Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uwaga

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valakiben van egy kis jó érzés, lehetőség szerint elkerüli azt a kényes szituációt, hogy papokat, egyházi embereket basztasson Magyarországon. Egyszerűen azért, mert - történelmi távlatban - sajnos túl közeli még az az időszak, amikor nagyon sok kitűnő és ártatlan egyházi…..
uwaga 2011.03.22 10:18:28
Vajon Mayer püspok úr őfőméltósága mennyire jellemző a katolikus egyház magasabb beosztású papjaira? Egy ocsmány és kirívó példa alapján hiba lenne elítélni az egész egyházat.

--

Olvassátok el a blogomat a uwaga.blog.hu címen és a "cicamentő" társaság által törölt kommenteket is tartalmazó uwaga.uw.hu weboldalamat. Nem sok adományt érdemel a cicamentő autóra gyűjtő ismeretlen, névtelen, magáról semmit el nem áruló, az eddigi tevékenységéről egy szót sem közlő, az erre vonatkozó kérdéseket mind törlő társaság, amely a cicamento.blog.hu oldalon tarhál pénzt új autóra.

Jellemző, mennyi közük lehet a macskamentéshez, amikor állításuk szerint 10 darab konzervből (ára összesen 1100 forint) 30 macskát lehet etetni egy héten keresztül. (Ez az önleleplező szöveg a blogjukon már nem található meg, törölték, de én lementettem és olvasható a uwaga.uw.hu címen található weboldalamon.) Aki valaha egyszer az életben etetett macskát, az tudja, hogy ilyet csak a témában teljesen járatlan ember írhatott le, aki macskát csak fényképen látott.

Tessék elgondolkodni, hol vannak az adományok jobb helyen. A nevüket vállaló, munkájukat, az általuk mentett cicákat részletesen bemutató macskamentőknél, vagy egy ismeretlen, titkolózó, csak a pénzt tarháló társaságnál? A poszt olvasóit kérem, alaposan gondolják meg, kinek, mely állatvédő (vagy magát annak mondó) szervezetnek, társaságnak adakoznak
uwaga 2011.03.22 11:02:22
@Terézágyú: Mayer püspököt bármikor elítélheted, megérdemli. A katolikus egyház vezetői is szégyellhetik magukat, hogy eddig hagyták működni. De hány ilyen kirívó példát tudsz mondani a katolikus egyházból? A magyar nőket sem a kurválkodó Keleti Györgyi meg az útszéli prostik alapján ítéljük meg.
Ma még felmérhetetlen a japán atomkatasztrófa áldozatainak száma és következményeinek mértéke. Egyelőre csak egy dolog bizonyos: ahogy annak idején Csernobilban és a világ más pontjain történt kisebb atombalesetek során, most is össze-vissza hazudoznak az áldozatok, a…..
Csoki egy mindnyájunknak kedves témát feszeget. Tényleg, ha valaki egyszercsak ki akar szállni egy fórumból, és minden régebbi hozzászólását töröltetni akarja, vajon megteheti-e ezt? Kedves Zugügyvéd, egy remélhetőleg érdekes témát szeretnék felvetni a…..
uwaga 2011.03.04 00:17:36
Eddig nem merült fel a felvetett kérdés fordítottja. Mi van akkor, ha a blog tulajdonosa töröl kommenteket önkényesen? Neki minden joga megvan bármilyen kommentet törölni? Nemcsak a felhasználási feltételek alapján, hanem jogilag is értem a kérdést. És nem is az egyértelműen sértő kommentekre gondolok, pl. rasszizmus, trágárkodás vagy ilyesmi.

Ezt nem véletlenül kérdezem, olvassátok el a blogomat, ott részletesebben leírtam, itt ez off lenne. Csak röviden: egy ismeretlen, névtelen, azonosíthatatlan, vagyis kissé gyanús társaság egy blogbejegyzésben macskamentő autóra indított gyűjtést. Azért gyanús, mert az állatvédők nem szoktak titkolózni, sőt éppen az eddigi tevékenységük bemutatásával igazolják, hogy jól használják fel az adományokat. Ennél a társaságnál se név, se telefonszám, se beszámoló az eddigi tevékenységről, se weboldal, semmi. A beígért tájékoztatások a társaság tevékenységéről sem történtek meg. Az ezt firtató kommenteket először törölték, később az összes kommentet törölték, a kommentelési lehetőséget megszüntették.

Ha van itt jogász vagy adószakértő, akkor ahhoz van még egy kérdésem. Ha valaki magánemberként gyűjtést indít, mert nem bejegyzett alapítvány vagy szervezet, akkor a gyűjtés számlájára érkező pénzek hogyan adóznak?

Legvégül: Alaposan gondoljátok meg, kinek adakoztok. Sok állatvédő szervezet van, azoknak adjatok pénzt, amelyek már bizonyítottak.
2010. november 17-én meglepo poszt jelent meg cicamento.blog.hu néven. Egy eddig ismeretlen társaság, amely állítólag macskamentéssel foglalkozik, új, nulla kilométeres autóra gyujt, ehhez kéri az olvasók adományait. A posztban leírták az elképzeléseiket, amelyek nagyon szépek és…..
uwaga 2011.02.27 02:41:58
@Nyafkamacska: Hát igen, ehhez pofa kell, főleg így névtelenül.

Kérlek, az általad látogatott blogokban, fórumokon is figyelmeztesd az embereket, hogy ilyen társaságnak egy fillért se adjanak. Erre e poszt többi olvasóját is megkérem.

A legújabb fejlemény az, hogy a megmaradt 26 kommentet is törölték az első posztból. Igaz, ami igaz, furcsán is nézett ki, hogy a meghagyott kommentek pl. a megszólításban olyan nickeknek szóltak, akiknek a hozzászólását törölték, ezzel elég nyilvánvalóvá téve a törlések tényét.
uwaga 2011.03.01 16:57:38
@I3renda: Akkor én is bemásolom ide, amit oda már az előbb írtam:

Kedves I3renda!

Nagyon sajnálom, ha a kommentemből esetleg azt lehet kiolvasni, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom. A te kilétedet sem firtatom és firtattam. Miből következtettél arra, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom? Ez nem állt szándékomban, és ha ez neked így jött le, akkor tisztelettel bocsánatot kérek tőled (ez komoly, nem gúnyból írom). Kérlek, személyes üzenetben tégy javaslatot, hogyan fogalmazzam át ezt a posztot úgy, hogy ilyesmit sehogy ne lehessen kiolvasni belőle se rád, se a Macskavilág Alapítványra nézve. Őszintén sok sikert kívánok nektek és személy szerint neked is a macskák mentésében. Kérlek, ne hagyd abba a macskamentést, nagy szükség van rátok és a hozzátok hasonlókra.

Nekem kizárólag a cicamento.blog.hu oldalon autóra pénzt gyűjtő névtelen, ismeretlen, magáról és a tevékenységéről semmit nem közlő, a kritikákal, kérdéseket válasz nélkül hagyó, ezeket törlő obskurus társasággal van bajom. Velük is csak azért, amit már leírtam, nem ismétlem. Mivel velük közös tagotok sincs, a kifogásaim már csak azért sem vonatkozhatnak rátok.
Decemberben írtam ki egy pályázatot a Ford Máté segítségével, A macskák jobb életéért címmel. A pályázat nyertesével, aki az ötvenezer forint értékű macskaajándék-csomagot kapta, és a százezer forint értékű szervizdíjat, később egy bővebb posztban ismertetem meg a…..
uwaga 2011.02.25 21:09:00
@MACSKANŐ: Egyetértek veled, köszönöm az eddigi türelmedet. Én itt nem is folytatom, csak szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy gatto nero alias nagyfeszültség támadt rám azzal, hogy üldözési mániám van. Nekem egyáltalán nem állt szándékomban itt megtárgyalni a dolgot, e célra a blogomat hoztam létre. Én is jobban örültem volna, ha ott kezd el vitatkozni velem, ezért írtam ki a blogom címét.

Még egyszer leírom, nagyon örülök, hogy a Fressnapf arra méltó társaságot jutalmazott, és ismét gratulálok nekik, további jó munkát kívánva.
uwaga 2011.03.01 16:54:23
@I3renda:

Kedves I3renda!

Nagyon sajnálom, ha a kommentemből esetleg azt lehet kiolvasni, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom . A te kilétedet sem firtatom és firtattam. Miből következtettél arra, hogy téged vagy a Macskavilág Alapítványt támadom? Ez nem állt szándékomban, és ha ez neked így jött le, akkor tisztelettel bocsánatot kérek tőled (ez komoly, nem gúnyból írom). Kérlek, személyes üzenetben tégy javaslatot, hogyan fogalmazzam át a blogom bejegyzését ( uwaga.blog.hu ) úgy, hogy ilyesmit sehogy ne lehessen kiolvasni belőle se rád, se a Macskavilág Alapítványra nézve. Mint az előző kommentemben is írtam, sok sikert kívánok nektek és személy szerint neked is a macskák mentésében. Kérlek, ne hagyd abba a macskamentést, nagy szükség van rátok és a hozzátok hasonlókra.

Nekem kizárólag a cicamento.blog.hu oldalon autóra pénzt gyűjtő névtelen, ismeretlen, magáról és a tevékenységéről semmit nem közlő, a kritikákal, kérdéseket válasz nélkül hagyó, ezeket törlő obskurus társasággal van bajom. Velük is csak azért, amit már leírtam, nem ismétlem. Mivel velük közös tagotok sincs, a kifogásaim már csak azért sem vonatkozhatnak rátok.

Kérem Macskanőt, ne törölje ezt a kommentemet, mivel ez is szükséges egy esetleges félreértés eloszlatásához.
uwaga 2011.02.25 17:20:09
@gatto nero: Harmadik kommentelőként gratuláltam nekik, olvass vissza. Ez elég?

De úgy látom, nem érted. Az semmit nem jelent, ha engem bemutatsz nekik. Mutatkozzanak be ők a nyilvánosságnak, hiszen ők kérnek pénzt, nem én. Ha bármely szervezet adományokat gyűjt, akkor nem az adományozók mutatkoznak be a szervezetnek, hanem a szervezet az adományozóknak. Komolyan nem érzed a dolog fonákságát?

Három hónap alatt 65 ezer gyűlt össze, ilyen tempóban 8 év kell ahhoz, hogy meglegyen az autó, még kedvezménnyel is. S nem csoda, hogy az emberek gyanakodnak. Annyi a csalás, átverés ebben az országban, hogy eredményt csak a teljes nyíltsággal lehet elérni. Ezt a nyíltságot hiányolom a cicamentőknél, a nyíltság hiánya táplálja a gyanakvásomat, amit nem a további titkolózás és a nyíltságot kérő kommentek törlése fog megszüntetni.
Közpénzt lopni nem csak úgy és annyit lehet, ahogy Hagyóék, Hunvaldék, Juhászék: nokiás és viszkis dobozokban, öt, tíz, húsz, ötvenmilliókat. Közpénzben kárt okozni lehet még ennél is közérdekrombolóbb módon, ráadásul jelentősen nagyobb összegben; most valaki itt…..
uwaga 2011.02.28 21:29:59
@Before: "Több értelmét látnám a 4-6 vonalára ereszteni a 17-est"

Ahol csúcsidőben lámpaváltásonként jár a 4-6-os? Na ettől dugulna csak el a 4-6-os villamos vonala.

Olvasd el a blogomat és légy óvatos, ne adakozz ismeretlen, névtelen, titkolódzó embereknek.
uwaga 2011.02.28 23:08:12
@polpetti: "a biciklisekről nem is beszélve"

Ha van arra külön kerékpársáv (annyira nem ismerem a környéket), akkor enyhítené a dugókat, ha a bicikliseknek fenntartott sávot megkapnák az autósok? Nem lehetetlen, mert autó biztos több jár arra, mint kerékpáros. A kerékpáros meg tudná tolni a járgányát 50 méteren át, nem szakadna bele.

Olvasd el a blogomat és légy óvatos, ne adakozz ismeretlen, névtelen, titkolódzó embereknek.
"Kedves Cukiság! Ő itt Molly, a mopsz. Idén már 9 éves lesz, annak ellenére, hogy sajnos szívbeteg. 24 órából 20-at alszik :-), és mindenhova követ a lakáson belül, olyan, mint egy ragtapasz. Remélem, elég cuki, hogy felkerüljön az oldalra. Köszönettel:…..
"Sziasztok!Engedjétek meg, hogy bemutassam házunk urát, Szeráfot, alias Bubut, aki tízéves vágyódásom eredményeképpen költözött otthonunkba. Őkelme most hét hónapos, vörös-ezüst makréla cirmos Maine coon kandúr. Fő tartózkodási helye a fürdőszoba, a…..
uwaga 2011.02.25 03:38:39