Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombaszakértőke

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Családellenes marxista összeesküvés, az emberi természet ellen küzdő genderfeministák és a családot tagadó baloldali ideológia. Frivaldszky János írta a Pázmány jogi karán használt jogelmélet tankönyvet, ebből szemezget Németh Ádám Géza, mai vendégszerzőnk. Akik „csak"…..
Ma szemmel láthatóak az autoriter tendenciák, tehát eljön az ideje annak is, hogy a keresztények a sarkukra álljanak. Ha ez nem történik meg, akkor az a hit gyengeségének a jele. A kereszténység nagyobb, átfogóbb narratíva annál, minthogy be lehetne szorítani a politikai verseny…..
gombaszakértőke 2013.12.16 09:52:47
Hiába, úgy látom a kereszténység így karácsony táján mindenkit megmozgat. Ennyi trollt egy helyen nem olvastam hónapok óta, egek. A tudálékostól, az agresszívon át az ostobáig, mindenki a fedélzeten? Na akkor üljetek le, jó helyen vagytok. Jézus pont az ilyen szerencsétlenek miatt jött ebbe a világba, mint Ti, vagy én. Üljünk le az ádventi csendben és figyelmezzünk. Ez a Jézus nem akar politizálni, nem akar ideologizálni, nem akar "rendet". Ez a Jézus csak annyit akar, hogy megmutassa nekünk, ami a poszjaink alapján nagyon kevéssé hihető: t.i., hogy emberek vagyunk, és nagyon sok érték és ajándék lapul bennünk. Képes lehetsz azt írni az embertársadról, hogy barom, hogy nem ért hozzá, hogy okoskodik, hogy balfácán, és ilyenkor valahol belül azt is érzed, hogy ó, igazából nem ez a baj. Hanem az a baj, hogy én nem értek hozzá,, amennyire szeretném, hogy sokat mondta édesapám rám, hogy balfácán vagyok, hogy bántottak, és most én bántok másokat. Mert ilyen az ember, és én is ilyen vagyok. Ez a Jézus meg a válladra teszi a kezét és azt mondja: "Hé barátom, ne csüggedj. Én könnyen pofázok, Isten vagyok. Hidd el, neked sokkal nehezebb. De most megsúgok Neked valamit, a karácsonyi ajándékodat: Ott belül Te is képes vagy erre, ott van benned a "isteni". Képes vagy ebből a kommentharcos karakterből kitörni, kilépni a ködös téli reggelbe, és azt mondani: HAhó, élek, hahó, van nevem is, hahó, jó ember tudok lenni".
Na, jó, végy egy zsepit, fújd ki, aztán boldog karácsonyt
Gyurcsány Ferenc bedobott egy témát az egyházak finanszírozásával kapcsolatban. Ez önmagában nem lenne érdekes, mert pártja már annak is örülhet, ha a parlamentbe bejut, azonban a témát felkapta Brendel Mátyás és úgy neki esett, mint dühös kutya a lábtörlőnek nagyon jó…..
gombaszakértőke 2013.12.10 10:59:38
Jaj, de jó, hogy újra elővettük a témát egy független(ebb) blogon. Ezért imádkoztam. Mátyás blogjára írtam a múltkor, és a hozzászólásokból, pl. Mátyáséból az jött le, hogy ha egyszer a Fidesz megbukik, felgyújtják a templomokat, a keresztényekkel együtt. Én arra a fórumra megírtam, hogy példaadó a cseh protestánsok hozzáállása, akik bevállalták a posztban lévő folyamatot: Egy utolsó pénzfröccs, és pályára állnak, cserébe 1. többet nem kapnak semmit, csak a közszolgálati dolgaikért (iskolák kórházak, de ugyanazzal a finanszírozással, mint az államiak, nincs kiegészítőzés, meg kiegészítő kiegészítője, meg kormányajándék), 2. nem kérik a fődet.
Ez korrekt lenne. És az egyházaknak is érdekében állna. Ha kicsit is megnézzük Kamarás István és társa Vallásszociológia c. frissen megjelent könyvét, abból jól kiderül, hogy 1. az emberek nem csipázzák a felmérések szerint ha pártok és egyházak összeborulnak. Érdekes, hogy a két legutóbbi népszámlálás szerint a reformátusok (azt hiszem itt a posztban "és parazitája" jelölés őket érinti a leginkább sajnos) 500.000! hívővel számlálhattak kevesebbet. Nekem zsákszámra vannak pol. okok miatt kiugrott ref ismerőseim, és ami a legdurvább, páran a teológiáról!2. Az egyház történetében mindig akkor volt a legnagyobb válság, amikor a hatalommal lepaktáltak. Akárhányszor üldözték a keresztényeket, a számuk növekedett (ez a spec. jézusi társadalometika egyik következménye sztem.)
Mindenkinek így lenne jó, és a Brenner Mátyások is idegeskedhetnének a keresztények helyett mondjuk az időjáráson, vagy a NAV-on, a sok bárgyú és jámbor (pl én) keresztény helyett
gombaszakértőke 2013.12.10 11:08:43
@Lord_Valdez: Igen tudom. Amit meg én írtam, hogy ebben a "szervezetben" (nem szívesen írnám le hogy keresztény) sajnos szegény reformátusok felülreprezentáltak. És ebből nekik káruk lesz (és már van is).
gombaszakértőke 2013.12.10 11:11:59
@Lord_Valdez: Most veszem csak észre, hogy ez mennnyire vicces.
Te nehezen írtad le, hogy párt. Én meg hogy keresztény. :-))))
A kép természetesen ezen az oldalon kicsit más kontextusban jelenik meg, és más értelemben raktam ki. Egy kis vicc, amely inkább a másik oldal kritikáját akarja kifigurázni. Mivelhogy Gyurcsány számomra inkább hívőnek tűnik, tehát hozzánk képest egyáltalán nem ördög.…..
gombaszakértőke 2013.12.02 15:51:24
@borzimorzi: végre valaki aki az egyházzal kapcsolatos érzelmeit és a politikát szét tudja választani ezen a blogon és gondolkodik is. Jó látni egy értelmes embert a fedélzeten. Itt a legtöbben Jézust vagy az ateizmust ekézik, politikai köntösben, és mondjuk a poszt is úgy szar ahogy van, illetve az hogy gyurcsány is ugyanezt csinálja, tudiillik, hogy politikát és vallási eszméket mos össze. Honnan tudná Gyurcsány, hogy mi jár vagy nem jár az egyházaknak? Sehonnan.
gombaszakértőke 2013.12.02 18:37:12
@Brendel Mátyás: Láttam, hogy miután elmentem egy kis szünetre, válaszoltál a bejegyzéseimre. Összefoglalva

"de jure a nácizmus túlkapásai is rendben voltak. meg a kommunizmus túlkapásai is, amelyekért itt most kártérítést akarsz. etikailag meg nem."
A társadalmi rend feudalista volt. Ezen mit nem értesz?

én:"De ugyanezt csinálták a királyok, a Habsburgok, meg mindenki aki fent volt és megtehette."

Te: "de ők ugye nem is kérnek kártérítést."
Hát hogyafaszba nem? És a sok burzsuj, akik visszakapták a kastélyaikat? Mi van ember???

A kritikám az egésszel kapcsolatban ami itt folyik:
1. Ez nem ateista klub, hanem egyházellenes klub. a kettőnek köze sincs egymáshoz.
2. Ugyanazt csinálod, mint Orbán ebben a posztban. Összemosod a politikát a hittel. Bedőltél neki. Orbánnál meg Gyurcsánynál a pont. Olyan pénzéhes önző figuráknál, akik röhögnek azon, hogy a kicsit egyszerűbb magukat atesitának mondó (miközben mit sem tudnak erről) összeugrasszák a kicsit egyszerűbb magukat kereszténynek mondó (miközben mit sem tudnak erről)emberekkel. Ehhez a kulturálatlan ökölharchoz asszisztál ez a poszt is. Miközben a tudomány már rág röhög azokon akik bedőlnek Hegel-nek, a mindennek van ellen(sége)téte baromságnak (libsi-konzi, baller jobber kibékíthetetlen ellentétek - na menj már) a sok racionalista faszságnak. És ennek a legjobb élő példája Gyurcsány, aki remek érzékkel épít a tanulatlan emberek érzelmeire. NEM AZ ÉRTELMÜKRE. Hanem az ilyen dühös emberekre, akik ellenséget keresnek, ha kell zsidókat, ha kell keresztényeket, ha kell terroristákat. Még jó hogy ide is tévednek gondolkodó arcok, ezért nem fog sokáig tartani ez a politikai eszmény, amit ez jellemez: Ne gondolkodj, sokkal egyszerűbb ha dühöngsz és azt hazudod magadnak, hogy "mindennek utánajártam". Nohiszen. A blognak is meg a politikusoknak is üzenném, hogy a gondolkodó emberek akik meg tudják különböztetni az érzelmeiket a gondolataiktól túl sokan vannak, csak legfeljebb nem ezen a blogon.
gombaszakértőke 2013.12.02 19:26:31
@Brendel Mátyás: Eszembe jutott. Csinálj antiposztmodern blogot. Neked igazából azzal van bajod nem a keresztényekkel, hidd el. Utálod a bizonytalanságot, fekete-fehérben szeretnél látni mindent, igazságot szeretnél. Ez pedig ma nincs meg. Na hajrá, én drukkolok. Csak annak járj utána, mert ez így egy kicsit, hát hogy is mondjam, ciki?
Van ebben az országban egy címke, ami kevésbé bocsánatos bűn, mint asszonyt verni. De ne menjünk ilyen messze: nem mérhető ahhoz a szégyenhez sem, amikor valaki belép a vörösökhöz (mszp). Ez a ragadványnév úgy szól: gyurcsányista, és a köz szemében ma nincs az az elmeorvosi…..
Aggódni kezdtem északi szomszédaink egészségi állapota miatt. Annak persze örülök, hogy egyre több szlováknak telik luxusautóra, de ijesztő tendencia, hogy közülük ilyen sokan kényszerülnek mozgássérült igazolványt használni. Ennek a kék Porschénak az utasa például…..
Folyvást csócsáljuk ezt a témát, de megéri. Ebből tudjuk ugyanis meg, hogy mi hiányzik és mi nem, szóval ez nem csak afféle belterjes kis köldöknézés és bölcsészkedés.  Burke mestertől kezdve a konzervativizmus a racionális társadalommérnökséggel és az…..
gombaszakértőke 2013.07.05 10:55:33
@HaFr:
Megkértem a kétéves kislányomat, hogy csukott szemmel bökjön rá a szövegre, úgyhogy mondjuk
"Itt az egyetlen organikus hagyomány a kereszténység és a (kvázi-organikus) nacionalizmus tandemje (ez eddig rendben), de az igazából már félholt, megújulni képtelen vagy száz éve, mert túl mélyen rágta magát beléje az etnicizmus (román-, tót-, cigány-, zsidógyűlölet) és az irredentizmus (a magyar nemzet koporsójában az utolsó szög)."

Na figyelj, és vigyázz, mert ez most biztos kifüstöli nálad a vinyót:
Nekem vannak jópofa, egészséges, tót, balos, keresztény, liberálisan gondolkozó barátaim.
Ez pedig a gimis filozófia könyved alapján (basszus ha tudtam volna, hogy 2013-ban Index címlapra lehet kerülni a tartalomjegyzékével, biztos nem égetem el a fiúvécében az uccsó fil. óra után)két egymással szemben álló igazság (mármint a kis idézet, meg a barátom létezése). És most pörögjenek a dobok:
Ezt úgy hívják: "általánosítás" TÁDÁMMMMMM!
Akkor most, hogy már érthető a kérdés, tudsz válaszolni vagy nem?
gombaszakértőke 2013.07.05 11:00:05
Miután hétfő délután megjelent a Mandineren a Budapest Pride-ról szóló tudósításom, úgy gondoltam, végre megérdemlek egy kis pihenést. Ellátogattam a Hátsó kapu nevű műintézménybe, hogy megnézzem a Budapesti Anarchista Színház Többszörös orgazmus című előadását.…..
henkajpan abszolutokrácia 2012.11.14 20:25:58
Második Józsefet a felvilágosult abszolutizmus képviselőjeként tiszteljük. Most az elhomályosodó demokrácia korában ez különösen időszerű. Több okból is. A császár, akkor tényleges hatalommal rendelkezve képes volt a közjó ügyét szolgálni. A mai, szolgálatra…..
Mert valami történt. A harangozás ügyében nyilvánosság elé került konfliktus csak a jéghegy csúcsa lehet.Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár, az állami ünnepek fő szervezője azt kérte az egyházaktól, hogy a nemzeti összetartozás napján délután, a trianoni szerződés…..
A kormány mostani megoldása arra emlékeztet, mint amikor a régi, hatalmas drog-dealerek le akarnak számolni az új dealerekkel. Amikor a régi maffia harcol az újjal a területért. Amikor a prostituáltak kiutálják a területekről az új lányokat. Szó sincs itt arról, hogy az…..