúly kormányváltásra se lesz elég, annyira vállalhatatlan az MSZP, más pedig nincs.

Másrészről meg miért lenne megvezetés ha másként gondolkodik? Lehet hogy pont te vagy megvezetve:o "

Bírom azt, ahogy az Indexet mindenki -pártállásától függően máshova sorolja. Van, aki fideszesnek tartja, van aki libsibolsinak... de még csak véletlenül sem tartja senki sem esetleg függetlennek. Pedig nehéz lenne azt mondani az indexre, hogy nyíltan kiállnak bármelyik oldal mellett is. (Mostanában legalább is). Nem látom, hogy segget nyalnának Bajnainak, Fletónak... vagy éppen a vezérnek. Ha pisiskakis valami bármelyik oldalon, úgy látom, beszámolnak róla. Megírják azt, ha egy maszopos lopott és azt is, ha egy fidesznyik lopott.

De igazad van: egyszerűbb ezt is liberálisnak beállítani, hiszen most -mivel a fidesz van kormányon- evidens, hogy nem az ellenzék dolgai vannak előtérben és nem az ő 'munkájukat' kell szidni vagy dicsérni.

A megvezetésről meg mintha valamelyik elv... akarom mondani olvtársad írt. Tudod, az aki arról írt, hogy pár ezer megvezetett orbánfób lézengett csak a január 2. -i tüntin.

Nem érzem egyébként úgy, hogy meg lennék vezetve. Persze te majd úgyis eldöntöd és leírod, hogy megvezetett vagyok, de azon én majd csak egy jót mosolygok. Ha megvezetett lennék, akkor vagy fideszre vagy az mszp -re szavaznék... bár a fideszesek között mintha több megvezetett lenne :-D
Arra az egész világ jól emlékszik, hogy mit össze nem tökölt Axl Rose és idő közben teljesen átformálódott zenekara a legutóbbi, Chinese Democracy című albumukkal, egészen konkrétan 15 évig készült a lemez, mostanában azonban az a hír járja, hogy az együttes nem akar a…..
Sejtettük, hogy Matisyahut megváltoztatja majd a szakállnélküliség, de azt azért nem gondoltuk volna, hogy rögtön olyan intenzív előadóvá válik, aki koncert közben csak úgy fejbe rúg egy színpad előtt dolgozó fotóst, aki ráadásul nő, és még szét is töri a…..
Modorosblog Kedves Martin Gore! 2011.12.22 06:00:00
Mint a Depeche Mode zenekar több évtizedes hű rajogója, a közelgő karácsony alkalmából fordulok most Hozzád. Hosszú évek alatt beszereztem az összes stúdió- és válogatásalbumotokat sok-sok euróért és forintért, DVD-ket, kottát - számtalan koncerteteken voltam itthon, de…..
első számú anarchista 2011.12.22 10:10:12
Kezdeti csetlések botlások... mint amilyen az It doesn't matter :-)

Nehezebb időszakok gyengébb lemezekkel... mint amilyen a SOFAD. :-))))))

SOTU, mint pislákoló életjel. :-D

Dave -nek nem való a zeneszerzés. (Ahhoz képest egy Nothing's impossible -től borsózik a hátam... és a Hole to feed az egyik legértékelhetőbb dal a SOTU -n.)

Miután pár sorral feljebb végleg elhessentené a 'külsős zenészeket', simán leírja, hogy Christian tegye a dolgát.

Minimális gitár... majd pár sorral lejjebb: gitárokat nem szeretne hallani (meg hülye effekteket sem).

Hogy ne csapódjanak hozzánk divatrajongók, ezért dallamos dalocskák, balladák és vidám slágerek kellenek :-D (Attól menekülnek ugyanis a divatrajongók.)

Január február környékén kell jönni... utána nyáron már nem, mert az lehúzás-szerű. :-D (Remélem ha a nyári buli után jönnek el következő év elején, akkor már kóser a dolog.)

Martin hangja idegesítően buzis :-D És ráadásul szar számokat is énekel. (Pedig azokat is mintha ő szerezte volna... de azért ő a világ legjobb zeneszerzője.)

A Home -ot meg végleg felejtsük el, mert gyenge időszak gyenge száma. (Ahhoz képest fentebb az Ultra -t mint pislákoló életjelként -ergo jó albumként említette.)

Ha nem teljesülnek a kérései, nem vesz több DM lemezt és megnézhetik magukat (ez lesz ám az éhkopp a zenekar tagjainak!) és végleg átpártol a duranosok vagy a recoilosok közé. (Ez utóbbi esetben -recoilosokhoz pártolás- nyilván Alan is kétszer meggondolja, hogy visszamenjen -e a DM -be, hiszen egy átpártoló 'hű rajongó' hatására az ő bevételei ugrásszerűen megnőnek majd.)
A Very Gaga Holiday címmel november 26-án új négyszámos Lady Gaga EP jelenik meg, amin a Yoü And I és a The Edge Of Glory akusztikus átdolgozásai, a Nat King Cole-féle Orange Coloured Sky gagás verziója, illetve a White Chrismas kapott helyet. Utóbbit valószínűleg csak az nem…..
A múlt hét csütörtöki IMF-fel kapcsolatos bejelentés óta először vitázhattak a képviselők a Parlamentben. Rogán Antal támogatásának adott hangot a kormánynak azon döntésével kapcsolatban, mellyel „kitágította a gazdaságpolitikai mozgásteret”.  A képviselő…..
Pár napja még azt mondta a parlamentben, hogy a magyar kormányzati politikát az „IMF ellen kell hangolni”, míg tegnap már az IMF-fel való tárgyalások újrakezdését jelentette be a Matolcsy-minisztérium. Miután a minisztérium kommunikációs osztálya a lépést nem tudta a…..
 Most néztem meg ezt a Nem tetszik a rendszer című klipet. Jó kezdeményezés de nem csoda, hogy nem kaptam szerepet benne. Gondolom érezték, hogy nem vagyok Kulka vagy Bródi kompatibilis. Mindegy, holnap kinn leszek az utcákon és a demokrácia érdekében leforgatjuk a klipet a…..
Mindenki hallott már a védelmi pénzről, az alvilág kétértelmű szakkifejezéséről. Elvett pénz, amiért viszonzásul védelmi szolgáltatás jár a bevédővel és a többi bandával szemben. Bármennyire cinikus az összevetés, e "szolgáltatási szektor" következetesebb és…..
Váci utca Hogyan legyél Cure-os? 2011.09.29 10:10:00
Újra koncertezik a The Cure, ennek alkalmából elővesszük, hogy mi is kellett ahhoz, hogy valaki cure-os legyen annak idején. Illetve mi kell most.  Ha szereted a Cure-t, akkor könnyebb dolgod van. Ha nem sikerült eddig, van egy-két olyan szám amivel érdemes…..
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
Kokszos Tóni okosságai Reload 2011.06.10 20:36:00
Szilveszter óta nem írtam, hogy a hód retkes faszát. Ennek több oka is van. A karácsonyi partyn, mely végül egybefolyt az újévi partyval sikerült olyannyira bebasznom, meg betépnem, hogy úgy két hét múlva ébredtem fel valami nyanyák közt a hospitálban. Állítólag előtte…..