Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SutiAzEgyugyu

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, Újdelhiben az indiai államvezetés számára hogyan hangzik a magyar sikerpropaganda, de innen, Közép-Európából olvasva-hallgatva ugyanolyan hangzása van, mint a Magyarország jobban teljesít torzított, az értő füleket nem ritkán sértő szólam fáradhatatlan…..
Csak a legutóbbi eseményekből szemezgetve, látszik a rezsicsökkentési őrületből (most éppen önkormányzatokat büntetnek százmilliókra, mert nem az előírt betűtípussal vagy narancssárga mezőben tüntették fel a számlákon a Fidesz választási propagandáját), látszott…..
Az egyik kedves kommentelőm érdekes megállapítást tesz, nagyjából így: a magyar nép nagyobb kedvvel szenvedi el Orbán uralmát, mint szenvedte vagy szenvedné pl. Gyurcsányét (az értelmezésemben a hangsúly a dőlt betűvel szedett szón). Ez a skizofrén állapot már az első…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.25 10:50:22
@unionista: A Magyar társadalom jelenlegi állapotát tekintve egyetértek.
Azt viszont nem hiszem, hogy "eleve elrendeltetésként" lenne egy nemzet, vagy térsadalmi csoport viselkedése leírható.
A szocializáció és tapasztalat megváltoztat(hat)ja a gondolkodásmódot, akár radikálisan is.
Az viszont tény, hogy egy ilyen változás, új felfogás beágyazódása akár generéciókig is eltarthat.
SutiAzEgyugyu 2013.09.25 12:50:12
@unionista: Értem én, hogy mit akarsz mondani, csak nem akaródzik elfogadni.
Például hogyan tudod beépíteni az elméletedbe az 56-os menekülteket? Legtöbbjük szépen adoptálta a "kapitalista" attitüdöt és tagja lett a befogadó társadalomnak. A második nemzedék meg gyakorlatilag emlékeiben Magyar. Egyetlen nemzedék alatt gondolkodásmódot váltottak, ami szerintem engem igazol.
Ugyan ez a helyzet a jelenlegi "refugee" társaság többségével. 10-15 éve élnek nyugati közegben és gond nélkül beilleszkedtek.
Ahol gondok vannak a nyugat europai normák elfogadásával az inkább az itt éló ázsiai populáció. Ennek oka részben vallási részben pedig szándékos elkülönülési vágy.
Van itt három névszó, abból egy -- de csak egy -- fed valamiféle szégyellni való dolgot a populista magyar politikai kultúrában. Na melyik? Államunk 1914 óta durván másfél millió polgárát küldte a halálba háborúkon, népirtáson, diktatúrák belső erőszaktevésén…..
Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról.  A rendszerváltást követő húsz nehéz év kevésnek bizonyult arra, hogy létrehozzuk a társadalmi békét és kitermeljünk egy tisztességes politikusi réteget, ami…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.14 22:44:10
@HaFr: Maximálisan támogatom a gondolatot és úgy gondolom, van igény és potenciális támogató is. Égetö szükség van egy "öszinte", az embereket felnöttnek tekintö politikai eröre.
Ehhez pedig egy világos, közérthetö, RACIONÁLIS programra.
Program és annak komunikálása nélkül, valakik ellen jelszavakat kiabálva csak "másik" párt lesz nem MÁS, ha érted mire gondolok,
Kíváncsian és bizakodva várom a folytatást.
Nya, megint tápot adtak a gondolkodásnak. A kormány főideológusa és egyik legjobb minőségű szolgája, Lánczi András eztet nyilatkozza az Info Rádiónak:  1. Magyarország és az unió kapcsolatát erősen befolyásolja a tőkehiány és a közösségi forrásoktól való függés.…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.09 09:58:22
@CSENDES:
@panelburzsuj:
@HaFr:
Álljon itt egy comment az átlátszó blogról ekes bizonyítékául annak, hogy a hülyének nézés magva befogadó talajra hullik:

"DR. Smit Pal 2013.09.06. 22:34:39

Lehetseges, hogy vannak furcsasagok. Esetleg nem teljesen hiheto, hogy egy 1-2 eves ceg, mindjart milliardos haszonnal indit, de inkabb egy Magyar lopja el penzunk, mint a zsidok a mszp kozremukodesevel. Mert ez penz legalabb itt marad az orszagban, az is amit a kozgep esetleg lenyul.
Szoval ez meg mindig sokkal kisebb baj, mint hogy mszp talicskaval hordja a penzt izraelbe. "

Szép ugye?
SutiAzEgyugyu 2013.09.09 13:11:58
@leponex: Elmondom, csak neked
Azt a pénzt bizony feléltük, Te , én, Laci a kőműves, meg Géza és Julcsi, meg mindenki aki a 90-es 2000-es években magasabb életszínvonalon tengődött mint amit az ország akkor gazdasági teljesítménye megengedett volna.
Mivel egy olyan adórendszerrel fordultunk szociból kapitalistába amit menet közben szabtak-varrtak toldozgatak a lyukakon ömlött ki a pénz, nem tulzok, ha azt mondom 1000 miliárdok. Örült is mindenki a sok új autónak az utakon, meg a görögök egyiptomiak is repestek, jött a magyar túrista ezrével.
Épült sok új ház is innen-onnan. Aztán lassanként bezárult sok kiskapu (nem mind) vége lett a legtöbb bulinak, de ilyen esendőek vagyunk, az életszínvonalból nem akaródzottt engedni. Innen számítjuk az "eladósodás korát".

Volt szerencsém akkoriban járni Lengyelországban, Szlovákiában meg erre-arra, sehol nem láttam akkora költekezés mint nálunk.
Na ott ettük, ittuk és éltük fel azt ami most hiányzik.
(Persze loptak is, de messze nem annyit mint gondolod)
"Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az m1 Az Este című műsorában bejelentette: a Fidesz-frakció azt szeretné, ha a jövőben havonta kétszer ingyenesen lehetne pénzt felvenni az automatákból. Rogán szerint a részletek kidolgozása még hátra van, de fontos, a fogyasztók érdekét…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.07 23:41:33
@leponex: Pontossan erről van szó. Te ismered mert olvastál róla itt-ott. Következtettél és megtaláltad a pontokat amik alapján kialakultak premisszáid. De ez a tudás a korral és élettapasztalattal jön.
Egy kisiskolásnak egyszerűen nics meg ez a tapasztalata és háttere.
Ahhoz, hogy megértsék a témát, kell a kontextus is ami hiányzik.

Ezt a témát egészen egyszerűen nem ennek a korosztálynak kellene címezni.
SutiAzEgyugyu 2013.09.08 00:08:26
@leponex:
Történelmi, szociológiai, stb kontextusra céloztam.
Tudod, a történelem nem random események egymásutánisága, hanem események, cselekedetek és döntések ok-okozati viszonyából alakul.
Ennél azért többet vártam Tőled.
SutiAzEgyugyu 2013.09.07 23:28:15
@leponex: Talán a pillanat nem volt megfelelő ehhez a "rendezvényhez".
Ha nagyon szervezni kell, akkor egyszerűen nincs itt az idő.
Az igény megteremti majd az alkalmat is előbb-utóbb.
Dózsa sem dobott párszáz meghívó SMS-t :-)
1. Először is, ki fogja finanszírozni? Van abban valami elszomorító, hogy 3,5%-os alapkamat körül még megveszik a forintot ugyanolyan 300-as eurószinten, mint eddig, ezek szerint a pénzvilágnak megér nagyjából ugyanekkora kamatelőnyt egy európai autokrácia fenntartása -- forró…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.07 01:22:58
@leponex:
Emlékszel mit mondtam egy másik topic-ban?
Majdnem érted miröl szól a történet de csak majdnem...
Lehet itt okoskodni meg felfedezni a spanyolviaszt ötvenedszer csak sajnos, (tudom a tényeket ilyen kontextusban nem kedveled) de az amit propagálsz SEHOL a világon nem müködött. Ez volt a szocialista rendszer egyik alapvetö bukfencpontja. Sebaj, az ideológia ismét felülírja a tapasztalatot, legalábbis nálad.
1000 leütés A tahó politikusról 2013.09.03 14:06:20
A tahó politikusok, ha jól fizetik őket, jól teljesítenek -- kutyábbak a főkutyánál is. Azt suttogják Debrecenben, hogy a beruházók és a az önkormányzaton élősködő vállalkozók 10 kósával (százalékkal) tartoznak, ha elnyernek valamilyen közpénzt. Könnyen lehet, hogy így…..
SutiAzEgyugyu 2013.09.03 19:56:35
Találkozzunk, beszélgessünk zárt körben. Írjon belső-emailt, akit érdekel, megmondom neki a budapesti helyszínt, aztán meglátjuk, mire jutunk. Távollévőknek skype kapcsolatot biztosítunk. HaFr..
SutiAzEgyugyu 2013.09.03 11:30:08
@leponex: Figyelve a kommentjeidet be kell vallani ügyesen csinálod. Megvannak az ismereteid (többé-kevésbé) és majdnem meggyőzően fogalmazol,
DE...
figyelmes szemlélő láthatja a kettősségedet.
Valahogy folyton oda lyukadok ki téged olvasva, hogy a kritikád jogosak ami az mszp-szdsz "balos" és "liberális" korményokat illeti. Objektív és tényekkel alátámasztott (többnyire). Viszont a narancsos elemzéseid minden egyes alkalommal elakadnak a hivatalos propaganda szintjén. Hol az egyenlő objektivitás és a következmények elemzése amit mindkét oldalra egyformán alkalmazol?
SutiAzEgyugyu 2013.09.03 11:52:35
@panelburzsuj: Ha fizetett komentelő (ami azért sanszos tekintve a kommentjei méretét és az ezzel töltött idejét), akkor a legjobb akit eddig olvastam.