Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JackP

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az USA-nak és Európa vezető országainak még kevesebb erkölcsi alapjuk marad, hogy a demokrácia és a szabadság globális védelmezőjének pózában tetszeleghessenek. (Kép: a Time címlapja, 1957.01.07.) Bár győzelemnek indult, a líbiai példa óriási vereség a Nyugatnak. Éppen…..
JackP 2011.03.17 22:06:54
Hillary Clinton (USA) február 28-án, Catherine Ashton (EU) március 02-án kimondta, hogy Kadhafi "monnyon le". Innentől be van avatkozva Líbia belügyeibe.

Legalábbis szájkarate szinten. Ami a gyengeség jele.
Felhívás a világ minden kishitlerének a keringőre, hogy innentől úgy nyulászhatja saját népét földről levegőről, vízből, ahogy akarja.

Az EU részéről meg gond, mert a líbiai menekültek így is Európába érkeznek, viszont az olaj meg Kadhafi kezében marad.

Kadhafi biztos összetört, amikor az EU nem kívánatos személynek nyilvánította ... Meg amikor lefoglalták egy pár külföldi ingatlanát... Az ellenőrzése alatt maradt olajkitermelésből napok? hetek? alatt kipótolja. Az offenzívát is simán tudja finanszírozni. Azóta párszor be is szólt az EU-nak.

Az USA-nak tele van a hócipője, Afganisztánban és Irakban 130 ezer katonát állomásoztat. Nem akar és nem is tud mindenkit mindenhol megszállni. Van elég baja a saját államadósságával, stb.

Egyedül maradt, európai szövetségesei egymás után vonulnak/vonultak ki Irakból, Afganisztánból. Egyébként is a NATO-ban az USA ugyanúgy az első az egyenlők között, mint az oroszok voltak a Varsói Szerződésben. A többi tag közelébe sem ér az USA katonai erejének, kapacitásának, így Amerika valóban egyedül van, de ez mindig is így volt, közép és kishatalmak a szövetségeseik.

Mint anno a Hunok meg a Rómaiak volt a két fő erő, a többi pedig csatlós.

Az USA az elmúlt 10 évben mérhetetlen pénzt, energiát, erőforrást áldozott, de a helybelieknek nem kellett sem demokrácia, sem az amerikai álom. Öböl-menti szövetségeseiről pedig lépten-nyomon kiderül, hogy onnan pénzelik az USA ellen fellépő terroristákat. Szaúd-Arábiával az élen.

Arab Liga fejesei vigyázó szemeiket Ben Alira és Mubarakra vetik, akiket ugyanaz a mozgalom-forradalom sodort el, amit Kadhafi éppen most tapos el.

Majd hülyék lesznek azt az alulról jövő lavinát támogatni, ami mellesleg őket is bármikor elsöpörheti. Így az USA hiába veti fel joggal, hogy akkor tetszettek volna légtérzárat csinálni? Használják csak fel a tíz és százmilliárdokért ajándékba kapott, vagy megvett amerikai vadászgépeket!

Mindenki az olasz belügyminiszterre hivatkoznak, aki egy olasz lapnak lenyilatkozta, hogy kitör a 3. világháború az arabokkal, ha a Nyugat, de különösen az USA beavatkozna. Márpedig a Nyugat 2001. szeptember 11 óta világháborút folytat "Global War on Terror" címszó alatt, és 2003 óta pedig Irakban beavatkozik.

Egy belügyminiszter mióta illetékes világháború ügyében, és melyik "arabokat" kérdezte meg erről?

Másik ellentmondásos dolog, hogy ha a líbiai felkelők az angolok tapogatózó MI6/SAS küldöttséget lefegyverezték, majd jól elküldték, akkor milyen jogon kérnek légicsapásokat? 1956-ban az utolsó rádióüzenetek orrba-szájba kérték a fegyveres segítséget és senki nem szólt be az angoloknak vagy az amerikaiaknak, senkinek!!!

Nem is értem, hogy képzelték, hogy csettintésre jön majd az USA, NATO légicsapás, deus ex machina, milliárdos hadműveletre jó vagytok, amúgy meg takarodjatok, mert miénk a dicsőség…