Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kasteelstad

35 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyi sajtóban elhallgatott tények bemutatására, a városvezetői hibák felfedésére, a város értékeinek védelmére született a Keszthely ép(p)ül blog. Az elmúlt egy év alatt a polgármester és társai csak megerősítették, alkalmatlanok feladatuk ellátására: soha nem látott adóssággal, soha nem látott…..
hétfőn azért kiderült, nem csak a belvárosban lehet nem várt zsákutcákba futni. a keszthelyi tv fogadóóra műsorában ruzsics ferenc többet nézte a földet, mint egy főtéri munkás egy hét alatt összesen. bár mindig rendesen felkészítik - ezért is tűnhet el olykor napokra a hivatalából -, a félórás…..
KESZTHELY ép(p)ül 12 kérdés 2012.03.30 16:07:00
talán egy hely van, ahol a lakosság kérdést intézhet polgármesteréhez (a hivatalos fogadóórákon és a közmeghallgatásokon kívül), és azokra választ is kaphat a nyilvánosság előtt: a keszthelyi tv hétfőnként jelentkező fogadóóra című műsorában. havonta egyszer ruzsics ferenc is beszámol és válaszol,…..
a minap jelent meg egy cikk arról, hogy a google maps néhány dolgot eltitkol előlünk. nem láthatjuk például a holland királyi pajzánkodások helyszínét, vagy iraki nyolcadikos diákok szabadtéri kémiakísérleteit, egy rejtélyes barna folt szibériában talán az elveszett vonatokat takarja el, de még az…..
 még a blogírásom kezdetén  kikötöttem, nem foglalkozom pártpolitikával sem országos, sem helyi szinten. szigorúan azt nézem, mi használ, vagy éppen árt keszthelynek. egy település életében amúgy is értelmetlen nagypolitikát és nagypolitikusdit játszani, sokkal több és apróbb dolgon múlik, ki kit,…..
manapság  divatos évet értékelni. teszik ezt azért is, mert korábban megszokták, teszik ezt akkor is, ha nincs mit értékelni és teszik ezt úgy is, hogy éppen csak a lényeg marad ki. a blog évérteklése következik, kicsit túlrúgva 2011-en és továbbmutatva 2012-nél. sem örömódatenger, sem telebaráti…..
                      alig több mint 7 hónapja indítottam el a blogom, mert már nem tudtam tétlenül nézni a város vergődését, passzivitását és a látszólag észrevétlen, de mégis fontos dolgokkal szembeni közömbösségét. ezért igyekeztem megmutatni olyan ügyeket, témákat, amiket máshol nem…..
fél éve profi kezekben van a keszthelyi kastélymúzeum (legalábbis a székfoglalójában ezt ígérte az alpolgármester). a zirci agronómus igazgató októberi beszámolója szerint nyár végéig többen jártak ott, mint 2010-ben összesen (bár hogy mennyivel, nem árulta el. de az is igaz, a tavalyi benticipős…..
 "igaz, hogy egy kicsit kicsi, egy kicsit kék, de a miénk" (a tanuszodát méltatta így ruzsics ferenc polgármester az idei városnapon)   egyszer egy általános iskolai ünnepségre "véletlenül" a kinőtt nadrágomban mentem. egész végig hülyén éreztem magam. főleg azután, mikor este otthon kiderült,…..
kasteelstad 2011.11.24 15:49:08
@tutuka: azért elbírja a tér a tornyot, mára már összenőttek. vagy mit tennél a helyére? :) ha a toronynak kilátó funkciója is lenne, többet érhetne.
egy élményfürdő képe időről-időre hol vágyálomként, hol  rémálomként tűnik fel keszthely jobb és bal agyféltekéjén. de tőlünk pár kilométerre is szeretnek vízzel álmodni: hévízen több éves reménykedés után hunyt ki - egyelőre - az élményfürdő, gyenesdiáson pedig még csak az ábrándozás elejénél…..
még kenyérre kenhető libának is jó volt lenni a múlt héten a sétálóutcán. szent márton madarainak földi maradványait nem sokan bolygatták a helyi kufárok rendezvényén. noha a keszthelyi turisztikai egyesület (kte) és a belvárosi kereskedők egyesülete igyekezett valami fogyaszthatóval előállni, pár…..
KESZTHELY ép(p)ül RF5 2011.10.03 08:44:00
öt éve övé a legjobb kilátás a városban. lehet, onnan nem látja a balatont, nem lát el a balatoni múzeumig, de minden nap letekinthet a balaton fővárosának szívére. egy elképzelt elmélkedéssel köszöntjük a jubiláló polgármestert.      ..
                        elkészült a város új körforgalma. nem kör alakú, nem nagy ott a forgalom (a csapás úton pl. jobban elkelt volna egy), de legalább a miénk. egy kitalált történet következik, bármilyen hasonlóság az élettel csupán a véletlen műve. tényleg. (fotó by németh sanya/…..
szentendrével kábé egyszerre kezdtünk épülni, és ahogy mifelénk, úgy ott sem része az ősi városképnek a porfelhő, a kőhalom és a kanalas gép. de a tőlünk több mint 200 km-re fekvő, hasonló színű és értékű helyen mégis másabb a városrehab. három dologban mindenképp...
kasteelstad 2011.09.13 12:11:11
:)
talán csak egy dolog van keszthelyen, ami évek óta változatlan: a balaton-parton szinte minden. mint tapasztalt, régi szeretők ismerjük minden pontját, tudjuk, hol a legjobb, honnan a legszebb, és még azt is, ilyen lesz jövőre is. de 20 éve így szeretjük (sőt, 20 évvel azelőtt a szüleink is így…..
zsebre tehetik a kastélyban a kezüket: elkészült az új honlap, egyre többen jönnek a múzeumba és a nemrég napvilágot látott átvilágítási jelentés eddig a vezetőváltás helyességét mutatja. lassan végéhez közeleg a zirci agronómus első negyedéve a festetics-kastélyban...
KESZTHELY ép(p)ül 100 2011.08.23 09:35:00
mától vágják a centit a keszthelyi polgármesteri hivatalban. ha a kivitelező tartja ígéretét, november végére elkészülhet a város főtere (annak is első üteme), és új sapkát kaphat a déli harangszó is. 100 nap erőteljes izzadás kezdődik a városházán...
Új videónk szomorú témát dolgoz fel, másfél percben. A bombázás utáni Keszthely képsorai - az alkonyi Fő téren egyszerre gyanakvó, egyszerre reményvesztett keszthelyi polgárok állnak tanácstalanul, a tér picit nem emlékeztet korábbi állapotára, a zene zaklatott, a templom…..
kasteelstad 2011.08.02 14:13:32
@csulok99: például ez a hír - www.tvkeszthely.hu/hirek/2406/eredmenytelen_kozbeszerzes - nincs fenn sem a város hivatalos oldalán, sem a keszthely-epul.hu-n.

az tény, hogy télen nem lehet építkezni, de nyáron lehet gyorsabban is, éjjel is, mint azt másutt is teszik (ahol profik dolgoztatnak és profik dolgoznak). örömmel tölt el, hogy vannak, akik elhiszik a városi propagandát, hogy az értékes leletek miatt csúszik a beruházás. a pénztelenség, a tervszerűtlenség, a töketlenség itt a hívószavak.

@ Tedat: igen, pályázatos pénz. plusz 770 milla önerő. itt nem az a kérdés, hogy egyszer szép lesz. a 4-es metró is járni fog vmikor. a közben elszórt pénzek, az amatőrizmus a bántó és a fájó. ja, és hogy mindezek fejében hülyére próbálják venni a lakosságot.
anno pl. szezonvégre ígérték, hogy kész lesz az első ütem, aztán novemberre, de már tavaszi hangokat is hallani az otp előtti rész kapcsán. helytől, színtől függetlenül ezeket sehol nem nyelik le a zemberek még bő folyadékkal sem.

amúgy a poszt valóban sokat akart mondani, inkább mutatni, csak egy átlag index-címlap-olvasónak nem derül ki, mit és miért.
vhogy nem megy, nem. itt ez a nyomorult halas cucc, a balaton, ráérő idő, erre halünnep 3 zsák krumplival és szandi szerelmes szívei kazettáról cédéről. miközben tőlünk nem messze gigantikus hallé rotyogott, és az echtévé váló balatoni hallevest szürcsölték többezren, a túlvégen pedig izgalmas…..
"a rangot is jelentő titulust hitelessé csak a város fejlődése, szépülése, vendégmarasztaló mivolta teheti majd. remélhetőleg a jelmondat rangot jelentő színvonalához való felzárkózásért is mindent megtesz majd a város vezetése." (dr. szabó imre polgármester, 2001. január 25.)     több mint 10…..
mit ásnak a fő téren? A) a város sírját B) kínai agyagkatonákat keresnek C) összenyitják a fő teret a városi stranddal D) mindegyiket egy számítógépes városépítő játékban is előbb lesz game over annyi bénázás után, amennyi az utóbbi hetekben történt keszthelyen. az átszabott belvárosi…..
a fő téri építkezés ezentúl itt is online nézhető. a beérkező szavazatok alapján a videó egyben a blog nemzeti himnuszfilmje is lett. köszönjük...
kasteelstad 2011.07.14 11:42:32
a facebook szerint a festetics-kastély április 8-án múlt 37 éves. keszthelyen él, és férfi. csakúgy, mint pálinkás róbert alpolgármester. míg czoma nap mint nap a kastély egyetlen és mindenható uraként kelt és feküdt, mára az új vezető is önmagában látja megtestesülni a múzeumot.      ..
a kertmoziban vesztettem el a szüzességem. ott éltem át életemben először, milyen egy igazi koncerten lenni. de leendő gyerekem nem azért néz majd rám hülyén évek múlva, mert az apja anno zizi labor koncerten volt (bár lehet, ezért is :) ), hanem mert nem tudja majd, milyen kertmoziról mesélek neki.…..
kasteelstad 2011.07.07 09:26:54
az avar sírokat én is olvastam (www.zalamedia.hu/archiv/index.php?option=com_content&task=view&id=15845&Itemid=25). ha vannak is, fel kellene tárni mielőbb, és rendezni a helyet. biztos lehetne megoldást találni bármilyen kulthely kialakítására, csak hozzáállás kérdése. de egy parkoló, akárhogyis nézzük, tarkón ütése avar sírnak, kultúrának.

ha mindenképp ott akar fotózni a barátnőd, lehet, mielőbb fel kellene vennie a várossal a kapcsolatot. amúgy pár éve készített már ott egy fotós képeket (www.youtube.com/watch?v=BMgiiSCNyd0), úgyhogy nem lehet gond.