Regisztráció Blogot indítok
Adatok
waterfallhouse

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    A zöld állítólag csodát tesz. Ha pedig nincs saját, nézegessük a másét. Nem vacakolok, rögtön a legszebbet dobom be, amit ismerek: a Hermès divatház legendás szépérzékkel megáldott egykori stylistja, a néhai Nicole de Vésian La Louve (nőstényfarkas) nevű…..
  Kitalálod, mi ez?   Hálószobák, úgy ám. Pontosabban a New York-i Greenwich Village West Village részén fekvő egyik régi parkolóházban kialakított Morton loft alvókapszulái, amit a LOT-EK tervezői egy üzemanyagtartályból készítettek. A tartályt először is…..
    A skandináv és a rusztikus francia stílus szokatlan, de sikeres fúziójának iskolapéldája az alábbi St. Tropez-i kőház, amit az Elle Deco UK mutatott be. A nyaralóvá átépített, tipikus dél-franciaországi kereskedőház szokatlanul tágas és világos, tele…..
    David Hurlbut nem tudta pontosan, mit akar, de azt igen, hogy jellegtelent és megszokottat nem, ezért egyből a historicproperties.com-ra kattintott eladó házért. És talált. '99-ben nem egészen 100 000$-ért vette meg egy álmos alabamai kisváros, Selma nevezetességét, az 1909-ben…..
  Emlékszik még valaki arra a szenzációs házra Buenos Aires-ben, amire A mások élete: argentin álom posztban irigykedtem még februárban? Az iskolává konvertált századeleji villára, amit földink, Juhász Buday Zsolt építész/díszlettervező és amerikai felesége pofozott…..
.   Erről az otthonról a blog indulásakor már írtam. Mivel nagy kedvencem, és 2 éve még úgyis kevesekhez jutott el a poszt, most, hogy újabb képeket találtam róla, meg sem próbálok ellenállni a kísértésnek: jön a bővített kiadás. Szóval David Alhadeff egy régi,…..
    Aztán mégis. A '40-es évekből fennmaradt, sokáig használatlanul álló garázst a Churtichaga + Quadra + Sacedo Arquitectos alakította irodává egy nonprofit cég számára Madrid belvárosában. Mielőtt pikírten kijelentenénk, hogy ezen azért olyan sokat láthatóan…..
    A 600m2-es raktárépület, amit az AABE Erpicum & Partners-től Bruno Erpicum alakított át egy német házaspár számára, Düsseldorf kevés épen megmaradt régi belvárosi épületeinek egyike, a felújítás ezért a helyi műemlékvédelmi hatóságok szigorú…..
  A dán fényképész guru, Mikkel Adsbøl 180m2-es, saját teherliftes stúdiója Koppenhága belvárosában, Nørrebronál található. Sajnos nincs róla több kép, pedig nézegetném naphosszat.     Alexander Gnädinger német fotós kőprofi berlini stúdiója bérelhető is. A…..
  Ha már felemlegettem a brazilok egyik büszkeségét, Paulo Mendes da Rocha építészt, nézzük az egyik munkáját, ami ugyan nem feltétlenül a legjellemzőbbek egyike, viszont igen tetszetős: az 1905-ben épült, '93-ban modernizált  Pinacoteca do Estado de São Paulo Brazília…..
  Natalya és Eugene Kashper 2006-ban vette meg a New York SoHo negyedében, a Wooster és a Broom Street sarkán álló vöröstéglás épület nettó 669m2-es legfelső szintjét. Az asszony a DUB Studios három alapító építészének egyikeként rögtön tudta, mi a dolog: lehámozni az…..