Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armaiera

123 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erika és Judit a Caminon Poggyász 2018.07.03 22:21:18
Sokan kérik, ígértem egy listát a csomagomról. Hát így 5 év után pótolom a mulasztást. De nem ide, hanem az indulás napjához fogom feltölteni. Akit érdekel, keressen vissza a -1. napra!..
Készülődés- tervezés   Még gimnazista koromban volt egy álmom. Felkeresni a Duna forrását és megnézni ahol a tengerbe ömlik. Akkor ez csak álom lehetett, hiszen az 1970-es években egy szlovákiai magyar lány nem vehette komolyan, hogy az ilyen álmok esetleg valóra is válhatnak. Azóta nagyot fordult…..
Este sokáig pakoltunk. Legnagyobb gondot az itthoni dolgok jelentették. A kert, a virágok és az állatok, mindent biztonságban kellett tudnunk. Szerencsére nagyon jó szomszédjaink vannak, számíthattunk rájuk. A bicikliket bepakoltuk az autóba, a táskáink útra készen voltak. Egy rakás szendvicset…..
  Kirándulás a Duna forráshoz (vonat-busz+ 12 km gyalog) Donaueschingen – Tuttlingen kerékpárral 40 km Reggel 6 órakor ébredtünk, 6:45-re kértük a reggelit. Elegánsan és bőségesen terített asztal várt minket az étkezőben. Egyedül voltunk a házban, mivel a házigazdánknak dolga akadt.…..
Reggel nehezen tudtuk összeszedni magunkat, Feri nehezen ébredt és sokáig készülődött. Háromnegyed kilenc lett, mire elindultunk, úgy, hogy nem is reggeliztünk. Én már tűkön ültem, indultam volna minél hamarabb. Eric a szállásadónk nagyon kedves volt, kérdezte kérünk-e kávét, teát. Megmutatta a…..
Az éjszaka még hallottuk, hogy esik az eső, de reggel szép időre ébredtünk.  8-kor volt reggeli, gazdagon terített asztal várt minket a panzió reggeliztető termében. Háromnegyed kilenckor el is tudtunk indulni. Jó volt az idő, kb. 11-ig kellemes hűvös, felhős, majd kisütött a nap és meleg lett.…..
A tegnapi kalandos nap után, nagyon jól aludtunk a szép szálláson. Reggel 8-ra kértük a reggelit. Úgy terveztük, rögtön keresünk egy kerékpárszervizt, hiszen most az volt a legfontosabb, hogy folytatni tudjuk az utunkat.  Házigazdánk azzal fogadott, hogy ő már megérdeklődte, csak kilenckor nyit a…..
Ez a nap is nagyon jól sikerült. Reggel kipihenten ébredtünk, bár hallottuk éjszaka, hogy esett az eső, de mire indultunk, elállt és szép lett az idő. Fél nyolckor reggeliztünk, fél kilenckor indultunk. Majdnem elfelejtettünk fizetni, úgy mentünk vissza a garázsból a számlát rendezni. Délelőtt…..
Jót pihentünk a Delagera panzióban. Este időben lefeküdtünk, így reggel nem volt gond a viszonylag korai ébredés. 6-kor keltünk, 7-kor már mentünk reggelizni, 8óra 10-kor már el is tudtunk indulni. Még soha ilyen korán!!! Nagyon örültem. Jó nap volt a mai is, változatos, kalandos. Jó tempóban…..
A mostani szállás Heinrichnél teljesen rendben volt. Reggel időben felkeltünk, gyorsan összecsomagoltunk és már indultunk is. Feri reggel indulás előtt, teljes menetfelszerelésbenNagyon hosszú távot terveztünk a mai napra, több, mint 90 kilométert. Nagyon jól haladtunk egész nap, pihentünk útközben…..
Reggel nem volt szükség ébresztőre, 5 órakor felébredtünk. Nem sokat szüszmögtünk, egy akaraton voltunk mindketten, minél hamarabb el innen. Én gyorsan összekaptam magam, és míg Feri készülődött, én már a kerékpárokat is felnyergeltem, útirányba beállítottam. A házi nénit semerre nem láttuk, még a…..
Isten, áldd meg a magyart, Jó kedvvel, bőséggel, Nyújts feléje védő kart, Ha küzd ellenséggel; Bal sors akit régen tép, Hozz rá víg esztendőt, Megbűnhődte már e nép A múltat s jövendőt! Hogy lehetett volna ez a nap ugyanolyan, mint a többi? 40 napos zarándoklatunk utolsó…..
 Ó én édes jó Istenem, oltalmazóm, segedelmem, vándorlásban reménységem, ínségemben lágy kenyerem.   Vándorfecske sebes szárnyát, vándorlegény vándorbotját, vándor székely reménységét, Jézus áldd meg Erdély földjét.   Vándorfecske hazatalál, édesanyja fészkére száll. Hazajöttünk, megáldott a…..
Nagyon szomorúan ébredtem reggel, hiszen a 40 nap legjobbnak ígért szállásán nagyon rosszul aludtam. Az ebből adódó fáradtságról meg ne is beszéljünk! De hát köszönhetem magamnak. Kellett nekem a 4 órai kiadós és nehéz babos étel után még vacsorázni is. Desszertnek rántott…..
Csodálatos ez a titok, Szellemével megragadott. Fönn a hegyen van az a hely, ahol a szív békére lel. A Golgotán áll a kereszt. Várnak ott rád, mindig jöhetsz. Azóta tart a kapcsolat, Ő vigyáz rá, el nem szakad. Fönn a hegyen van az a hely, ahol a szív békére lel. A Golgotán áll a kereszt.…..
Minden gyötrelmünkben Mária segíts! s bajos küzdelmünkben, Mária segíts! Ó segíts mirajtunk, kik hozzád sóhajtunk, Mária segíts! Hogy jót remélhessünk, Mária segíts! s üdvös célt érhessünk, Mária segíts! Ó segíts mirajtunk, kik hozzád sóhajtunk, Mária…..
Szűz Mária Szíve, béke példaképe,   Fiad szent Szívénél közbenjárónk légy Te!   Békét adj szívünknek, békét családunknak,   Békét nemzetünknek, békét a világnak!   Nagyon örültem a pihenőnapnak, elhatároztam, egész nap csak heverészni fogok, pihengetek. Meg sem…..
Uram, jó nekünk itt lenni, hol kegyelmed várva vár, hová mindig visszatérünk; Szíved nekünk nyitva áll. Bármily messze tévelyedünk, nagy irgalmad ránk talál. Uram, jó nekünk itt lenni, hol szívünk nyugtot talál. Jaj, de jó volt a meleg szobában aludni. Takaró sem kellett,…..
  Közelebb, közelebb, Uram, hozzád! Boldogan ölelem keresztedet át. Édes lesz az nekem, hisz te fogod kezem. Közelebb, közelebb hozzád, Istenem!   Bár az este és az éjszaka is elég hűvös volt, a kis faházat négyen jó melegre beleheltük. Az ágyakon rendes ágynemű volt, de én még a…..
Vezetsz, Uram, vezetsz, érzem szent kezedet, Veszélyes szirteken, sötét ormok felett, Zajló hullámokon, hol minden elhagyott, Utamra fényt derít rengő csillagzatod.   Az éjjel megint nagyon jól aludtam, nagyon jó volt a fűtés. Teljesen megfelelő körülmények voltak a nyugodt…..
Erdő mellett estvéledtem Subám fejem alá tettem. Összetettem két kezemet, Úgy kértem jó Istenemet: Én Istenem adjál szállást , Már meguntam a járkálást, A járkálást, a bujdosást, Az idegen földön lakást.   Szokás szerint 6-kor ébredtünk. Egész éjjel aludtam, mint…..
Amíg szívem dobog, Szűz Mária, Nem szűnik szeretni téged soha. Szívem szerelme, hódolat szaván Sóhajt föl hozzád: Üdvözlégy, Anyám. Szívem öröm érje vagy búbánat, Egyik sem nyomja el a szent vágyat, Hogy dicsérjelek, hódolat szaván Naponta zengem: Üdvözlégy,…..
Atyaisten szép leánya, Mária, segíts! Fiúisten édesanyja, Mária, segíts! Téged megyünk köszönteni, Méltóztassál meghallgatni. Mindennemű szükségünkben, Mária segíts! A mai nap beszámolóját ismét azzal kezdem, jól aludtam az éjszaka. Először jól felöltöztem,…..
Először Zilahon könnyeztük meg, amikor Zsolt, a zarándokcsoport legfiatalabb tagja elmondta nekünk a következő verset! Majd Mócson tette szebbé az esténket ennek hallgatása. Kovács Ákos: Hét Parancsszó Szeresd az Istent, Teremtődet. Égnek, és Földnek Urát! Tudd, hogy…..
Kegyes szemeiddel, tekintsd meg népedet, segéljed áldásra magyar nemzetedet. Magyarországról, édes hazánkról, ne feledkezzél el szegény magyarokról. Reggel a házigazda, Attila reggeliztetett bennünket.…..