Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozso2

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt péceli lakótársaim!Ezúton is szeretnék kezdeményezni egy nyitott párbeszédet minden városunkban élő s problémával küszködő embertársammal. Vannak sokan akik okkal-ok nélkül azt gondolják,hogy gondjaikat nem hallgatja meg senki. Sajnos a nap nekünk is csak 24 órából,…..
rozso2 2011.02.26 15:13:41
Köszönöm válaszát!

A következő téma ami érdekelne az a tájékoztatás.
Örömmel látom, hogy létrejött ez a blog, örömmel veszem, hogy tartanak lakossági tájékoztatókat és lakógyűléseket, ezzel Önök is és a lakók is reálisabb képet kaphatnak a város helyzetéről és a lakók igényeiről.
Hasznosnak találnám még, ha tájékoztatást kapnánk a testületi üléseken elfogadott döntésekről. A pecelinfo.hu-n általában megírják, hogy milyen napirendi pontok lesznek a testületi ülésen. Ezek közül mindig felkelti néhány az érdeklődésemet, de sajnos a konkrét döntésről sajnos sose készül cikk. Megoldható lenne-e az ülések döntéseiről csak néhány összefoglaló mondatot felrakni a város honlapjára (ha nem is a teljes hivatalos szöveget, amit sokan nem értenek meg, hanem csak a lényeget)?
Írta, hogy jelenleg is folyik a város forgalomtechnikai felmérése. Például ennek eredményét és hasonló támákat is szívesen olvasnék a város honlapján.

Még a végére egy másik téma: Az egész Dán területen nincsenek utca névtáblák. Egyre többen lakunk itt és már sok saroktelken is van már ház(nem kellene sok oszlop). Ha jön valaki hozzánk (rokron/barát/pizzás/áruszállító) le kell mennünk elébük a Maglódi útig, mert utcatáblák hiányában nem találnak fel. Úgy tudom az utcatáblák kihelyezése az önkormányzat feladata. Tudná értesíteni az illetékest, hogy megoldódjon ez a helyzet? Ez talán anyagilag se annyira megterhelő az önkormányzatnak.

Üdvözlettel:
Rózsahegyi Zoltán
rozso2 2011.04.17 10:08:32
Tisztelt Polgármester Úr!

A PécelInfón megjelent, Önnel készült interjúra reagálnék:

Szép-szép, hogy végre nem hagyjuk, hogy a vállalkozók kihasználják a pécelieket, de a konkrét estetben valószínűleg már nem lehet helyrehozni az anyagi károkat.
Vizsgáljuk meg a két esethetőséget:
-Hagyjuk befejezni a beruházást: Lesz Pécelnek egy szép, modern városrésze, díszköves utcákkal, sportpályákkal, uszodával, óvodával, játszótérrel, egészségügyi központtal.
-Letiltjuk a beruházást és tegyük fel, hogy sikerül visszaállítani az eredeit állapotot és a városé lesz a terület: hosszú pereskedés után (ha a vállalkozás közben csődöt nem mond) Pécelé lesz újra a terület (kisebb vagy nagyobb veszteséggel). A város eladja a még nem értékesített ingatlanokat. Nem lesz pénz járható útra (mint minden péceli új lakótelepen), uszdára, játszótérre, óvodára, sportpályára, még utcanévtáblára se, semmire...

Szép jövő...
Magánvéleményem szerint jobban szolgálná a város érdekeit, ha megvalósulna a szép, első verzió. A városvezetés erejét és hatalmát, pedig arra kellene összpontosítani, hogy a vállalkozóval betartassuk a közszemontból fontos ígéreteit (pl. óvoda, játszóterek, stb.). Erre biztos megvannak a városnak a lehetőségei (pl. csak akkor adnak ki újabb építési engedélyeket a területen vagy engedik felparcelláztatni a második ütemet, ha a közérdeket szolgáló beruházások már megtörténtek.)

Sok környékbeli telket a közeli leendő wellnesközpont ígéretével értékesítettek. A beruházás elmaradásával ezen tulajdonosok is károsodnak a terveikhez képest.

Arról nem is beszélve, hogy ha úszni szeretnénk, akkor továbbra se találunk a közelben lehetőséget...

Ha megviszgáltál ezt az eshetőséget is, kérem árulja el polgármester Úr, hogy miért vetteték el?

Várom megtisztelő válaszát:

Rózsahegyi Zoltán