Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bienemaja

37 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 In der ersten Zeit habe ich selbst Bilderbücher zu einigen bekannten deutschen Kinderrheimen gebastelt. So hatten wir was in der Hand (mein Kind die Bilder und ich den Text), wenn ich gesungen habe.Unser erstes richtiges deutschsprachiges Buch war die Geschichte von Hänsel und Gretel. Wir…..
némettanulás Lehull a lepel! 2011.05.15 00:41:00
És most lehull a lepel :-)A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A http://nemet-tanulas.hu oldalon találsz ezentúl új bejegyzéseket és segítséget a német nyelv tanulásához!Mostantól itt várlak sok ötlettel, linkekkel, német nyelvű hírekkel, nyelvvizsgatippekkel és még…..
Präteritum, Imperfekt, Perfekt,  Plusquamperfekt....? Melyiket is válaszd és használd???? Neked is problémát okoz, hogy eldöntsd? Nem kell megijedni, mert az igeidők használata a német nyelvben egyáltalán nem bonyolult. Az angollal összehasonlítva pedig egyenesen gyerekjáték…..
némettanulás Es tut mir leid! 2011.05.08 15:16:00
Sziasztok!Elnézést, hogy mostanában nem születtek új bejegyzések a német nyelv rejtelmeiről, de nagyon el voltam/vagyok foglalva valamivel. Hamarosan Nektek is elárulom, mibe fektettem energiáimat. Addig is Viel Spaß! a mai bejegyzéshez, a Végződés segít 3. részéhez, ami ismét az…..
Szeretnél jobb állást találni, esetleg külföldön próbára tenni magad? Már régóta gondolkodsz rajta, de félsz az interjútól? Ha kellőképp felkészülsz rá és megfogadod a profik néhány tanácsát, nem foghat ki rajtad senki!Amikor egy olyan állást pályázol, ahol a…..
bienemaja 2011.05.08 15:02:28
@mig8:
Szia Mig!
Köszi a témafelvetést! Majd írok erről is.
Sok főnévnél segít a végződés a szó nemének meghatározásában. Használjuk ki ezt a segítséget, jegyezzük meg és onnantól egy csomó szónak alapból tudni fogjuk a névelőjét, nem kell egyesével hozzátanulni a szóhoz! Nézzük, mely végződések esetén lesznek a főnevek…..
Osterhase, Ostereier, Osterbräuche ...   Hány összetett szót tudsz képezni a Oster(n) szóval? Ha megkerested a Miért pont a nyuszi? c. bejegyzés kérdéseire a választ, akkor már biztosan több is eszedbe jutott :-) Talán tudok még néhány húsvéti szót mutatni, amivel még nem…..
Te is küzdesz vele, hogy der, die vagy das? Gondot okoz megjegyezni (esetleg megtippelni :-) a főnevek nemét?  Átérzem  a problémádat! Nagyon megörültem neki, mikor anno rátaláltam egy nyelvtankönyvben, hogy a főnevek nemének meghatározására vannak szabályok, amik…..
bienemaja 2011.04.12 10:46:51
@mig8: Jó ötlet!
Majd egy bejegyzésben az országokat is összegyűjtöm.
Húsvét    A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.   Pontosan mikor van húsvét? Húsvét március 21. és április 25.közé…..
Te tudod,   miért festjük színesre a tojásokat? miért rejtjük el őket a kertben? miért pont a nyuszi hozza a tojásokat?     Az Ostern mit dem Osterhasen oldalon megtalálod a válaszokat! Viel Spaß!  A német-tanulás.blog.hu új helyre költözött. A…..
némettanulás Vicces IQ teszt 2011.04.07 22:33:00
Okos? Ravasz?!  Mennyire vagy okos (klug, scharfsinnig)? és ravasz?Bist du schlau wie ein Fuchs?Vukkal fel tudnád venni a versenyt:-) ? Ebben a vicces IQ tesztben próbára teheted magad! Ha megérted a kérdéseket, a válasz már nem lesz nehéz.Vigyázz, ne hagyd magad beugratni!…..
Te is küzdesz vele, hogy der, die vagy das? Gondot okoz megjegyezni a főnevek nemét? Átérzem a problémádat! Nagyon megörültem neki, mikor anno rátaláltam egy nyelvtankönyvben, hogy a főnevek nemének meghatározására vannak szabályok!Mivel szeretem a logikus dolgokat, a nyelvben…..
némettanulás 1 millió euró 2011.04.02 15:07:00
Mit szólnál 1 millió euróhoz? Szeretnéd megnyerni?   Ebben  a játékban megpróbálhatod! A Legyen Ön is milliomos német változatában, a "Wer wird Millionär?" játékban próbára teheted magad!  Először regisztrálnod kell az RTL Játékok oldalán. Miután…..
némettanulás Játék 2011.03.24 23:28:00
Meg tudod válaszolni ezeket a kérdéseket? Mi Grönland fővárosa? Mivel gyújtják meg az olimpiai lángot? Hol játszódik a Rómeó és Júlia?    Tedd próbára általános műveltséged a Trivial Pursuit játékkal és tanulj közben németül!  A játék…..
bienemaja 2011.04.02 14:16:53
@mig8: Köszi az ötletet!
némettanulás Pénteken krimiest 2011.03.29 22:31:00
Szereted a krimiket? Pénteken, április 1-jén találkozhatsz a kortárs német krimiirodalom egyik legjelentősebb képviselőjével, Jörg Juretzkával.   Április 1. 18.00 - beszélgetés és felolvasás Jörg Juretzkával a Goethe Intézet Könyvtárában (1092 Budapest, Ráday u. 58.)…..
 DER, DIE vagy DAS?   Ez az újra és újra visszatérő kérdés Neked is problémát okoz? Ez tényleg nem egyszerű, de azért sok szó névelője meghatározható néhány egyszerű szabály segítségével!Egy kis segítség a névelőkhöz:   A főnevek nemét…..
 Ugye minden alkalmat megragadsz a német gyakorlására, ahogy a 7+1 nyelvtanulási tippben javasoltam? Azt mondod, nincs rá lehetőséged? Nem tudod, hol keress partnert a gyakorláshoz? Chatelni ugye szeretsz!?    Hol találsz új ismerősöket, barátokat?  Ajánlok egy…..
  Az "Grüße aus Deutschland" egy 60 részes sorozat hétköznapi témákról a Goethe Intézettől. A2 szinttől ajánlott. Az egyes részek 8-11 percesek.  Ajánlom Neked, mert   autentikus szövegekből áll, vannak benne interjúk, történetek és dalok…..
némettanulás Csengess be bátran! 2011.03.21 11:24:00
Jártál már német házban? Csöngess be a Goethe-házba és nézd meg, hogy néz ki egy német ház belülről!Miután becsengettél, Wolfgang ajtót nyit Neked, bemutatkozik és beinvitál. Kattints a zöld nyílra (ha eltűnne, csengess be újra) és már benn is vagy a házában. Nézz körül…..
bienemaja 2011.03.23 00:25:50
@mig8: Az emeleten a dolgozószobában is jártál?
A dolgozószobában olvashatsz Németországról és az újságokhoz például feladatok is vannak. (Nekem is az alapötlet teszik, de szerintem is lehetne kicsit gyakorlatiasabb az egész.)
Gondoltál már rá, hány német szót használunk a magyarban? Nem is hinnéd, milyen sokat!  Az egész napunkat végigkísérik… :-)    Ha csörög a vekker (Wecker), muszáj (muss) felkelni és tusolni (duschen).  Miután felöltöztél, és a…..
Az egész világot a Japánban történt katasztrófa foglalkoztatja. Mindenki a földrengésről, az áldozatokról és az atomerőműben történt robbanásról beszél az utcán, a buszon és a boltban. Egyelőre nem tudni, milyen hosszú távú következményei lehetnek a földrengés okozta…..
Annát a hotel recepciósának hívása ébreszti: megölték a hotel egyik vendégét, a 40-es szobában. Ogur felügyelő Annához tart, mert övé a 14-es szoba.Anna fürdőszobájának tükrén egy titokzatos üzenetet talál: "A megoldás a felosztásban rejlik. Kövesd a zenét."…..
bienemaja 2011.03.16 09:32:46
@mig8: Köszi Mig8! Örülök, hogy tetszik :-)
Köszi a javaslatot is! Majd megpróbálom besorolni szintek szerint az ajánlott dolgokat, de azért ez nem annyira egyszerű, mert lehet, hogy valaki szuper jól érti az olvasott szöveget, de a hallott szöveg értésével komoly problémái vannak.
Plusz szerintem nem kell mindig ragaszkodni ahhoz a szinthez, ahol éppen tartasz. Lehet időnként nehezebbekkel is próbálkozni és visszamenni is egy kezdőbb szintre, hisz biztos lesz abban is új dolog. A besorolással pedig lehet, hogy csak elvenném a nyelvtanuló kedvét olyasmitől, amivel egyébként megbirkózott volna. (Őszintén szólva nem vagyok nagy híve a kategorizálásnak, mert szerintem a pontos leírások ellenére is szubjektív.)
némettanulás Játék az egész! 2011.03.15 12:05:00
Játék az egész élet! És a nyelvtanulás is!  Gondolom Te is szeretsz játszani. Akár munka vagy tanulás közben pihenésképpen is játszhatsz egyet és még a lelkiismereted is jobban fogja érezni magát, hisz nem a napot lopod, hanem szorgalmasan gyakorolsz :-) Használd az interneten…..
Online nyelvtanulás ingyenesen Egy oldalt szeretnék ajánlani ingyenes online nyelvtanuláshoz. Ezen az oldalon 25 nyelvet gyakorolhatsz, 600 kombinációban. Még elképzelni is nehéz. Nézd hát meg inkább a Goethe Verlag Tesztjeit!      A választható 25 nyelv Német…..
Találtam egy blogot Lingwing - A nyelvtanulás babonái címmel, ahol rengeteg hasznos és érdekes cikket olvashatsz a nyelvtanulással kapcsolatban. A blogot gyakorló nyelvtanárok írják, akik saját vallomásuk szerint megelégelték, "hogy néhány elterjedt tévhit miatt azok sem…..