Regisztráció Blogot indítok
Adatok
átvert befektető

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pénzügyi tudatosságot népszerűsítő tanítók gyakran beszélnek az anyagi függetlenség fogalmáról, itthon és külföldön egyaránt. Ez az állapot azt jelenti, hogy valaki rendelkezik egy akkora vagyonnal, hogy pusztán annak hozamaiból fedezni tudja a megélhetési költségeit, azaz lényegében nem kell…..
átvert befektető 2019.08.30 16:04:21
Jó lenne folytatni ezt a cikket a konkrét befektetési módszerekkel, mert:
1, a bankban infláció alatti kamatot adnak,
2, részvénybe és kockázatos befektetési egységekbe nem merek befektetni, mert veszteség is jöhet,
3, EUR és USD vétel most nem aktuális, mert gyenge a forint,
4, az ingatlanárak irreálisan elszálltak, nem mindenkinek van 30-40 milliója, ennél kisebb összegekre kellene javaslat,
5, külön kiemelném az általam nagyon utált piros oroszlános biztosítót, ahol 2003. év óta "öngondoskodom", azzal az eredménnyel, hogy kb. 3 millió forint befizetésből már 600 ezer forintnyi összeget "elfüstölt" a Biztosító az irdatlan költségekre. Természetesen hozam egy fillér sincs, tehát ennyibe került nekem, hogy ez a rohadék PIROS OROSZLÁNOS BIZTOSÍTÓ használta a pénzemet.

Elég tudatos takarékoskodó és befektető vagyok, de nem tudom a megoldást.
Szerencsére családot nem alapítottam, így anyagilag független vagyok, mivel nem költöttem el a pénzemet sem gyereknevelésre, sem másra csak a saját hobbijaimra és utazásokra. Természetesen ezt a függetlenséget szeretném még fokozni, hogy minél tovább és minél jobb élet színvonalra elég legyen , de ebben az országban 1000 EUR alatti havi fizetésekkel szerintem ez LEHETETLEN.

Eddig kb 25 év munkaviszonyom van, de a hiányzó éveket jó lenne külföldön összegyűjteni, mert ott legalább a ledolgozott évek után normális nyugdíjat fizetnek.
 ..
átvert befektető 2017.04.25 06:55:56
@Salizoli: Köszönöm a tanácsodat, áttekintem a portfólióimat és rakok még át ezekbe. Nálam évi két átváltás ingyenes, ezeket ki kellene használni.

Az ázsiai és dél-amerikai részvény alapokban már régebben voltak a befektetési egységek. Ott az volt a baj, hogy a tanácsadó az "olcsón kell venni" elv alapján mondta, hogy vegyek ilyeneket, de nem gondolta, hogy akkor az árfolyam még csak a lejtő közepén van és a mélypont még jóval azután jött, tehát ki kellett várni, amíg lesüllyedt az aljára és utána azt is, amíg újra kicsit "felmászott". Véleményem szerint ezek a rossz döntések csak időveszteséget jelentenek, mert ilyenkor mindig csak várni lehet, amíg vissza nem fordul a tendencia, de ez idő alatt a pénzünk ellenünk dolgozik, mert nem hasznot termel, hanem veszteséget csökkent.
Nekem ezzel van a gondom, hogy nem tudom definiálni a be- és kilépési pontokat, mert nem tudom, hogy hol van a legalja és a legteteje. Szerintem ezt még a tanácsadók sem tudják eldönteni, ezért is vásároltatott hamarabb, mint kellett volna.

Neked van normális tanácsadód vagy bárki, akivel a döntéseidet megbeszélheted?
Szerintem ennyi pénzért a biztosító szolgálhatna döntéstámogatási segítséggel, de mindig csak azt írják, hogy nekik ez nem feladatuk és ott van minden a neten.
Tudom, hogy ott vannak az árfolyam görbék és a piaci elemzés, de nincs időm ezt a rengeteg infot áttekinteni, szűrni, görbéket rajzoltatni és lehet hogy még utána is rosszul döntök.

Inkább erről kellene egy cikk, hogy ezeket a befektetési egységekhez kötött dolgokat hogyan kell hatékonyan kezelni, ha már ennyi embernek "olyan jó" (mert kénytelen félretenni) mint ahogyan ezt Szarvas Norbert állítja.
Lehet, hogy jó, de nekem a 30 ezer forintos befizetésemből a költségek levonása után csak 28 ezret fektettek be, azt a 2 ezer forint mínuszt pedig a hozam eddig még SOHA nem hozta vissza. Minden 30 ezres befizetésen már a befektetés előtt veszítettem 2 ezret, aztán még éves szinten a másfajta költségelemek az éves befizetésem 25 % -át tették ki. 120 ezres éves befizetésre 25-30 ezres éves költséget számoltak el. Ezt a lenyúlt 25 %-ot képtelenség visszahozni. Másrészt nem látom, hogy a befizetéseim 25 % -áért én mit kapok cserébe ??? Szerintem semmit.
átvert befektető 2017.04.26 06:43:54
@fda: Telejesen jól megfogalmaztad a lényeget.

A panaszleveleimben én is mindig ezt kérdezem, hogy már eltelt 14 év, mikor járok majd én is jól ?
Mert az ügynök már az első évben lelépett a 2*200 ezer Ft + 2*120 ezer Ft azaz összesen: HATSZÁZNEGYVEN EZER forintos jutalékával (két szerződésre vetítve), a biztosító a 3. évtől a további 10 év alatt már lenyúlt tőlem a két szerződésből 25 ezer Ft/év * 10 év * 2 szerződés = ÖTSZÁZEZER Forintot, az én veszteségem pedig jelenleg HATSZÁZEZER, de a költségeket a díjmentesítés után is tovább vonják, tehát lehet több is a végén.
A számokat már nem lehet félremagyarázni, mert ezek tények, bármikor alá tudom ezeket támasztani a számlakivonataimmal.
A jutaléknál azért számoltam 200 ezerrel az egyik szerződésénél, mert ott az első öt évben ez volt az éves díj és a kib@szott ügynök a sorozatos panaszom ellenére még arról sem tájékoztatott, hogy a díj levihető a minimum 120 ezerre. Legalább ennyi jóindulat lett volna benne, hogy ha már az ő jutaléka megvan, akkor engem tájékoztat, hogy csökkentsem az éves befizetésemet, de ezt sem tette meg.

Az ügynökök és a biztosítók egytől-egyig FÉRGEK a közelükbe se menjen, akinek kedves a pénze !!!
átvert befektető 2017.04.30 17:47:46
@Jozef K.: Generali (MBI) jövőszámla M60 módozat.
Gondoskodtak a saját jövőjükről, de nem az enyémről!!!
Általában az emberek utólag okosak, utólag tudják, hogy mit kellett volna tenni, de előre az ismeretlnbe nem mernek cselekedni. Valószínűleg így vagyunk a nyugdíjjal kapcsolatban is annak ellenére, hogy egyre több ember fogja fel ennek a sürgösségét és jelentőségét. A legtöbben…..
átvert befektető 2015.07.31 06:48:14
@Nzoltan: Konkrét példát iírok , nem a levegőbe beszélek, mint a poster:
41 éves vagyok, 11 éve öngondoskodok. Eddig gondoskodtam a Generali Biztosítóról és az MBI kft.-ről. Előbbi Generali jövőszámla m60 módozatával évi 40 ezer forinttal húz le, az MBI az elején vett le 500 ezer forintos jutalékával a szerződés megkötésekor. Befizetett tőke eddig 3 millio forint , veszteség 500 ezer forint, elmaradt haszon (kamat- ha a pénzemet a bankba tettem volna) további 5-600 ezer forint. senki ne kosson biztosítóval semmit, ha jót akar !! Az igert adókedvezményt már a beetetés után három évvel elvették , a futamidő húsz éves. Óvakodjatok a biztosítóktól , egy életre atvernek es megnyomorítanak, kiszállni csak további veszteséggel lehet.