Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kis-ákos

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy írásmű akkor sem lehet csapongó, ha egyedi megközelítést szeretnénk alkalmazni. Ettől még nem kell rohanni a faliújsághoz post it-ekkel, hogy folyamatábrákat kreáljunk. Természetesen nem tilos, habitus kérdése a dolog. A lényeg a gondolati ív. Hogy a logika ne akadálypályaként élje meg az…..
kis-ákos 2022.04.29 11:54:26
-- H E L H E I M --

- Olyan hűvös, dermesztő (fázik), végtelenbenyúló, a lelkek kútja fele hömpölygő folyó.
- (jáde zöld szemek, ide-oda tekintenek, nézd, hogy evez, szinte lobog aranyszőke, dús, göndör haja s elméjét átjárja az eltökélt tettvágy…) Nincs visszaút; drága férjem kígyókkal lakomázott (Ragnart említi), így; a Valhalla küszöbét bemocskolva Helheim-be rántotta őt Hél úrnő – bár’ adná vissza őt nekem! (hiányzik neki)
- Hasztalan próbálkoznod; halandó tested inná meg levét, mondd, bolond – mit ajánlhatsz Hél úrnőnek a lelkeden kívül? (az Árny szólítja)
- Tűnj a fejemből, démon – nem állhat senki az utamba (ellöki tölgyfából készült kajakját és eltűnik a katakombát idéző holtak alagútjában)!
- (a kapu kitárul, ő nem tétovázik; belép rajta, kardjával kaszabolja az elé idézett vadont, a temérdek gazt) Lagertha, fiainkkal törődj, ne velem (Ragnar, de nem; az Árny, aki alakot öltött, sebtében viperaként a susnyással válik eggyé)!
- (átvágta magát, megjelenik előtte Hél úrnő) Te halandó, képtelenség eldöntenem, vajon, merész vagy, tán ostoba, amiért idemerészkedtél (Hél töpreng, Heléna bájával tündököl, de ni-ni; tüstént Trója városává alakul át, ahogy az ég, halálsikoly körös-körül).
- Nem félek tőled, Valkűrök óvnak engem (nem kertel – bátor)!
- Hallgass, úgy figyelj (ultimátumot ad, Lagertha lehunyja a szemét és odanyújtja neki, érdekes, harcoktól megfáradt szépséges, nőies kezét, majd egyszeriben összezárja, a homokot, amelynek szemcséi vízesésként peregnek ki ujjai közül; a szemcsék emberi alakot öltenek, Ragnar az)!

- Vidd hát, vissza se nézz, sose, csak fogd a kezét, történjék bármi, ha visszanézel vele együtt te is porrá, leszel (ott az út, szélesre nyílik, hűlt helye a dzsungelnek, mert Trója tűzvésze fölemésztette, helyébe lávafolyam lépett, egy kőút középütt, amely valamerre elvezet).
- (csupa iszonyat zárja körbe, rémes, jajveszékelő hangok zúgnak a fülébe, mind hiába – fut, szalad az úton, amit Hél kikövezett számára és az Árny ott suhan fölötte; Ragnart vissza-visszacsalogatja; Lagertha visszanéz-e…) Már látom a Fényt az alagút végén, kijutunk, tarts ki még: nem eresztelek!
A Stunts (másik nevén: 4D Sports Driving) egy 1990-ben kiadott 3D-s autóversenyzős játék, amit DOS-ra és Commodore Amigára adtak ki. Fejlesztője a Distinctive Software, kiadója a Broderbund volt. Játékmenete az átlagos versenyjátékokét követi, de pályái tele vannak akadályokkal, ugratókkal, és…..
kis-ákos 2018.10.28 02:55:19
Egy nagyszerű 2001-es film, mely két színész játékától vált nagyon emlékezetessé...
kis-ákos 2015.08.07 09:23:57
Utólag meglestem néhány kimaradt videót, amit nem látta ma múltban köztük a Kárhozottak királynőjéről szóló két részes anyagot.

A végén értetlenkedés volt miért szeretitek, pedig annyira szar.

Én erre azt tudom mondani, hogy pl. ha valaki Shakespeare művet olvas és azon károg, hogy nem érti Arany János míves magyar fordítását és emiatt a művet szidja, mert ő nem érti a szavakat és a számára idegen szavakon lovagol, akkor talán a hibát önmagában kéne keresni nem a drámában.

Erről van egy anekdotám, hogy az említett drámaíró műveit kvázi "közérthetővé" teszik, hogy a barátok közt nézője is megértse, de talán annak a félkegyelműnek kéne megtanulnia azt a régies nyelvet, nem?

Ha egy hegymászó nem képes felmászni a hegyre, gyaluljuk le a hegyeket?

Én nem akarom ezt a kétes filmet Shakespeare-hez hasonlítani, mert távol állnak egymástól, csak a kritika értetlensége éppen abból fakad, hogy talán a kedves kritikus nem értette a filmet, ami nem a film hibája.

Továbbá, szerintem, nehéz komolyan venni olyan embert, aki számos videóban a saját arcát sem vállalja a véleményéhez. Ez egyenértékű azzal, mint mikor valakit gyaláznak egy újságban, de az újságíró nem adja a nevét hozzá.

van, hogy ez bosszant.

Vajon ti ketten, ha lenne pénzetek film készítésre és lehetőség színészkedésre mit produkálnátok? Magatokat is elemeznétek, hogy hát igen szar játék volt, gagyi a vágás stb.

Tény, ezek a filmek szarok, amik a baad movies-ban vannak. Én ezt értem. Csak ez a fellengzős mindent tudó fröcsögés néha bosszant.

Más egy filmet a néző szemével kritizálni és más tudálékosan megmondani a tutit... ráadásul arctalanul.

Mind ettől eltekintve messze a legigényesebb videósok közé tartoztok, akik manapság meg akarják lovagolni ezt a ménest elég kevés sikerrel. a ló ugyanis leveti őket magáról.
kis-ákos 2015.08.07 12:28:57
sziasztok!

pontosítás: a kérdést a közönség felé tettétek fel

Egyébként, pl Sin City esetében tapasztaltam, hogy nő ismerőseim utálják azt a filmet, de attól az még egy kibaszott jó film :P Persze ez nem érvényes erre, de, hogy egy lapon említsük azzal a sok hulladékkal, amit bemutattok - direkt :D - azért az nem teljesen igaz. Gyerekként szerettem ezt a filmet az Interjú a vámpírral után és arról is mondtad, nem szereted, pedig úgy szintén az egy remek film. Hát igen...nem rövid. Ez tény. Kell segg hozzá. Ám ki mondta hogy egy nap alatt kell megnézni? :D

Ugyan már, ne túlozz, vannak sokkal rosszabb vámpíros filmek még a kőkorszakból. Nem beszélve a mostaniakról. Azokhoz képest ez a film egy csiszolatlan gyémánt. Önmagához képest, az elvárásokhoz idomulva talán lehet gyenge. De legalább nem világít a Napon a vámpír! Ez is haladás! :D

Hallgasd vissza a videót, olyan hatást kelt ahogyan mondod, mintha én nem is tudom, évek óta filmeket rendeznél, színészeket instruálnál, kvázi, aki mindent tud a szakmáról. Ez nézőként borzasztó irritáló. Némi alázat azért kell olyan szakma iránt, amit te magad nem tudsz, még akkor is, ha "szar" valami, bár a szar nem vélemény, ahhoz is sok munka kell, hogy valami igazán fos legyen. :P

A nagyképűséget úgy definiálom, hogy az a nagyképű, aki olyan érdemmel páváskodik, amit ő soha nem ért el. Ebből le lehet vonni a konzekvenciát igaz-e rátok avagy sem. Ezt én nem tudhatom.
Annyi bizonyos, hogy még nem láttam filmet, aminek rendezője Sorter :)

Esetleg ez a film és az Interjú a vámpírral nem neked szól. Van ez így. Van egy anekdotám Ákos kapcsán. Egy alkalommal egy nő azt mondta nekem számára Ákos érthetetlen, ezért utálja. Mondom neki, hogy kiscsillag nem is neked szól. A dolog ezzel be van fejezve. Attól, hogy ő nem érti, az nem Ákos hibája. Nem felelhet azért, hogy érti, érti-e egyáltalán. Talán pofon osztó rendőröket kéne állítani a sorai mellé, amik elmondják a potenciális befogadónak, hogy ez meg ez erről-arról szól? Esetleg talán szépirodalmat is kéne olvasni, nem csak a kocsik gépkönyvét vagy a szennylapok hasábjait és nem videójátékokból meríteni a világképet, akkor talán megértené.

Ugyanígy, megvan a közönsége az említett filmnek. Az Interjú a vámpírral c. filmhez képest igen gyenge lett, ám más vámpíros filmekhez képest, amik készültek az elmúlt időszakban és némi komolyságot - why so serious? - akart belevinni még messze a legjobb.

Lásd Blade trilogy, nos az egy vicc, nem is akarja magát komolyan venni. Tekintve, hogy vámpírok nem léteznek - vagy ha mégis én nem találkoztam eggyel sem :D - a komolynak szánt alkotásokat nehéz komolyan venni - és a "komoly mutató" már a plafont verdesi - . :)

Ha szép nők lennétek, érdekelne, hogy néztek ki, nem is ez a lényeg, hanem az arctalanság. Nem feltétlen mutogatás, megaztán, ha nem akarod magad mutogatni minek a kamera egyáltalán? A fél munka nem munka. Az semmi.

Ez olyan vagy megdugod a csajt vagy nem, olyan nincs, hogy igen meg nem is. :D

Annyit beszéltek az arcmimikáról milyen fontos. Egy maszk mögött ez elég nehéz. Gondolj csak Tom Hardy-ra. Ha már kamerát ragadtok, hogy mutassátok testi valótokat, akkor vállald az arcodat is, mert így, mint valami két suhanc, akik köpik a mérget a world wide net-en át :D

Kevesebb a vélemény értéke arctalanul, mert leköpni dolgokat azt én is tudok névtelenül. Az nem művészet nem vélemény. Az csak fricska.

Nos, a szavadon foglak. Magam veszem majd górcső alá. :)

Értelek, ám a kritikád inkább olyan, minta aki műveli a színészkedést és nem mint néző mondod rá, hogy hát ez úgy mégis mi?!

Régen volt egy "Mr Blood bunny" nevű videós, aki ki is emelte, hogy videóiban a filmeket, mint néző elemzi, a néző szemével és ellenvetéseit tényekkel támasztotta alá. Nézz meg tőle egy-két videót még van fenn egy-kettő indavideo-n, mert a yt olyan rendes, hogy letörölt mindent szinte a yt fiókjáról. Sajnos.

Tény, hogy külső nézőpontból jobban látom a videózás hibáit, mint mikor az ember benne van. Megvannak az elképzeléseim, ám nincs még megfelelő felszerelésem úgy mond, hogy erre vetemedjek. Bár Agrabah városa címmel van kacérkodásom a yt-on. :)

Mint mondtam, a mai videós felhozatalból még mindig etalonnak számítotok. Aztán már ti döntésetek, hogy ez most dicséret vagy éppen az ellenkezője.

Mert lehet valamit mérni egy kastélyhoz és lehet mérni egy putrihoz is és, ha valami jobb egy kastélynál vagy megüti a mércét az lehet dicséret, ám a putrinál jobb az azért annyira még sem dicséret, hanem alap dolog. :)
E-mailben küldték az alábbi videót, megkértek, hogy tegyem ki. Miért is ne? Vélemény?   Volt előzetese is..
kis-ákos 2013.11.21 15:41:08
A holnaptól induló új dél-koreai tévésorozat (Dong Yi, magyar keresztségben: A királyi ház titkai) kapcsán a héten többször is szerepeltem a Magyar Televízióban, amelyek visszanézhetőek az MTV videótárában: 1. Ma Reggel 2. Esti híradó 3. Szempont (06:55-től) Végezetül íme a…..
kis-ákos 2011.03.01 00:01:18
Azta, jó kis blgod van valami hasonlót kerestem. A Queen Seon Deok - átkeresztelt nevén: A Silla királyság ékköve - sorozatba nagyon beleszerelmesedtem és többek közt a Mishil-t alakító Go Hyeon Jeong-ba :) Istenkém az a nő :))) Ő egy tündér!!!! :))

Több sorozatban is láttam letőtöttem innen-onnan és elképesztő. :)

Anyám a Bidam-ot alakító Kim Nam Gil-ért van oda és nyúzott hogy szerezzek be egy sorozatot tőle, sajnos egyet találtam csak a Bad Guy-t de azért szóval az se semmi.

Ott pl. megismertem Han Ga In nevét, micsoda kis baba arcú leányzó meghökkentő :D
Óriásbébi :D

Sajnos azonban nem tetszett az m1-től hogy cenzúrázták és néhol elég béna volt a szinkron fogalmazása. Jobbára magyartalan.

pl. amikor Mishil meghal Deokman azt mondja "ég veled Mishil kor" bocs de nem inkább korszak? szóval ilyen elemi hibákat véteni... ejnye.

Leginkább eredeti nyelven nézem őket jobb esetben magyar de gyakrabban angol felirattal a korai sorozatokat, filmeket. Amit lehet szinkronosan.

A QSD hatására elkezdtem koreaiul tanulni saját önerőből sajnos nincs anyagi forrásom mindenféle tanfolyamokra úgy hogy neten érlelem tudásom és el se hinnéd mennyi angol ingyen tananyag van :) Komplett leckéket hanganyaggal videoval lehet letölteni csak meg kell találni.

Magyarul Osváth Gábornak van egy erre vonatkozó tankönyve az várat magára, de a tisztázások miatt jó lesz ha magyarul is ránézek néhány dologra. Sajnos az angol nem tud ü-t sem ly-t és egyéb ilyen hagnokat kiejteni amik bizony a koreai nyelvben vannak és elég idegesítő mikor eu-nak meg ilyen eo-nak ír számomra triviális hangokat :)

A szempontos videoról egy-két szó. A pacák kissé szkeptikus volt. Gyanítom egy db részt sem látott a sorozatból fingja nincs miről beszél.

Én magam nem szeretem a sorozatokat, a koreai sorozatok az egyetlenek amik képesek a tv elé ültetni.

na jó azért a Spartacus blood and sand és gods of arena másik dimenzió és azok aztán férfisorozatok :D Hogy abba mik vannak :P Aigoo :P Róma azért örök kedvenc marad. Hiába.
kis-ákos 2011.03.02 15:53:48
Szívesen, igyekszem nyílt lenni amennyire lehet. Az utánam lévő hozzászólónak némiképp igazat kell adnom. Sajnos tényleg, elég ramaty a szinkron. A magyar felirat sokkal jobb volt és az eredeti hangok játéka hiányzik a szinkronból. Mishil nevetése magyarul iszonyat idegesítő de eredeti nyelven zabálni lehet a hangját úgy imádom :)

Ami a cenzúrát illeti nem látom értelmét ennek. A németek a pc játékokat cenzúrázzák minden lehetséges elemet kivesznek belőle amely vérre, emberre, önkényhatalmi jelképre utal - leginkább NSDAP - . Míg ugyanezek a játékok usa-ban vígan futnak ezekkel a jelképekkel.

Magyarországon sok filmet újra szinkronizálnak több esetben talán a közérthetőség miatt. Elrontva ezzel a jó szinkront a jó dumákat.

Sajnos Végváry Tamás eluhunyt, ő volt Al Pacino megszokott hangja és most valaki más de nem válogatták meg jól én Gáti Oszkár hangját javallottam volna hozzá aki van olyan nagy mint maga Pacino.

Hogyha a durva kifejezések miatt cenzúrázzák a filmeket felesleges, tessék leadni később nem pedig vágni mint valami pulykát.

A qsd-knál is ezt tapasztaltam. Néha jó részeket vágtak ki néha jó szerelmi jeleneteket amik fontosak voltak.

Mikor Sochwa meghalt az a magyarban nincs is benne pedig bizony fontos rész hogy Chilsuk végül is szerette azt a nőt és azért volt bánatos ez a magyarban kimaradt. Így a magyar néző azt gondolja hogy egy szívtelen alak pedig a marcona külseje érző szívet takart de nem mutatta ki.

Bidam gyerekkora úgy megvan vágva hogy csuda. Pedig szintén fontos miért olyan amilyen. Miért lett azzá aki végül Deokman ellen fordul. Miért kell neki annyira a három királyság kötete.

Koreáról alig-alig akad némi információ amúgy is a neten, de tényleg, elvétve találtam bármit is és a három királyságról szinte semmit. Csak angolul. Így a magyar nézőnek fogalma sem lehet arról, hogy ennek az eseménynek politikai vonzata is lehet akár hiszen ma is nagy álom a két országrész egyesítése. Amit akkor Deokman véghez vitt. Aztán később jöttek a Japánok és aztán a II.vh-ban borult minden. De ez más tészta.