Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makk Satt

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bár igyekszünk nagyjából követni a közélet eseményeit, be kell valljuk, azt hittük, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége mint olyan már régen halott, s csak olyan formációkban él és terjed tovább egyfajta mutáns vírusként, mint az EMS, a DK, a 4K!, a HaHa, az LMP stb.…..
A bevezető és a tiszta szovjet-orosz hatású viseletek áttekintése után cikkünk második részében azon országok katonai viseleteit tekintjük át, melyek valamely okból kifolyólag eltértek a kilencvenes évek standard orosz hatásától. Kétféle csoportról lesz szó: azokról az…..
Hosszú szünet után a lemilblogon újfent az amerikai háborús propaganda plakátterméséből válogatunk. Jelen posztban azonban nem nagyon találunk majd acélos tekintetű rangereket, rettenthetetlen nyugalmú tengerészeket, vagány pilótákat. A mai poszt témája ugyanis az elővigyázatosságra felhívó plakátok…..
Szláv Virtus Dávid és Góliát 2011.06.14 14:52:00
Néhány nappal ezelőtt agyonlőtték Jurij Budanov egykori orosz ezredest Moszkvában. A katona Csecsenföldön szolgált, s a háborúk után azzal vált a médiában ismertté, hogy túszul ejtett, majd megfojtott egy csecsen fiatal lányt, s ezért bíróság elé állították. Pénteken…..
Makk Satt 2011.06.18 13:40:16
Hááát, ez elég silányra sikerült. Előszöris, vicces, ahogy a szerző használja "az oroszok" kifejezést. Ha nem tudná, Oroszország kezdetektől fogva egy soknemzetiségű birodalom. Aszlan Maszhadov nem lenne orosz? Akkor Tata csecsen megszállás alatt volt az 1980-as évek elején, vagy mi? A csecsenföldi konfliktusokat oroszok és csecsenek közöttinek beállítani vagy ostobaság vagy szándékos gyűlöletszítás.
A csecsen társadalom még mindig törzsi szervezésű és az egyes tejpek (így hívják a törzseiket) folyamatos hatalmi harcot vívnak egymással, amibe a birodalmi hatalom bele-bele szól. Azoknak a konfliktusoknak mindkét oldalán harcolt elég sok etnikai csecsen. Sőt, a második csecsen háborúban konkrétan több csecsen harcolt az Oroszországi Föderáció oldalán, mint Icskéria Csecsen Köztársaság oldalán, ugyanis a két legnagyobb tejp átállt a birodalomhoz.
És a sztálini kitelepítést sem "az oroszok" csinálták, hanem a kedves kaukázusi szomszédaik (akik pontosan ugyanannyira oroszok vagy nem oroszok, mint a csecsenek). Egyszerűen a szovjet államhatalom régi törzsi-etnikai ellentétek szolgálatába lett állítva. A 2008-as ötnapos grúziai háborúból is derekasan kivették a részüket a csecsen egységek: nem kellett nekik kétszer mondani, hogy bevonulhatnak egy kis szabadrablásra Sztálin szülővárosába. Azt persze "az oroszok" csinálták, nem "a csecsenek".

Mekkora baromság az, hogy "a kaukázusi nép képtelen feladni a függetlenségért folytatott harcot"?! Néhány terrorista lenne "a kaukázusi nép"? Ugyan már! Meg mi az, hogy "a csecsen nép mindig küzdeni fog a szabadságáért"? He? Aki államhatárt akar erőszakkal csinálni ott, ahol addig nem volt, az a szabadság ellensége. Jelenleg, bármilyen szomorú is ez, az Oroszországi Föderáció a szabadság letéteményese csecsenföldön. Ugyan túl sokat nem tudnak tenni, de még így is fényévekkel szabadabban él csecsenföld megmaradt lakossága a Kadirov-klán kiskirályságában, mint Icskéria Csecsen Köztársaságban. Aki ezt a nyilvánvaló tényt nem képes felismerni, annak vagy nagyon elborult az elméje, vagy aljas céljai vannak. Esetleg mindkettő.