Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mattphilips

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem csak az íze miatt szeretem ezt a cseh eredetű sörkorcsolyát, hanem azért is, mert egy olyan adag étel, ami egy prágai csatangolás során, kitart a következő kocsmáig, viszont nem telít el, nem lesz tőle álmos és lusta az ember, ez pedig igen fontos szempont, ha naponta 8-10 sörözőt szeretnénk…..
SERTEPERTE Bacon, szalonna, szalcsi 2016.07.30 22:06:00
Szeretnénk mindazok számára némi segítséget és ötleteket adni, akik a sörvacsorát nem a nagyképű borvacsorák mintájára képzelik el, hanem a tradicionális magyar étkezési szokásokat követve degeszre szeretik zabálni magukat, nem törődve az étel-ital párosítással, hiszen a sör egy igazi sörivó számára…..
mattphilips 2012.10.11 10:07:04
@Árpa Jankó: Nem mondtál újat. Mégis ha vékonyra szeletelsz császárszalonnát, az bizony közel sem lesz olyan, mint a bacon, amit tálcás kiszerelésben megveszel, és ami a képeken tisztán látható. Én csak azt nem értem, minek kell állandóan szembemenni az árral. "Nem megyek kocsmába, mióta betiltották a dohányzást, pedig nem is dohányzom, nagyképű sörvacsorák" stb., mire jó ez, ezeknek a többség örül. Én is szeretem a nehéz, zsíros dolgokat (egyedül a bacon-kecskesajt témát mellőzném, mert az valami iszonyat sós lehet), pláne sörökhöz, Sőt szerintem ezzel szinte minden sörivó így van, mégis helyén tudom kezelni a dolgokat.
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
Sörbúvár Budapesti főzdekalauz 2012.02.02 12:51:00
A drámai feszültség kedvéért hadd kezdjem messziről a cím magyarázatát: az elmúlt években örvendetes fejlődésnek indult a magyarországi sörfőzés (persze nem a nagyüzemi). A kereslet és a kínálat párhuzamos minőségi emelkedésével egyre több kézműves főzde érzett rá…..
A Keserű Méz egyike az újhullámos magyar söröknek, melyek a Főzdefeszten mutatkoznak be. Valójában a Fóti Ostrebrau főzde - Sörapu - újítása, és egy érdekes kísérlet eredménye. A kísérlet lényege, hogy egy kellemesen erős és édes lágersört addig komlózunk, ameddig csak…..
mattphilips 2011.07.14 15:44:00
@Sörapu: A Cheerz-ben is lehet majd kapni? Csak mert oda elég szívesen járunk társasággal, de a szimpla szellemisége eléggé távol áll tőlem.
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
A Pivo söröző csak pár hónapja nyitott, de máris kivívta magának a közönség elismerését jó söreivel, szakértő kiszolgálásával, és hazánkban egyedülálló, amúgy meg tökéletesen magától értetődő sörcsapolási koncepciójával: a vendégcsap gyakorlati…..
mattphilips 2011.04.12 16:07:04
@Flathead: Amikor nem a tulaj van bent, akkor az általában azért van, mert akkor szereznek be árut, és ilyenkor lehet az, hogy mások vannak bent helyette (akiket említesz, azok talán a felesége és a fia). Ez elég ritkán fordul elő szerencsére, szerintem csak rosszul fogtad ki. 1-1 napra, ráadásul úgy, hogy nem mindig lehet kiszámítani, nem éri meg képzett munkaerőt alkalmazni, és nehezen is lehetne találni. Ez a helyfoglalás-dolog, ráadásul a pult mentén, még a sarokban is, tényleg idegesítő (csütörtökön, pénteken és szombaton pedig egyszerűen felesleges, hiszen úgyis megtelik a hely). Abban is igazad van, hogy nagyon elszálltak az árak, de ez valamennyire meg van magyarázva az interjúban, és ettől függetlenül is megy a hely (én is emelnék ennyit ebben a szituációban), főleg annak tekintetében, hogy a környező kocsmákban 500 Ft körül mozog a csapolt Dreher, amit nem kell különösebben továbbgondolni..

Az biztos, hogy nem hibátlan hely, de örüljünk, hogy egyáltalán van ilyen. Iszonyatosan nagy űrt tömött be a hazai piacon.
Folyékony Kenyér Laško Club 2010.03.17 09:53:00
A szlovén sört a Culinarisban lehet beszerezni, ahol van egy kisebbfajta, nem túl izgalmas sörválaszték. Nem tűnt úgy, hogy valami nagy kaland lesz, de csinos üvege volt, és érdekelt a hírneves szlovén komló mutatványa. Az áttetsző zöld üvegre cirádás pecsétek, ornamentikák,…..
mattphilips 2011.03.19 09:40:53
@winston01: Azt a helyet nem ajánlom...
Amerikai IPA-kat kóstolgatni egy kietlen februári estén, amikor az egyiptomi nép a szabadságért didereg, igazi drága bűn, emberiség elleni vétség, olyan, mint a szétlőtt Bejrút felett egy tetőteraszon madeirát kortyolni.Egy rajzfilmfigurával dekorált első világháborús…..