Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Domenique

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   A "Trendi"   "Tehát miért is tartunk itt.?" Domenique kérdése 1. rész   Igen "trendi" manapság éttermet nyítni"menő dolog"gondolják egyesek. Bejön a vendég"oszt dől a lé"ezt is sokan ílymód hiszik.…..
Domenique 2011.04.02 10:05:52
@pacemaker: Nem nagyon szoktam iszogatni, ürűlök, hogy a gyomorfekély szerőségből, nagyrészt kigyógyultam.
Megesik, ha embert egész nap nem hagyják egy falatot sem enni...
Domenique 2011.04.02 10:07:37
@pacemaker: Viszont az angol billentyűzetet le kell majd cserélnem..
Egy kis vicces poszt, ami mégis nagyon komoly!A mai helyzetet jól tükröző ironikus hirdetés az expressz.hu honlapról!    "........30 éves szakács 40 év gyakorlattal állást keres! Tanulmányaimat külföldön végeztem kizárólag Michelin csillagos Séfek keze…..
Domenique 2011.04.01 19:38:34
@moonchild: Tudod mit bánok egyedül , Monochild, hogy nem volt nálam kamera, de most lehet,hogy már rajta leszek, teszek az anonimításra,az embereknek joguk van megtudni hogy mitől ,és kinek az irányítása alatt,kaptak penetrás étkeket.

Igen a szlobizmus , , sajnos ez társadalmi jelensgég, mint ahogy a köéposztály fokozatos eltünését is nevezhetném annak.

Vannak az igénytelenek,meg vannak a túlságosan nagy igénnyel rendelkező emberek a gond csak ott van , hogy az utóbbinál sokan ezt nem tudják megfizetni, ezért vágnak fel színte mindenre....

HOgy milyenek is az emberek, hogy viselkednek a kiszállításos éttermekkel? három perccel később sikerül a letálallás,beletéve a hp4 es nokiás dobozba/Hagyó Miki óta ez már legendává vállt,azóta híhom így a hp4 est)))/ futár iszoklo csak érjek oda, , közben cseng a telefon vol van az étel amit megrendeltem, nyugalom útban van már a futár elindult vele,mellesleg megjegyzem, hogy a szállítási idő 50 percre van jegyezve .
Diszpécser szól a fútárnak , nagy öröm ez neki...figyelj itt vagyok a.... sarkánál ... hogy..ba.. a k... nyád,természetesen ez nem a diszpécsernek szóllt.

A kedves megrendelő 7 percel később megkapja az ennivalóját, első kérdése, hol voltak idáig? bocsánat dúgó volt a belvárosban , / futároknak nem adnék fegyverviselési engedélyt,az szentigaz.)) / késett Ilyen formán igényt tart arra is , hogy kárpotólják öt valacsintával vagy somlóíval.....
Ezek a kiszállítások buktatói, a gulyás virtus.....
Domenique 2011.04.01 20:04:19
@moonchild: Az volt a baj, hogy nem tesztelni menntem oda...

Tényleg kelett volna az állás, és tényleg "jól esett" hogy ilyen emberek itéletet mondtak felettem.
Mit gondolsz , miért hagytam abba 16 év útán,mert látom hogy honann jött és mívé lett.

Ez a dolog kölcs9nös, ha nincsen igény a jóra , akkor rendben, legyártjuk nektek szarból, zabáljátok meg stb...mi ennyíbúl ki tudjuk hozni , most komolyan mondom mit vár valaki ha meg vannak szorítva.

Szondy étkezde, egy retró étkezde a Szondi u.sarkán,talán az időssebbek még arra asszociálnának, hogy a régen volt népszerő Hallo Ételbár páros,esetleg a Velence Önkiszolgáló étteremhez valamelyest hasonlító kis őnkiszolgálóról van szó.
A látszat nagyon csalóka, igaz , hogy manapság a retó korszakot éljük ,ámde ne keverjük össze a vágyainkat a rídeg valósággal.
Mert mit is adnak itt...
Napi egy főzelék,azt inkább hagyjuk..
Három és négy dekára vágott húsok felöntőlében.két készétel.
Ez mind a húsok méretét kivéve megbocsájtható lenne , ámde , azt, hogy hogyan is készítik, miből,annak a homályos kődét ,csak az fedheti fel aki ott dolgozott.
Nevezetesen jómagam.

Fasírt minden nap,olyan is aki szereti a szújást, inkább azt egye , mert ebben csak glutén van nem protein, vagy teljesértékű növényi fehérje./90% kenyér/.

Ott kedves vendég megkaphatná amire vágyík,étlap szerint mindet, tápértékileg semmit..

Mindeki júllakhat , és meg ís fizetheti az árát.
Itt egy gond volt, ez a rész régen jól mennt a szondi , Rózsa sarka,azonban ezek az idők már emlúltak, már az sem segít , ha a Csarnok Ázsia üztében vásárolunk Nátruim glutamátot , és azt használjuk ízfokozó szerként,só helyett,talán hozzászoktatva az embereket,mindehez.
Nem tudodm más elköveti e ezt a gaztettnek nem minősülő,vendégcsalogató dolgot,de inenn már nem nagyon hiányízik nagyok sok, hogy a menűt a kedves BAZSU kft , kiegészítse ilyenekkel , mint anfetanol származékok a levesbe keverve,prozac/antidepresszáns/, és gyógyszertári szesz
a meggymártásba jutattva.

Ne is csodálkozzunk majd azon ha,hétvégénként nem lévén nyítva a menüre vgágyok, mint a Resident Evil zombijai készülnek megrohamozni a szondi étkezdét,az elvonási tünetektől megbolondulva átráják magukat még a rácson is hogy úgy jussanak hozzá.

Nem baj , a Tulajdonosok Bazsu,Barna et Zsuzsa ,/Haraszti Barna , Haraszti Zsuzsanna/ tudják a dolgukat,majd ök megmutatják a világnak...Drukkoljunk nekik...
Domenique 2011.04.01 20:06:22
@alexchef: Hát alex talán túl normális volt, nem szídott sennkit, ami tényleg rossz volt azt szóvátette.

Kedveltem nagyon,vártam volna vissza.Azonban nem kérdeztem tőle, hogy ez miért nem lehetséges.
 Az alábbi e-mail kering az éterben! Kérek mindenkit, hogy senki ne dőljön be nekik. Az aki pénzt kér előre azok a Te lehúzásodra szakosodtak!!!   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NE DŐLJ BE NEKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…..
Domenique 2011.03.27 15:22:25
@alexchef: Várj Alex ezzel , mert ha esetleg nem lenne igaz, akkor Giannit is itt viszntláthatjuk,és ö lesz nyerő pozicióban .
Domenique 2011.03.30 13:24:18
@moonchild: Emlékszem az V ker. Kecskeméti utcára magyar étterem.

Ha már magyarkodnak akkor legyenek kemények nem igaz?
1000 ft minusz ha az ételre nem tettél rá kis Magyar zászlót,és ezt észreveszik.
Ilyen magyaros ételekre gondoltam , mint pld cézár saláta és társai,azért meglocsolhatnák egy kis pörköltszafttal úgy az igazi, nem ?
Pénteken (2011-01-14.) hallgattam a Klub rádiót, arról ment félórán át az ingyen reklám valamilyen informatikai kft.-nek, hogy munkanélkülieket képeznek ki a szövegszerkesztő(k) és az Internet használatára. Így megtanulnak önéletrajzot írni, valamint a net használatával el…..
Domenique 2011.03.15 11:22:03
@Koch: Viki ilyenor egy válaszlépés van , megkéred,hogy adja veissza az általad kitöltött teszt másolatát.
 Fiatal kollégánk véleménye a "fiatal, de nagy tapasztalattal" rendelkező hirdetés feladóiról.Jó hallani az érintett véleményét is, de rossz tengődni látni egy fejlődni akaró ifjú Szakács termelői konyhás nyomorúságát!!!Használható és valóban…..
Domenique 2011.02.28 01:09:55
Igaz ami igaz izlés mégiscsak van a világon.
A megjegyzéseket a magyar Étrend,és Péniszprotézis Szövetség szponzorálta/

Összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése.
Írta: Jeles Zoltán
2011 február 13. (vasárnap) 22:23

2011 február 7.-én Némedi Józsefnél voltunk vendégségben./bocsi sennki sem akart látni titeket csak besettenkedtetek,mint Bakáts a szalámival/

Hagyományainkhoz híven az gasztronómiai események előtt járva összejövetelünk aktuális téma a böjti ételek készítése volt./igen nemrég sikerült is amikor a Chanukára zsirszegény sertéskarajt sikerült ajánlani./

A böjtről a „böjti lakomáról” Jeles Zoltán tartott bemutatót/Igen csak jól sikerülhetett miután a Tűzoltok elmenntek./. A böjti étkek hagyományairól, egészségmegőrző jelentőségéről a mai kor emberének szóló üzeneteiről, a vendégvárásról szóltak az összegyűjtött gondolatok./Vendégvárás...kb ilyenek lehetettek a Vendégnek illik köszönni nem csak lefejeljük ,

Természetesen nem csak beszéltek a böjti ételekről/sőt rosszabb el is készítik/, Jeles Zoltán összeállított kóstolóját Nemeskövi Dénessel, Czimmer Csabával, Szabó Imrével és Némedi József séf urakkal közösen készítették el./Séf Urakkal , és az nem Séf Úr , aki két hétig volt egy pizzéria kisszálításos üzemegység Konhafönöke,bocsi lehet,hogy a fennt jelölt urakra vonatkozott.Hárman dolgoztak egy ebéden az Asszony meg mosogatott,komolyan sajnálom öt,Bocsánat.ez vér? jaja dehogy már megint kiömlött a zöldségropogosnak szánnt konzerv cékla,a helyében kivágtam volna öket,mennjetek a parkba főzni ...../

A felkínált étkek:

Ecete olajos hal, lencsesaláta ágyon, kerti fűszeres zöldségfagylalttal.
/Írni tudni kellene,nem énmagam töröltem ki sem az "S" betüt , se nem a lentebbi "g"-t mert mint tudjuk ezt a szót nem egy "g" vel irják,márminnt meggy.
Ecetes olajos hal, hozzávalók Jenei szerint egy bevásárlókosár,100 ft címlet,akkor máris mehetsz a TESCO ba konfitált olajos halért/

Megy"g"corrected"leves aszalt sárga barackos mini puszedlivel.
/Na ezt vajon hol szerezhette be marackos mini puszedli ...max ott kapni ahol trippert./

Aszalt szilvás bableves füstölt sajtos túró gombóccal./na ne már két leves aszalva,aszalt szilvás bableves....
A belgyógyászaton biztos örülnének ennek az embernek,szorulása van ?hívja Dr Jeneit.Ennek az embernek még komoly jövőt jósolok a legyen ön is anorexiás,stb fogyokurás táborokban/

Tejben párolt változatosan fűszerezett gratinírozott vajhal, frissen füstölt fogas, füstölt nyurgapotyka, színes házi készítésű "mácsik" ágyon (paradicsomos, mákos, zöld fűszeres metélt)tejszínes sajt mártással, balzsamecetes friss csíra salátával.
/Vajon mit lehet kezdeni egy olyan étellel,aminek már az elsorolása is öt percet vesz igénybe,nyurgapotyka minden háztartásban van.Tejben párolt vajhal,aki foglakozott már ilyen élőlénnyel halott állapotában tudja miért is kapta a nevét,de a séf úr nem tudja,párol,és párol, tovább párol, a pásétomig..friss csira saláta , nem bántom ezért megszenvedett ... a szomszédai néhányszor feljelentették hogy vadkendert termeszt az udvaron.Igen megcsinálta, tessék tudomásul venni.Arról nem is beszélve , hogy a mácsikhoz némi máktejet is igénybe vett tehát máktejben párolt vajhal.
Miután a társaság hangulata az elgogyasztott alkoholtól,valamint a máktejből származott opiátoktól egyre emlekedett,és már sem Zámbó Árpy,sem Fekete Pákó párhuzamosan üvöltő zenéje sem dobta fel öket,J Zoltán egy önfeledt ötlettel állt elő,"hányjunk versenyt vazzeg"
A társasház gépkocsi tulajdonosai ezúton is köszönik,ezt a nemes gesztust,a polirozás tömény savas hányásból eredendő következményeket,az Étrend társaság vállalja.

Aszalt paradicsommal készült rakott burgonya.
/ez mellesleg nem is olyan rossz 1.pont,megkonnyebülés/

Dödölle

Csípős zöldség roppanós hozzá illő mártogatókkal.

Cukkini roppanós borbundában, mandula köpenyben. Joghurtos kapros, zöl… chilis mártogatókkal.

Vargabéleses installáció/hát igencsak installációnak sikeredett,mindenestre Jenei úr,körzetében az egy főre eső wc papír fogyasztás éves szintje ha nem is az eget verte,azonban az éves fogyasztás egy mapra levetítve is egeket döntött/forrás forrás KSI Központi Statisztikai Intézet,Blikk ,Gabonakörök vagy egyéb eredetű szerves trágya a lakótelepen.

MIndensetre igaz , hogy a vendéglátó kedves felesége a WC elött sorszámokat osztogatott.

Jó étvágyat!/ez nem tölem van/
Domenique 2011.03.01 21:33:18
@amuci: Hát nem az ujjambúl szoptam, az Szentigaz.

Mellesleg az oldal belinkelt.

www.etrendegyesulet.hu/

a főoldalon van ....
Domenique 2011.03.01 21:34:13
 Önjelölt séfeknek nevezzük az egy személyes konyhák szakácsait, kik ezen felbuzdulva séfként hirdetik magukat. Séfállást keresnek tapasztalat és gyakorlat hiánya mellett.  -De akkor KIK EZEK?! Pár hónappal ezelőtt szakács állást keres hirdetésemre kaptam egy…..
Domenique 2011.02.26 18:30:45
@Koch:

Nézzük sorban .

Amire, felnéznek.legalábbis szerintük...

Oktatás
Szakképzés, továbbképzés
Verseny szervezés
Rendezvények szervezése
Ételek, élelmiszerek tesztelése
Új ételek alkotása

- Oktatás, furcsa , ugyais egy darab szakintézmányt nem tudnak megnevezni ahol ez a társulat résztvenne, igaz vannak közöttük okatatók,azonban nem kellene egy két ember "érdemeit kisajátítani a saját céljaikra"

Szakkézés továbbképzés.

KOmolyan mondom tényleg kellene ezeknek egy jó PR Manager , azt elérhetné , hogy legalább a debil hülye agyukkal, két sorba ne ismételjék a fenntebb írottakat.
Továbbképzés,bocsánat,ki is akar fellépni az OKJ ellen , vagy egyéltalán milyen továbbképzést céloztak meg..

Verseny,rendezvény szervezés..
Furcsa , mert eddig a saját maguk sztárolására fordiított rendezvényeket is mások szervezték meg.
Nem baj értenek hozzá,legalábbis azt hiszik.

Ételek élelmiszereke tesztelés. na ez a kedvencem..

Mivel,külkereskedelemben dolgoztam,kérem legyenek szívesek megmondani , azt hogy mi mit is jelent.

GOST,MERTCONTROL, stb , jaaaahhhh csak úgy izlés alapján , mert Bíró Gyula a Firkász levitézlett séfutánzatajónak itéli a terméket akkor már jó is , hát szerencse hogy nem nagyon ismeri a nátrium gulinát nevü ízfokozót,mert ahhoz is hülye szegényke.
El kell törölni az OBI.t , a Mertcontrollt , ezután csakis kizárólag az "ÉTTREND" szövetség szabhatja meg hogy mi kerülhet forgalomba,akkor majd minden jó lesz meglátjátok.