Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BogyókaBigybogy

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos, hiú vagyok. Két éve azonban nagyon durván ráfizettem a hiúságomra. Biciklisbaleset következtében megnyúlt jobboldali, felső szemhéjam miatt mentem erre a klinikára, az idősebbik plasztikai sebészhez. Ő, a koromra hivatkozva – 50 fölötti vagyok – rábeszélt egy…..
BogyókaBigybogy 2011.03.25 21:33:25
@Bikli néni:

Nem képzellek néninek, sőt ráncosnak sem!

Valóban, az nagy előny, ha többen régóta vannak itt, és már ismerik egymást! A saját topikomban én is ismerek mindenkit, aki régi, ismerjük egymás gondolatait is, megbízunk egymásban, tudjuk mi a téma, és rendet is tartunk, ha kell! Ezt elismerem, h az érzésednek van alapja...
De! Én azt vallom a "nálam" topikban, h a rendrakás nem jelent kiüldözést, hanem megértést, ahol lehet panaszkodni, kiírni amit máshol nem lehet, elmesélni, amit másnak nem lehet! Sokszor bizony ott is keményen megmondjuk a frankót, ha érezzük arra van szükség, de sosem bántóan, nem alázva, nem kikezdve! A léleknek kell a balzsam is, és kell az asztalra csapás is! A legnehezebb kérdés a felelősség kérdése: kinek kell és szabad keményen odamondani, és mikor kell azt érezni, h itt bizony most a meghallgatás és az együttérzés a fontosabb! A net topikok felelőssége nagy! Pontosan ezért nagy! Tudod senki sem tudhatja ezer százalékra, h egy szóval mennyit lehet ártani és mennyit lehet segíteni, ne érezzük magunkat mindenhatónak, ez nagy hiba lenne!
Erika téma..igen régóta megy már...és tudod az Ő életében még nagyon nagyon sok hónapig menni is fog a "téma", hidd el, ha nem lenen rá oka, ha véget ért volna már a vesszőfutása, esze ágában sem lenne egy ilyen típusú blogot akár csak megnézni is!A lovat pedig nem adjuk alá! Ez tévedés! Itt jön be, amit Te is írtál, h ismeritek egymást..én meg Őt ismerem, látom, hallom, tapasztalom..mindenki más csak a partvonalról szólhat be! Ki jót, ki rosszat, ki simogatót, ki átkozódót!Lehet Őt elítélni, megunni, el nem fogadni, kitiltani innen, egyvalamit azonban nem lehet: önsajnálattal vádolni! Meg kell járni az útját, és majd akkor meglátjuk, ki mennyire sajnálja magát!
BogyókaBigybogy 2011.03.25 21:37:02
@tódór piroska: Csak az orvosi mundérról...tisztelet a kivételnek újfent, de továbbra is fenntartom a véleményemet: a mundér becsületének védelme mindenek előtt! A színfalak mögött lehet egymás fejét venni, de kifelé ezt nem mutatják, nem tehetik...
A többi gondolatodat nagyjából osztom!
BogyókaBigybogy 2011.03.25 22:28:08
@Bikli néni: Köszi a válaszod!

Sok mindent értek, és egyet is értek...Az Erika témát én nem viszem tovább, nevezetesen, h ki kezdte, kinek mit és hogyan és sorolhatnám, mert belátom radírozás lenne a vége, az meg nem kell!
Az unalom szó ütötte meg a "fülem", mert nekem az unalom után jön a fásultság és végül a közöny!Ha ebbe kicsit belegondolunk, félelmetes!Sohasem szabad embertársunkra közönnyel nézni...max kivonulni, és nem reagálni, de a közönyt érzékeltetni, és az unalmat mutatni nem szabad!Ehhez kapcsolódik, a következő, amiről írtál: a több száz panaszos levél!! Több száz? Nem elgondolkodtató? És a meg nem íródott többi? Mennyi is van akkor? A helyzet sokkal rosszabb, mint gondoljuk, vagy merjük hinni!
Egyszerűen megengedhetetlen, h ennyi panasz, rossz érzés, és ezeket megelőző bármi is történjen a betegekkel, h klaviatúrát ragadjanak és írjanak..valahol, valakiknek az éterbe...ezek egyébként nekem olyan néma kiáltások, mert akiknek szólnának, ott süket fülekre találnak!

Amit Miklósról és a többi dokiról írtál, arra csak annyit: mindig kihangsúlyozom, h akinek nem inge...és azt is, h minden tiszteletem a kivételeké!

Mára ennyi voltam, szép estét, és holnapra szép napot!