Regisztráció Blogot indítok
Adatok
javier mendez

278 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egyre több hátrányát látom az érzékenységemnek és a drámaiságomnak. Érzékenységnek azért, mert bár örömtelinek is mondható, hogy nem vagyok érzéketlen, megérint a mások nyomora és boldogsága is, talán az átlagnál jobban bele tudok helyezkedni mások érzéseibe, de van egy határ. Gyerekként is…..
HIV, ahogy én él(t)em meg. seb 2023.07.18 10:13:44
  Gyakorlatilag csak onnan veszem észre az idő múlását, hogy megint eltelt négy hónap, szóval mennem kellett a Lászlóba. Már nem gondolkozom, csak megyek előre, fel sem fogom, mi történik. Most vérvétel volt, amiből már csak egy van évente, a többi receptírás. Nem félek a vérvételtől, soha nem…..
javier mendez 2023.07.21 10:34:36
@KoronaKarantén: fú, nem is tudom, de majd megnézem
  Sokszor arra eszmélek, hogy még mindig ugyanazokat a vágyálmokat kergetem. Azok a mondatok, amik elhagyták a számat gyerekként, inkább meglepőek voltak, különösen a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején. „Lesz egy medencés házam.” Azt hiszem, akkor a medencében mértem mindent, ez nem…..
  Szokásos időpont a Lászlóban. Két opció van, egyik csak recept, másik pedig vérvétel. Évente háromszor. Most az utóbbi volt soron. Nem megyek már korán, nem kínzom magam azzal, hogy hajnalban keljek, éppen elég az a feszültség, ami ilyenkor bennem van. Már teljesen kezelhető, nem akarok…..
javier mendez 2023.01.07 10:20:07
@CPB: köszönöm, igen, teljesen érthető, amit írsz. Nem is várok el sokat tőlük, de annál többet, hogy 4 éve nem láttam orvost. Ha voltak kérdéseim, nem tudtam feltenni. Mikor orvossal szerettem volna beszélni, akkor is nehéz volt előkeríteni, és válaszokat sem kaptam. (mivel ott zajlik a vérvétel, annak kiértékelésének is ott kellene történnie. De már az is elég lenne, hogy elmondják, hogy ezek az értékek még jók, már nem jók, mit kell nézni, mikor kell aggódni, stb.) Egyetelenegyszer vizsgáltak meg a 12 év alatt, akkor is ki kellett könyörögni. (bár adtak egy papírt sok éve, amin le van írva részletesen a "vizsgálat" eredménye.) Szerintem a minimális odafigyelés, és info átadás alap lenne. (ne az Interneten kutakodjak, ahol nem mindig a megfelelő információ van, ne aggódjak feleslegesen, stb.)
Elég lenne tényleg kétévente 5 perc, amikor nem csak egy asszisztenssel találkozom, amikor a felmerülő kérdéseimet meg tudom beszélni valakivel.
Illetve a vérvétel időpontra ők hívtak be, ők határozták ezt meg, nem én találtam ki, én csak elmentem, és ha már elmentem, akkor szeretném, ha lenne is értelme.
Sok mindenben biztonságban érzem magam, sok mindenben nem, de ez nem kritika, egyszerűen csak így érzem, de persze, lehetne sokkal rosszabb is.
De köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad, és azt is, hogy olvasol.
  Sokat gondolkozom azon, hogy vajon az életem miért olyan, mint egy andalúz fekete komédia. Hogy minden aprónak tűnő dologba belefurakszik valami, ami olyan szinten csavar meg mindent, hogy ha nem velem történne, akkor még röhögnék is. Néha azért röhögök. Tudatos pénzügyi emberként egy ideje…..
  Ugyanúgy vagyok mindennel, mint az írással, vagyis jól mutatja, mennyire bénult vagyok mindenben az, hogy nem írok. Tele van gondolatokkal a fejem, de képtelen vagyok elmerülni benne, még akkor sem, ha folyamatosan jár az agyam. Az agyam igen, de a testem nem engedelmeskedik. Tudom, hogy nem…..
  Nagyon régen nem írtam, úgy telt a nyár, hogy sodródtam az eseményekkel. Szinte fel sem tűnt, hogy vége, csak amikor elkezdtem fázni. Kisebb belföldi utakon kívül nem voltam sehol, majd ősszel fogom pótolni, bízva abban, hogy még elkapok valamennyit a késő nyárból kicsit délebbre. Bencével sem…..
javier mendez 2022.10.04 20:26:22
@Nyuladék: nagyon köszi, hogy örülsz. így én is.
igen, ezek nehéz dolgok, de ezt is le kell küzdeni, nincs más választás.
igyekszem előkerülni, sok gondolat van a fejemben, hamarosan kiíródik.:)
  Ma reggel újra elindultam, immáron tizenkét éve a László Kórház fele. Mindig eszembe jutnak azok a reggelek az első pár évben, amikor nagyon sok energia kellett ahhoz, hogy összeszedjem magam, ne gondolkozzak, csak menjek, minél hamarabb túl legyek rajta. Akkor, ha megláttam azt a bizonyos három…..
  Sokan azt mondják, hogy a sírás a depresszió jele is lehet. Ebben lehet igazság, de én akkor is gyakran sírok, amikor nincs semmi bajom Sőt, legtöbbször örömömben sírok, meghatódásból. Amikor baj van, legalábbis eddig így volt, bekapcsol bennem valami, amitől elkezdek pörögni, keresem a…..
  Megint sikerült lemennem a mélyére a napokban. Alapból elegem volt mindenből, nyomasztott, hogy nem tudok elutazni, olyan árak vannak, hogy esélytelen, hogy kifizessem, vagyis óriás felelőtlenség lenne. Meg persze a többi minden, ami rám rakodott az utóbbi időben. Hozzászoktam, hogy azért mindig…..
  Mindig, amikor orvoshoz kell mennem, és nem lesz baj, akkor úgy érzem kaptam még egy kis haladékot. Amilyen könnyedén veszi az ember fiatalon ezeket a vizsgálatokat, annyira félelmetes, ahogy halad előre az idő. Úgy beszélek, mintha hetven lennék... Nem csak a betegségemre gondolok konkrétan,…..
  Sokat gondolkozom azon mostanában, hogy mitől félek a legjobban. Persze, mint mindenki, a betegségtől, a kiszolgáltatottságtól, de az alap, ezen kívül. Azt hiszem a legjobban attól, hogy elhagy a szerencsém. A munkában, hogy mindig azt csinálhassam, amit szeretek, és ha nem dolgozom egy ideig,…..
  Nem tudom, miért kell eljutnunk minden alkalommal Bencével addig a pontig, amikor mindketten üvöltünk, tárgyak repülnek, és minden energiánkat felemészti a düh és a tehetetlenség. Mikor már csak az elkeseredett zokogás marad, és nem megy tovább előre. Mindig elmondom, és ennyi idő alatt már…..
  Mostanában egyre többször van olyan érzésem, mintha egy vadidegennel élnék együtt. Korábban azzal vigasztaltam magam, mikor Bencével kicsit távolabb kerültünk egymástól, hogy ő a bástya, oda mindig hazamehetek, ott megvédenek, meghallgatnak, elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Mostanra kezdek…..
  Bence anyukája már lassan egy hete fekszik kórházban, és nem megnyugtató a helyzet. Minden nap van valami, már ha kiderül, ami még sötétebbé festi az egész helyzetet. Nem egy dologra kell koncentrálni, hanem minimum háromra, egyikből következik a másik, tolja előre, mint egy úthenger. Bence…..
javier mendez 2022.04.18 11:45:07
@Nyuladék: köszönöm!
Igen, nemrég törént, még elég friss a dolog.
De most már igyekszem jó dolgokat is írni, mert azok is vannak.
Tartozom egy hosszú utazásos sztorival, csak annyira tömény, hogy nem volt még olyan hangulatom, mikor leülök, és megírom.
Sok idő is eltelt azóta, sokat is utaztam azóta, de ez a hosszú asszem megére egy fejezetet, vagy többet.
Most már más szemmel írom, mint mikor történt, leülepedett azóta.
Lassan nekikezdek.
Köszönöm, hogy olvasol!
HIV, ahogy én él(t)em meg. majd 2022.04.17 11:11:00
  Sokat gondolkozom azon, hogy milyen lennék külföldön. Régóta bennem van a vágy, hogy elmegyek, az elején kalandvágyból, most pedig azért, mert úgy érzem megfulladok, és a fiatal, aktív éveim eltűnnek a süllyesztőben. Mint amikor engedem le a vizet a kádban, és az utolsó csepp is elillan,…..
  Elég rosszak lettek az eredményeim, a százalékom legalábbis rosszabb a múltkorinál. Volt már ennyire rossz, sőt talán kicsit rosszabb is, de az utolsó három elég magas volt. Bencének sokkal magasabb most is, mint általában. Egy pár órát aggodalmaskodtam miatta, kicsit talán drámáztam is, de…..
javier mendez 2022.04.15 09:47:34
@Nyuladék: köszönöm. Fel sem tűnt, hogy nem vagyok vidám annyira, még ha rossz dolgok is történnek. Sajnos a jót kevésbé írja meg az ember, legalábbis én.
Sajnos lesz még rossz, amit nem írtam meg, persze jó is, de erőt veszek magamon és belemerülök, hogy megírjam.
Uatzás sok volt, sok van, bár nem annyi, mint korábban, ezek megírásával is tartozom. Igyekszem utolérni magam, és rendszeresen írni, ha más miatt nem, miattad biztos.
Köszönöm, hogy akarsz tudni rólam még mindig. :)
  Mindig mondom, hogy mennyi bizonytalanság van az életemben, és lehet, mert ennyit gondolok rá, még többet bevonzok. Nagyon fura volt a karácsony, igazából nulla ünnepi érzés, annak ellenére, hogy dekorációkból, ételekből nem volt hiány. Ebben az évben is, mint tavaly együtt töltöttük Bencével,…..
HIV, ahogy én él(t)em meg. 2022.02.25 14:33:47
HIV, ahogy én él(t)em meg. rutin 2021.12.02 14:54:51
  Voltam a Lászlóban. Csak gyógyszerért kellett mennem, vagyis receptért. Mostanában sokszor eszembe jut, mikor odafele megyek, hogy mennyi minden változott AZÓTA. Közel nem vagyok annyira ideges, sőt, igazából teljesen elviselhető már. Ilyenkor mikor megyek az úton a tizennégyes ambulancia fele,…..
  Azt hiszem, erre mondják, hogy az ember le van taglózva. Most le vagyok. Olyan bénítóan, hogy mozogni is nehéz, és gondolkozni is. Vera betegségét tudtam, hiszen az első kört Bencével, hárman csináltuk végig, mikor macskát etettem, jártam hozzá a kórházba, napi egyszer, vagy kétszer, mikor…..
javier mendez 2021.11.07 11:22:22
@Nyuladék: ez nagyon megható, köszönöm. Tudom, ilyenkor nehéz mit mondani, de az, hogy együttérzel, azt hiszem több, mint amit kívánhatok. Nagyon köszönöm!
  Sokszor szembesülök vele, és egyre többet, hogy mennyire máshogy képzelem el a Világot, mint sokan körülöttem. Gyerekkoromban is volt egy ilyen érzésem, de ahogy telik az idő, és kezdek átlátni dolgokat, még erősebben érzem, hogy nem találom a helyem. Akkor, gyerekként azt gondoltam, a Világban,…..
  Sokat terveztük Bencével a negyvenedik születésnapom s mivel utazással szerettük volna tölteni, elsősorban én foglalkoztam a témával. Felmerültek bennem ötletek, amiket megmutattam Bencének, átbeszéltük, tovább gondolkoztunk. Két hétig Barbados volt a kiszemelt úticél, ilyenkor vannak már…..
javier mendez 2021.09.03 17:01:40
@KoronaKarantén: nagyon köszi
javier mendez 2021.09.03 17:02:44
@Nyuladék: köszi, és örülök, hogy még mindig olvasol! :)
  Több, mint öt éve szedek gyógyszert öt és fél az már bőven, de nem volt még kellemetlenségem abból, hogy mindig kell lennie nálam gyógyszernek. Ha repülök, eredeti csomagolásban viszem, és soha nem adom fel, de mindig van nálam egy kis tartóban pár napi adag, ha esetleg útközben kell bevennem,…..
javier mendez 2021.08.26 20:39:15
@KoronaKarantén: senki nem mondta, hogy van más opcióm, és akit ismerek, ő is kétszemesben van... Mondjuk a sztori szempontjából az egy szemmel is problémám adódott volna, de legközelebb megkérdezem, köszi, hogy említetted, bár orvossal akkor találkozom, ha kierőszakolom, hogy fogadjon nettó másfél percre.
Köszi
javier mendez 2021.08.26 20:43:32
@KoronaKarantén: most hogy említetted, rémlett valami erről, és meg is találtam az idevonatkozó blog bejegyzésem
akkor ezt írtam erről:

"..Mondtam, átgondoltam, beszéltem emberekkel, nem parázok, elkezdem MOST. Helyeselt, hogy egyetért, ne féljek, nem lesz semmi baj. Meséltem neki, hogy hallottam egy gyógyszerről, ami egyszemes, azt kaphatom e?

Megnézte, hogy csináltak e valaha valamilyen DNS vizsgálat szerűt, amit kell, ha ezt szeretném szedni. Nem csináltak, de mindegy is, mert most inkább elsőre a kétszemest javasolja. Mielőtt megyek Amerikába, levesznek vért, február negyedikén, és akkor megnézik ezt is, de két-három hónapig szedjem ezt, akkor megnézik, hogy lement e a vírus, és utána áttérhetek másra..."

azóta nem került szóba, és azt sem tudom, hogy mi lett ezzel a vizsgálattal, de valami olyasmi rémlik, hogy nem szedhetem. Persze, azóta eltelt pár év, és simán lehet, hogy lehetne mást. Fontolóra is venném, ha bárki érdemben kommunikálna velem az ambulancián.
javier mendez 2021.08.27 10:58:59
@KoronaKarantén: nagyon köszi, én tenofovir-t szedek tivicay-al együtt, az első lett a truvada helyett.
mondjuk nem szívesen váltok, ha nem muszáj, vagy nem győznek meg, mert ez úgy tűnik működik, bár nem tudhatom biztosan... de volt pár olyan ismerősöm, akinek nem volt jó egy kombináció, és váltani kellett... úgy tudom, hogy bizonyos idő után érdemes is váltani, de majd ha tudok, beszélek az orvossal... nagyon köszi az infót!
  Sokat gondolkozom mostanában a Világon, azon, hogy van e ebből visszaút, vagy kell, hogy bárhova is visszatérjünk? Nyilván nem tudom a választ, mint ahogy azt sem tudtam, hogy szinte egyik pillanatról a másikra egy új világ köszönt ránk. Okoskodhatnék, de inkább az érzéseimre…..
javier mendez 2021.08.22 11:33:41
@Nyuladék: hehe :) köszi, a csodában bízni ingyen van.. ezt teszem továbbra is.
köszi, hogy olvasol.. még mindig :)