Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Falvédő

26 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pilisszántó és a környékbeli falvak mára elvesztették önállóságuk jelentős részét. Önellátó faluközösségből évtizedek alatt alvótelepüléssé váltak, az itt lakók többsége máshova jár dolgozni, máshova jár vásárolni, máshova jár kikapcsolódni, és máshova jár…..
Március 15-én délután kicsiket és nagyokat várt a pilisszántói paplakban a Magocska játékműhely. A Faluvédő Egyesület támogatásával és Somlai Nikolett vezetésével gyerekeknek szóló kézműves foglalkozás került megrendezésre. Egy programsorozat első alkalma volt ez, melyre…..
  Pilisszántó  szerencsére még ápolja a régi családmodell hagyományát: együtt, vagy egymáshoz közel él több generáció, a rokonság. A legtöbb helyen meg tudják oldani családi vagy jószomszédi munkamegosztással a gyermekgondozást és a kenyérkeresetet. A…..
A pilisszántói Faluvédő Egyesület szerdán, 2011. nov. 23-án este 18h-tól egyesületi ülést tartott, ahová meghívtuk a községünk képviselőit, polgármesterét abból a célból, hogy közösen beszéljünk a környezetünkről, a minket foglalkoztató problémákról, mindezt…..
Vasútvonal-felújítás Meghívó lakossági fórumra A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Budapest - Esztergom vasútvonal Pilisvörösvár területét érintő beruházásairól lakossági fórumot tart 2011. november 15-én délután 18:00 -tól a Művészetek Háza színháztermében…..
  9. szerda 16:30             Kézműves foglalkozás Földesi Szilvivel 11. péntek du.               Márton napi sokadalom 11. péntek este…..
Csodálatos Világunk c. előadássorozat folytatása  Pilisszántón a Faluházban  Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt Pilisszántón a Faluházban tartandó élmény - előadásainkra:   2011. október  7.- én 18. 30 Izland   2011. október 14.-…..
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
Falvédő 2011.07.11 16:57:35
@aabroncs.hu: Nos, az üzlet nem a gyerekért felel, viszont felel a bevásárlókocsijai által másoknak okozott károkért. A kocsi felborult, és ezzel sérülést okozott. Nem állítható, hogy nincsen összefüggés a kocsi felborulása és a gyermek sérülése között. Nem tudunk olyan körülményről, ami azt valószínűsítené, hogy a gyermek, vagy az apja borította volna fel a kocsit. Nem tudunk arról, hogy a szülők ne rendeltetésszerűen használták volna a kocsit. Akkor mi az, ami nem egyértelmű?
Azoknak, akik nincsenek tisztában a bevásárlókocsin található kinyitható rész rendeltetésével:
www.gastrocentrum.hu/index.php?m=termekek&id=20100615111439743187
illetve: termekpiac.bekesmegye.com/termek-hirek/biztonsagi-eszkozok-babaknak-utazashoz_4034_525351.html
 A május 28-i alkalom olyan ígéretesen indult, hogy Fodor Réka és a szervezők már neki is vágtak a szeptemberi bolhapiac előkészítésének. Magam is kint voltam, és sikerült is eladnom egy kuriózumszámba menő préselt lemez emlékkeresztet és egy dísztányért. Mindez persze…..
 A Pilisszántói Általános Iskola részt vesz  a WWF és a Cetelem közös pályázatán ahol 500.000Ft-ot nyerhetünk az iskola udvarának zöldebbé tételéhez.Az iskola előtti  betonrengeteget fás, virágos, padokkal övezett szigetetté kívánják alakítani. A…..
A héten lesz elektronikai hulladék gyűjtés itt a faluban. 3 napig itt lesznek, lehetne ez egy nagyszabású akció, talán csökkenne az árokba hordott szemét is!      Hozza vissza, újrahasznosítjuk! Gondos kezekben az elektronikai hulladékok…..
Érdekes honlapra bukkanhatunk a Magyar Családellátó címén. Néhány magyar termelő és feldolgozó összefogásából egy olyan hálózat született, amely a minőségi élelmiszerek gyártását összekapcsolta a magyar agrárkultúra felvirágoztatásának igényével, kiiktatva a főleg…..
Ezen a hétvégén három napig esténként válogatott szépségű egyházzenei kórusművek hallhatóak Piliscsabán. Pénteken a fellépők között több szántói arc is látható lesz. Piliscsaba honlapjáról átvéve a kínálat a következő: MÁJUS 6.,…..
UPDATE Mint arról más forrásból már értesülhettünk, kistelepülési védőnő kategóriában Ágnes nyerte el az Év védőnője megtisztelő címet. Gratulálunk a jól megérdemelt díjhoz!  Itt az alkalom, hogy lelkes védőnőnk, Kertész Ágnes mellett egész Pilisszántó…..
Szőnyi József küldte ezt a meghívót:  Csíksomlyói kegytemplom és a pilisszántói Boldogasszony kápolna közös pünkösdi miséje A keresztényi nemzet összetartozásának évszázados történelmi zarándokhelyén Csíksomlyón 2011. június 11.-én szombaton, 12 óra 30…..
Ma megvolt a szombat délelőtti húsvéti nagytakarítás a faluban. Az Egyesülettől is voltunk páran, vittük a srácokat is, hadd lássák, mi vár rájuk, mire felnőnek. Igazán jó volt a szervezés; sokan eljöttek az akcióra, jó volt a hangulat, kaptunk szemeteszsákokat,…..
április 15-én 18h30 -tól a Faluházban perui élményeiről tartelőadást Madari Tibor...
Ápr. 21-én az esti szentmisét követően vezetett imaóra és virrasztás lesz a szántói templomban.Énekek, könyörgések, és a Szentírás részeinek olvasása mellett virrasztanak a résztvevők Krisztussal...
Nagy hétvégi szemétszedésre hív a szántói SzMK blogja. A húsvéti nagytakarításban érdemes részt venni, ha másképpen nem is, mindenki letakaríthatja a háza előtti útszakaszt.Ápr.16-án Pilisszántón a Hősök Teréről indul a szemétszedő menet reggel 8 órakor. A szervezők…..
 A pályázat célja:Legalább három hónapja nyilvántartott álláskeresők támogatása, akik vállalkozóként önmaguk foglalkoztatását oldják…..
Az egykor polgári konzervatív lap, zsidózik, pedofillozza politikai ellenfeleit, és pszichiáterhez küldené a neki nem tetsző politikusokat a Facebookon. ..
Falvédő 2011.04.08 09:37:24
@k.o.d.i.: Továbbá érdekes, hogy ha valaki meg meri tőle kérdezni, hogy a könyve alapján miként vélekedik a kiskorúak molesztálásáról, akkor a szélsőséges ballib sajtó azzal védi a gazembert, hogy nem áll meg ellene a pedofil vád. Nem azt kérdezték, hogy pedofil-e, nem vádolták pedofíliával, hanem hogy amit egykor leírt, az hogyan illeszkedik a mostani minden alapot nélkülöző vagdalkozásához.
Gyönyörű panorámájával, többszintű teraszaival és a felette elhelyezkedő kápolnával és kereszttel a pilisszántói Szikla Színház páratlan - mindeddig kihasználatlan - adottságokkal rendelkezik. Az önkormányzat tulajdonképpen egyfajta terhes örökségként tekint rá, ami…..
Megújult külsővel újra olvasható a www.pilisszanto.hu . Sok sikert a honlaphoz, reméljük, több aktualitás, hasznos információ lesz rajta, mint elődjén.Elkészült a Faluház honlapja is, egyelőre még nem túl informatív, de reméljük, az lesz...
Olvasóink kérésére ezúton tesszük közzé egyesületünk alapszabályát. A linkre kattintva olvasható. Kivonat az alapszabályból:4.1 Az Egyesület céljai:  a)      A községben működő oktatási intézmények (iskola, óvoda) megtartásának…..