Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SmPe

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világablak 2012.05.23 22:37:00
Ha már világablak, akkor legyen valami ablakos. Végül is, miért ne? Legalább kiderül lehet-e szórakoztató módon írni a nyílászárókról? Persze biztos lehet, de kitudja én tudok-e az már ugye egészen más! Főleg ha azzal a teherrel állok neki, hogy ebbe a feladatba már többen…..
A bolg és poszt címe is azt igyekszik kifejezni, hogy egy elég szerteágazó tematikájú forrást szeretnék létrehozni. Persze ennél azért konkrétabban is megfogalmazhatnám a nagyérdemű számára, hogy pontosan miről, mikről is lesz itt szó, de hogy őszinte legyek azt még magam sem…..
IntroRégi mulasztást kell pótolnunk, amikor a tartalompiaci körképünket kiegészítjük a Kossuth kiadó elektronikus tartalmakat kínáló részlegének, a Multimédiaplazának a bemutatásával. Magáról a Kossuth kiadói csoportról annyit érdemes itt megjegyezni, hogy igen jelentős…..
SmPe 2011.05.19 09:17:20
@Merras: Azt se felejtsük el, hogy a MEK célja elsősorban a megőrzés. Mint felhasználó nagyon szomorú leszek, ha láthatatlanná válnak a tartalmak, de ha valahol vissza kereshető formában meg vannak nincs nagy baj. Szóval amíg máshonnét nem lehet a könyveket megszerezni addig viszont mindenképpen kint kéne tartani a MEK-en!
Ugyanakkor ha már itt így összegyűltek a digitális úttőrök, had tegyem fel a kérdést, hogy állnak a digitális köteles példány szolgáltatással? Ez nagyon fontos volna, mert a történelmi tapasztalat az, hogy a dolgok amik nem kerülnek be a direkt megőrzésre létre hozott intézményekbe végül el szoktak veszni.

@Dworkyll: Azt meg nem egészen értem a MEK hogyan versenyezne a Google-val? A Google tömeg digitalizálást csinál ilyet a MEK soha nem tett. De azt sem értem mitől van most a MEK bevetve az apró halak ellen? Az első hazai ekönyv kiadók megjelenése előtt 10 évvel már működött, és azóta is pontosan ugyan azon elvek mentén teszi a dolgát, és remélem még nagyon sokáig ez így is marad és mindenki épülésére folytatni tudja a kultúrmisszióját.
Nem kis büszkeség töltött el, amikor az alábbi posztot olvastam. A honi írók egyik sokat próbált bajnoka, (aki nem mellesleg az SFportal villanykönyveinek nem kis részét is jegyzi), szintén "megtért". A személyes érintettségem ott van az ügyben, hogy az első prc-jét…..
SmPe 2011.02.28 10:18:59
@Dworkyll: Nekem van egy Dx-em vidéki vagyok, de gyakran járok Pestre, ha megkeresel privátba, megbeszélhetünk egy találkát. smohayp kukac gmail pont com a címem.