Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krinnyi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TComment A mindenes, ami mégse az 2012.09.27 05:45:00
Ami jó családnak, dolgozni, terepre, vadászni, vontatni, bármire. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Krinnyi 2012.09.27 15:22:54
Kedves Tie!

Úgy érzem kutya volnék ha pont én nem szólnék hozzá!
Nagyjából pont erre számítottam tőled! És hát nem is kellett csalódnom! :-)
A hajtásláncok ismertetése kifogástalan, alapos, és korrekt! Előnyei-hátrányai ismertetése is szuper. Te tényleg érted amit leírtál az látszik! De a cikked címét lehet mégsem értetted meg!
Hogy miért?
Cikked címe: „A mindenes, ami mégsem az! „ Ezt oda is írtad a cikk elejére, aztán valahogy elkanyarodtál a hajtásláncok birodalmába, ahol rögtön elő tört belőled a bigott LandRover tulajdonos! Ebben a cikkben a pickupok ismertetéséről kellene szólnod, és talán nem a fikázásáról!

De ha már mindenes!
"Ami jó a családnak":Mond miért is nem jó a családnak?
Az utasterek nagysága valóban általában középkategóriás személyautók méretét idézi, de abba pont belefér a család! Ugye? Bár az újabb modellekben van hely bőven! Nyitott raktérrel használható 5db kerékpár kényelmes szállítására, nem 2 méter magasan, de ha akarod akkor a tetőn is, és még mindig óriási raktered van! Csomagból, babakocsiból, sáros rollerből, és kajából annyi fér be, amennyit csak akarsz! Kis ráfordítással tucatnyi felépítmény közül válogathatsz, ízlésednek, vagy a szállítandó tárgyak méretéhez mérten! Ja és zárhatók is, hogy csak úgy ne lehessen kiemelni a platóról semmit!
"Dolgozni": Ezt nem is gondolom hogy jobban ki kéne fejteni! Ha valahol ott igazán otthon érzi magát! Ne mis tudom van valamilyen terepjáró a pickupon kívül, amit 1t teherrel (csak hogy maradjunk a dupla kabinnál) megrakva, terepen eljuttatja azt valahova? De rakjunk csak 500kg-ot a platóra, amit max. vihet egy „terepjáró”. Ilyenkor mi is van a súlyelosztással??? Használható nyitott állapotban szemes áru szállítására, búzát, szenet, véres vaddisznót, vagy gázolajat tegyél be a terepjáródba, esetleg egy jó kőrbálát! Arról már nem is beszélve, hogy ezek a teher szállításra tervezett erősített pickupok, mennyivel strapabíróbbak mint egyes terepjáró társaik!
"Terepre": Igazán nem tudom miben is marad alul egy terepjáróhoz képest, akár állandó, akár kapcsolható 4×4. Gyári kialakításban tényleg annyival jobb lenne nála az összes terepjáró?
"Vadászni": véres tetemeket hurcolni a platón, nem is tudok jobbat elképzelni!
Vontatni: Jaaa, hogy van nála jobb is vontatásra? Értem! De mond tényleg annyira borzasztó vontatni egy pickuppal? Tehát ezt is tudja!
Bármire: Mint például akár „színházba járni”, prezentálni, mert hogy kinézetük és felszereltségük ezt is megengedi? ű
Ennél multifunkciósabb járművet nem sokat tudok! De mond ha van! Természetesen min az ilyen multifunkciósnak, megvan az a hátránya is mint a svájci bicskának, hogy igazán 100%-ban egyikben sem a legjobb! Hiszen van nagyobb utasterű egyterű, van nagy platós 4×4-es unimog is, terepjárónak is jobb egy Landcruiser, és színházba is szívesebben megy az ember egy E-classe-val .
De mond mi is volt a cím? „A mindenes ami mégsem az!” -Hát akkor mi az???
Értem én hogy nem szereted a pickupot, de a cikk hangvétele mégsem az aminek lennie kéne sztm!
Úgy vezeted fel a kapcsolható 4×4-et, és utalsz minden hátrányára, mintha az csak ennek a típusnak lenne a magáé! Tudom, tudom hogy megemlíted hogy van sok más ilyen, de mégis itt, a pickupoknál, ejtesz erről szót, a laikus meg azt gondolja, hogy ez így van!

De arról egy szót sem, hogy milyen gazdasági előnyei vannak egy cég számára, hogy mennyivel jobb a fogyasztása mint egy "terepjárónak", hogy a fenntartási költségek, és a használt járművek értéktartását már ne is firtassuk!
Ez tényleg egy szar! már majdnem meggyőztél!

Kíváncsi leszek a további cikkeidre, ahol a „terepjárók”-ról lesz szó! Vajon ott is a negatívumok lesznek kihangsúlyozva? Alig várom hogy a landRoverekhez érj! :-)
Krinnyi
Krinnyi 2012.09.27 22:14:26
@Dr. foolproof:
Hát ja! Ha voltál olyan bátor hogy vettél egy navarrát! De vannak akik autót vesznek nem szart, sok pénzért! Ha valaki sok pénzért akar olyan dolgot venni amire egyáltalán nincs szüksége, és utána csak fikázni tudja hogy ez nem az amit akart, jusson eszébe a te példád! Lehet a példádat tanítani kéne, vagy mutogatni!
:-)))
Belsőség Ég veled cimbora! 2012.02.07 20:20:00
Meleg, nyári estén ültünk nálad az udvaron az olajos nadrágoktól megfestett kempingszékeken és röhögtünk Tie-on, azon a címeres ökrön, hogy micsoda trójai falovat kapott ajándékba, amikor a Velvet hasonmás versenyén megnyerte Jáksó ezüst Range Roverét, amit a kétállú még…..