Regisztráció Blogot indítok
Adatok
d e t t i

22 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen döbbenetes, de 10 nap múlva ilyenkor már otthon leszünk a zuglói lakásunkban. Hihetetlenül gyorsan eltelt ez a 10 hónap, akármilyen klisésen is hangzik. Fokozva az eredeti gondolatok sorát, rengeteg élménnyel gazdagodtunk. De amúgy tényleg. Az például nagyon érdekes volt, hogy még sosem volt…..
Beléptünk ittlétünk utolsó hónapjába. Mostanra Peti egyetemi teendői véget értek, a tavaszi szemeszter lezárult, és a diákok jelentős része elhúzott a városból. Az időjárás is végre összeszedte magát, és a hetekig tartó esőzés után megérkezett a nyári idő. Közben pedig számunkra a felszámolás…..
In Bloom' Madarak Bloomingtonban 2017.05.04 15:47:09
Na de térjünk vissza Bloomingtonhoz!  Arra gondoltam, hogy bemutatom nektek, milyen dekoratív madarak élnek itt a városban. Egy magamfajta tősgyökeres pesti lakosnak ugyanis nagy örömöt jelent az itteni madárpopuláció (egy töredékével) való találkozás. A posztomban előre bocsátom, hogy más tollával…..
In Bloom' Kanyon túrán 2017.04.30 04:25:20
Repül az idő velünk itt az USA-ban. Még ősz volt, mikor Peti nővéréékkel kitaláltuk, hogy a magyar tavaszi szünetben együtt leszünk itt 2 hetet, s abból az egyik hetet a Grand kanyonban és környékén töltjük majd. Erre tessék, már meg is történt, s már haza is jöttünk erről a hihetetlen, fantasztikus…..
Hétfőn már tovább is álltunk Philadelphia felé. Itt nagy szerencsénkre szintén ismerősöknél lakhattunk, Peti szakmai szálról ismeri Mitchellt, aki mikor megtudta, hogy a városba készülünk, felajánlotta airbnb-re kialakított kis alagsori lakásukat. Délután már be is vetettük magunkat a városba, és…..
A következő két blogposztban elmesélem nektek legutóbbi utazásunkat, amelyben ellátogattunk a fővárosba, illetve Philadelphiába és Pittsburghbe is. Két részre bontom a sztorit, mert így egyenként talán emészthető hosszúságban tálalom nektek, én, aki hajlamos vagyok a szószátyárkodásra. Persze…..
És most jöjjön valami egészen más!  Az embernek általában, mikor valahova elutazik (akár hosszabb, akár rövidebb időre), vannak tervei, hogy miket szeretne ott megnézni, csinálni, megismerni. Nekem többek között az is a terveim között szerepelt, hogy ha már itt élek 10 hónapig ebben az országban,…..
In Bloom' Baby shower party 2017.02.23 21:09:11
Ha valaki esetleg még nem hallott volna erről a kifejezésről, hogy "baby shower party", akkor annak elárulom, hogy ez  - nem egy közös medencés buli babákkal - nem keresztelkedés utáni összejövetel - és nem is annak megünneplése, hogy a babának vettünk egy csinos kis zuhanyt. Ez egy olyan parti,…..
Decemberben arra készültünk, hogy elviselhetetlen hideg lesz itt januárban, februárban, és még talán márciusban is. Ebbéli félelmünket a helyi lakosság több tagja is megerősítette, meg az a tény, hogy december második felében már masszív mínuszok voltak (de hó nem). Aztán jött a január, az elején…..
In Bloom' Duplafüggöny 2017.01.20 21:18:27
Már egy ideje tervbe vettem, hogy írok egy kicsit az egyetemi sportközpontról. Mert így, hogy beköszöntött a tél (és a kinti futás csak szórványosan esik jól), Petivel mind a ketten rendszeres vendégei lettünk a dzsimnek. Az egyetemnek - ahova, ha még nem említettem volna, 80 ezer diák jár - egy…..
Az amerikaiak már november végén megkezdik az össznépi karácsonyozást. Rémlett valami arról, hogy ők nem 24-én díszítik fel a fát, hanem már korábban, de azért az bevallom, meglepett, mikor itteni ismerősök facebook oldalán már november végén megláttam a lakásukban díszelgő csilivili karácsonyfát.…..
In Bloom' Dear Miami 2016.12.27 03:31:05
Még a kiköltözésünk előtt nem sokkal úgy döntöttünk, mégsem karácsonyozunk otthon. Sok szempontból problémás lett volna az ide-oda utazás, viszont jó lett volna együtt lenni a családunkkal, barátainkkal... De idén ez most így alakul, s igyekszünk a helyzet pozitív oldalait látni. Ennek jegyében nem…..
In Bloom' Chicago chaláddal 2016.12.07 15:43:19
Még november elején, rögtön a charlestoni utazásunk után jártunk Chicagoban néhány nap erejéig. Anyukám, nagymamám és nagybátyám ugyanis 2 hétre kijöttek hozzánk látogatóba, és az első közös napokat Chicagoban töltöttük. Sűrű utazós hetünk volt így, 7 napon belül ötször ültünk úgy autóban, hogy…..
In Bloom' Könyvesbolti csemegék 2016.11.21 03:58:23
A Barnes & Noble könyvesbolt nemcsak azért kedvenc hely, mert a gyerekek nagyon szeretik a gyerekrészleget játszósarokkal, hanem mert a kínálat is pazar. A tegnap esti látogatásunk során lekaptunk egy-két érdekes darabot. Például itt van néhány nélkülözhetetlennek tűnő falinaptár:   Az…..
Peti kapott egy meghívást a dél karolinai Claflin University-től, hogy tartson 2 előadást egy konferencia keretében. Mivel a meghívók gálánsan egy szép nagy hotelszobát, autóbérlést és napidíjat is biztosítottak, úgy döntöttünk, négyesben megyünk az útra. Az úti cél a keleti parti Charleston volt,…..
In Bloom' Egy kis nyavalygás 2016.10.19 16:59:05
Így két hónap ittlét után tudom, most már igencsak itt az ideje a korábban beígért ciánozós írásnak. Mert tudom ám, hogy nyílnak a bicskák a zsebekben, hogy már megint valami kis cuki képet posztolunk. Remélem, az alábbiakkal kielégíthetem sokak vágyát, és összegyűjtöttem szépen, hogy mi minden…..
In Bloom' Akik körülvesznek 2016.10.03 16:40:56
Gondoltam – mielőtt rátérek a már korábban beígért puffogós posztra –, mesélek kicsit arról, milyen társas élményeket szereztünk itt az elmúlt másfél hónap során. Az ismerkedési lehetőségeink nagyjából adottak. A közvetlen lakókörnyezet mellett az egyik fő útvonal a gyerekes téma, vagyis…..
In Bloom' Cicanaci 2016.09.14 05:06:18
Ma volt egy kis időm sétálgatni a kampusz egy olyan részén, ahol még nem jártam. Részben olyan utcákba keveredtem, ahol a különböző alfa-kappa-fí-béta ésatöbbi egyetemi diákklubok épületei sorakoztak. Elég guszta kis épületek, amikről igazából nem is tudom, hogy mi van bennük, de azt tippelem,…..
In Bloom' Szép Bloomington 2016.08.30 05:32:25
Tavasszal már sokat nézegettem a várost Google Maps-en keresztül, mikor lakásokat és óvodákat keresgéltem. Látszott, hogy sok a zöld, hogy ez egy igazi kertváros. De ideköltözve természetesen sokkal durvábban hatott a város szépsége. A város adottságai is kiválóak, és persze az is sokat számít, hogy…..
In Bloom' Első napok 2016.08.22 05:48:47
Kezdjük ott, hogy valamelyik nap, mikor ránéztem a telefonom térképére, hogy valami aktuális útvonalat megnézzek, ezt láttam. Na akkor valami leesett: Persze, nem csak ez kellett ahhoz, hogy tudatosuljon bennem, hogy elköltöztünk az USA-ba. Tizenöt évvel ezelőtt már egyszer elköltözünk Petivel…..
In Bloom' Egy hét, és indulunk 2016.08.09 23:50:32
Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy 2016 augusztusában egy totál felforgatott lakásban épp arra fogok készülni, hogy férjestül, kétgyerekestül mindjárt kiköltözöm Amerikába, annak tuti, hogy az arcába röhögök. Vagy rálegyintek, vagy nem is tudom. De most itt tartunk, mindjárt…..
Éltemben nem írtam még blogbejegyzést, és olyan megható, hogy az elsőt az alkoholról tehetem! A félreértések elkerülése végett nem fogok csatlakozni blogunk és rendezvénysorozatunk elsőszámú házigazdájához, vagyis nem fogok szakértői fejtegetésbe kezdeni a kóstolt borok…..
Hello,Nem átallottam egy blogot létrehozni, olyannyira bízok a vaktesztjeink sikerességében. Remélem, hogy ez a megoldás könnyebbé és átláthatóbbá teszi a kommunikációnkat. Lehet élménybeszámolni - emlékezni, pontokat vezetni - feleleveníteni, illetve adatbázist szerkeszteni a…..