Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szilágyi_Ákos

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a hétnek a hétfőjén voltam metabolikus edzésen a 360 Gym-ben. Jó volt, viszont sok volt a CC-s elem, emiatt inkább nem fogok járni. Mivel a múlt héten ugyanannyit csináltam a gyakorlatokból, ezért ezen a héten ismét fekvővel és lábemeléssel kezdtem, és azokkal is fejeztem…..
Szilágyi_Ákos 2011.05.23 22:16:31
@beníto:

Kösz, Benito!

Ezzel csak az a probléma, hogy a 25 + 2 vagy 4, stb, az nem egyenlő 27-tel, 29-cel, 31-gyel, stb.
Tehát kb. 10 alkalommal edzel 25-tel, a "föle" szerintem érdemben nem tesz hozzá semmit. Kiemelem, SZERINTEM.

Valaki esetleg meg tudja erősíteni vagy meg tudja cáfolni Benito gondolatmenetét?

De, kösz mégegyszer.

Bevallom, ez a megközelítés nem jutott eszembe.
Mozgalmas egy hét volt. Elkezdtem a hidat. Igaz, ezt a szerző későbbre ajánlja, ezért csak hetente egyszer, péntekenként. Valamint előkaptam a héten régi jó cimborámat is, az otthoni (mármint a koliban lévő) tölthető kettlebellt, és elhatároztam, hogy ezentúl minden nap, amikor…..
Szilágyi_Ákos 2011.04.11 17:01:31
@WoodyMuscle:
Szia!

Szerintem Darky_ még egyet elfelejtett bevenni a listába:
- könyvet elolvasni!!! Ennyi fáradságot célszerű venni:) Nagyon sok fontos részlet van a szövegben, ami a képek alapján nem kitalálható.
Királyul éreztem magam egész héten, törekedtem arra, hogy a feladatokat délután csináljam meg, ne maradjanak késő estére. Ez lényegében sikerült is. Befejeződött a lábemelés harmadik lépése, így abból a jövő héttől már a negyediket fogom gyűrni. Kedd: 1.3 …..
Szilágyi_Ákos 2011.03.30 13:02:16
@EnvoyCorps:

Szerintem a könyv egyértelmű üzenete az, hogy NE letudjuk egy pár nap alatt az egyes szinteket - legyen az akár a legelső is - hanem minden szinten (szinte minden:)) - "töltsünk" el egy-egy hónapot.

Mivel a magasságodhoz mérve nagyon alacsony a súlyod, én kimerem jelenteni, hogy az ízületeid nem fogják bírni a terhelést, ha így folytatod.

A könyv végén található 2 példa, ami szemléletesen bemutatja 2 eltérő céllal rendelkező a könyvben vázolt edzésmódot követő fiatalember edzésmódját. Javaslom olvasd újra (vagy olvasd el).

Nem osztani akarlak, csak segíteni. Szerintem többen is valami hasonlót válaszolnának a kommentedre.

Egyébként jó edzést kívánok!
Ismét új hét, ismét 5 edzésnap. Vége lett a vízszintes húzásnak, helyébe lépett a bicska húzódzkodás. Kedd: 2.3  guggolás támasszal: 3x18-18-15 3.2  vízszintes húzás: 3x30 Szerda: 1.3  fekvőtámasz térdelve: 2x13-10 4.3  hajlított lábemelés fekvésben: 2x26-22…..
Szilágyi_Ákos 2011.03.23 11:40:45
@Darky78:

Hú, ezt nagyon jól megfogalmaztad:)

Többször gondolkodtam már, hogy esetleg emlékeztessem az adott hozzászólót a könyben leírtakra, de mindig arra jutottam, hogy nem akarok beleokoskodni senkinek az életébe. És mindig némi kioktatást éreztem ki a szavaimból, úgyhogy nem küldtem el a kommentem. Te viszont nagyon frappánsan, nagyon érthetően, minden sértés nélkül megfogtad a könyv gondolatvilágát!!!

Szerintem akár többször belinkelhetnéd ezt a hozzászólásod a jövőben, mert a Fegyencedzés sava-borsa benne van.

Mindenkinek jó edzést!
Egy kicsit szégyellem magam, mert eredetileg akár 3 edzést akartam beiktatni erre a hétre, aztán javítottam, hogy mégse, viszont ebből is csak 1-et sikerült megcsinálni. Ez arra sarkall, hogy a jövő héten - ahogy azt mondtam - tényleg megcsináljam azt a 3 edzést, és 6 edzésnapot.…..
Szilágyi_Ákos 2011.03.11 15:34:35
@OnOffOn:

Angolspárgához edzés:

Amit mi edzéseken csináltunk:
- állsában előrehajlás zártlábbal
- szélesterpeszben előrehajlás + lábakhoz
- láblendítés előre (magyarul nyújtott lábbal próbálsz minél magasabbra felrúgni nyújtott lábbal)
- nyújtott lábbal ülésből előredőlés
- terpeszülésben előre és lábakra dőlés
- gátülésből előre/hátra és nyújtott lábra és lábak között előre hajlás

Mindenképpen fontos:
- az alapos bemelegítés a sérülések miatt.
- a térdeknél nyújtva legyen a láb nyújtás közben
- nyújtani akár mindennap is lehet, nem kell napokat várni. Szerintem itt érvényes a minél többet csinálod, annál hamarabb fog sikerülni elv.

Hirtelen ennyi jutott eszembe. Szerintem 1 év alatt el lehet jutni a spárgáig.
A szerdai guggolás szériáját kénytelen voltam csütörtök délelőtt megcsinálni, de amúgy minden rendben volt, mind a négy gyakorlat első lépését sikeresen befejeztem a héten. Kedd: 1.1  fekvőtámasz falnál: 3x50-48-45 4.1  térdfelhúzás: 3x40-38-35 Szerda: 3.1 …..
Szilágyi_Ákos 2011.02.28 10:08:14
@Darky78:

Szia Darky!

A világ minden kincséért sem szeretnék beleszólni a Te edzésedbe, de csak szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy a szerző megemlíti, hogy a híd gyakorlását csak akkor kezdd el, ha a többi gyakorlatból már kb. 5-6. szinten jársz.
Ez az általad említett gerincprobléma miatt sem lenne hátrányos.

De természetesen mindent úgy csinálsz, ahogy érzed, nem akarom rád erőltetni az én véleményemet:)

Egyébként sok sikert az edzéshez!
Szilágyi_Ákos 2011.03.01 13:38:22
@Darky78:

Vágom:) Félreértettem, bocs.

Más:
Jómagam is 5 évet karatéztam, de soha nem hallottam ilyen jellegű "fontolva haladó" megközelítést, mint a könyvben. Mint valószínűleg mindenhol, nálunk is a fekvőtámaszt tolták már az első pillanattól kezdve mindenkinél. A különbség csak a mennyiségben volt. De arról soha nem esett szó, hogy ácsi gyerekek, először erősítsük meg az ízületeket és az inakat és utána vessük bele magunkat a mélyvízbe. Sajnos ennek én a mai napig érzem a hatását. Ez nagyon tetszik a könyvben, hogy nagyon alaposan felépíti a terhelési szinteket.
Újabb utánközlés. Még nyomdamelegen kaptam meg a sokak által nagyon várt "kultkönyvet". Itt hozták le a cikkemet a Life-Style hasábjain, persze kicsit finomítva, de ti most az eredetit kapjátok a monitorra. A Fegyencedzés szerzője, Paul "edző" Wade 19 évet…..
Szilágyi_Ákos 2011.02.27 14:45:24
@tff:
Sziasztok!

TTF, szerintem - nem megbántásként mondom, de - vagy nem olvastad el alaposan a könyvet, hanem csak belelapoztál, vagy elkerülte a figyelmedet jópár dolog.

A szerző mindegyik gyakorlatot 10 lépésre bontotta, többször is kiemelve, hogy nagyon fontos a technikák lépésről-lépésre való végrehajtása. Tehát, sehol nem szerepel a könyvben, hogy végezz el több száz felülést, lábfelhúzást, akármit is több hónapnyi!!! előzetes felkészülés után. Még akkor sem, ha úgy érzed, hogy az 5. szint gyakorlatát már megugranád.

A kondtermes edzésekkel szemben a testet, mint egészt kezelik a leírt gyakorlatsorok, nem próbálnak speciális gyakolatokkal egy-egy izmot edzeni.

A másik tévedés pedig az, hogy az utolsó két gyakorlatnál (híd és fekvőtámaszból kézenállás) le van világosan írva, hogy akkor célszerű (szabad) elkezdeni, ha az első 4 gyakorlatból már az 5-6. szinten tartasz.

Egyébként a könyvet mindenkinek csak ajánlani tudom! Csak az a fontos, hogy az emberek merjék maguknak bevallani, hogy amit a könyv ír a súlyzós edzések során szerzett sérülésekről, az sajnos igaz, mivel valószínűleg mindenki tapasztalta már, aki valaha megfordult konditeremben. És ha bevalljuk saját magunkank, akkor el lehet indulni egy sokkal természetebb edzésforma irányába. (azért lassan kezdünk rájönni az élet egyéb területein is, hogy a természetes módszerek jóval hatékonyabban és nem véletlenül alakultak ki hosszú idő alatt.)

VRBagoly:
Láttál te már tornászt? Ők csak tornáznak, de szerintem sokkal durvábban néznek ki, mint egy konditeremben edző valaki:) De ha valakinek a michelin baba izomzat jön be, az az ő dolga.

Üdv!