Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TotálkárosJános

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi nap folyamán voltam varratszedésen a megyei kórházban itt Pécsett. Sok kemény,és lelkileg leépítő dolgot láttam a várakozásom alatt, azokat nem is írom le,mert nem ebbe kis írásba való,legyen elég annyi,hogy három 16 év alatti kisgyerek is volt,akik szegények nem…..
2 hét kihagyás után,sikeresen visszafolytam a pécsi buszozás vérkeringésébe,beépültem,mintha ki se maradt volna az az x nap. Örömmel észleltem,hogy nem változott semmi és senki,csak nekem a póló méretem,de rajtam kívül senki sem vette észre,na, nem mintha már vettem volna…..
Multikulturális Bonyhád Városunk azért szuper hely,mert semmiért. Van egy két dolog de azzal ki is ürült a lehetőségek tárháza. Ha valamit meg akarsz tudni magadról,amit még te se tudsz,elég lemenni a városba és meghallgatni a napi pletykát. Ez az egyik,másik,hogy az…..
A biztonság kedvéért ma is jó napom volt a pécsi rengetegben. Az a jó itt,hogy mindig történik valami az emberrel,aki nem tapasztal semmi furcsát vagy idegesítőt,az burokban él,vagy otthon, esetleg a koliban kockul egész nap. Már akkor kellett volna tudjam,hogy valami ma megint nem fog…..
XVI. Benedek lemondásának és Erdő Pétert a favoritok közé soroló fogadóirodáknak köszönhetően újabb politikai és templomba járó humánaknák telepítése folyik a helyijáratokon kedvenc nyugdíjasaink személyében. Aki nem a buszon szorít Erdő Peti barátunkért és megosztja…..
A mai nyugdíjasok egyes tagjai,komolyan mondom olyan pofátlanok,mint én voltam fiatalon néha :) itt ülök a kórházban,a ne kopogtasson,vagy a kopogásával ne zavarja a rendelést feliratnál már csak nyugdíjas van több. Ők vígan kopácsolnak,mint egy harkály. A regisztrációs…..
Sikerrel vettem ma is minden elém gördülő akadályt,ügyes gyerek vagyok, már általános elsőben megmondta Csábràk Tanárúr tesi órán,bár lehet akkor még nem tanította az osztályom,de tuti megmondta,mivel a tesi felvételin én voltam az egyetlen aki zokniban nyomta végig,tudniillik…..
Biztos sokan jártok,illetve jártatok már Sparban. Mindenki halad a korral,megkönnyítik a tolókocsisok bevásárlását beton rámpa használatával,nagyobb számokkal írják ki az árakat a csökkent látásképességüek számára,van olyan ahol már Braille-írás alkalmazását is…..
Új év,új remények,mindenki fogadalmakkal ugrik neki friss évnek 1.-jén. Leszokok a cigiről,lefogyok,nem leszek paraszt,jó kedvű leszek,megszólítom xy-t,nem iszok annyit,ilyen apróságok. Ezeknek a 90%-a az első hetekben még pislákol,mint gondolat,utána szarik bele az ember az…..
  Csoda. A csoda olyan dolog,aminek a hatására az emberek előszeretettel válnak rossz emberből jóvá,drogosból szermentessé vagy rablóból pandúrrá,stb. Erre a legismertebb példa szent pál akciója a damaszkuszi úton. Namármost a mai helyijaratozásom alkalmával én is…..
Az albérletben ahol lakok, a szomszédban van egy idős bácsi aki nem veti meg az alkoholt és egy egyedülálló nő akinek van 2 szobacirkáló kutyája,akik szeretettel hugyozzák össze a környéket,jelölnek becsülettel mindent,ha elfeküdnék ott engem is meglocsolnának szorgalmasan.…..
Van már legalább 10 éve, hogy a hajnalban Hévízre induló buszon a sofőr röhögve mondta az arcomba: te vagy az egyetlen utas, aki teljes árú jeggyel utazik. Tökig tele volt az Ikarus, szinte kizárólag kemény munkában megőszült idős honfitársainkkal. Rákérdeztem, mennyi a…..
TotálkárosJános 2012.11.27 22:29:14
TotálkárosJános 2012.11.27 22:29:56
Ma elhatároztam,hogy Zodiákusi pontossággal tervezem meg az utazásom. Ma semmi és senki nem tesz keresztbe nekem. A projekt a buszmegállóig működött. Majd máskor előveszem,finomítva az adatokon. Felröppentem a 30asra,itt nem szoktam leülni, 2 megállót megyek csak,kibírom féllábon…..
„ Az arculatváltás a pécsi helyijáratozás világában semmit nem változott,hiába a szerethető TÜKE busz név a PKZRT helyett. Rutin buszozásom,ma is megmutatta,hogy egy transzorbitális lobotómián átesett majom is normálisabban tud viselkedni,mint egy a teremtés koronájának…..
TotálkárosJános 2012.11.25 00:31:52
Ha busszal utazik az ember annak nagyon sok előnye van. Mégpedig a következők. Míg áll a sorban,rengeteg hírt hall,olyanokról is,akit nem is ismer,teljes értékű dolgok,mintha híradót hallgatna a rádióban,csak itt 20-30 nyugdíjas a bemondó,ugyanis egy két diákon kívül ki ér rá…..
„ Lelkileg,érzelmileg és idegileg labilis alapokon álló embereknek a buszozás nem ajánlott. Orvos által tiltanám meg,mivel eléggé embertpróbáló egy mutatvány pécsett eljutni A pontból B pontba,ha az ember olyan buszokkal utazik mint a 30as vagy a 2es esetleg a 2A. Ezek olyan…..
A volánnal azért jó utazni,mert mindig tartogat meglepetéseket. Már a várakozás közben fel szoktam idegesíteni magam,mert tudom,hogy a buszozás szar lesz. Ebben sosem csalódok. Biztos pont az életemben. Elsőként szálltam fel,összejött az élet,nem túrt ki senki. Ez jel volt,észre…..
„ Jó ez a meleg,arra mindenképpen jó,hogy megtanuljunk különbséget tenni a büdös az elviselhetetlen és a bomló hónaljból kiáramló dögszag között. Buszokon a klímát csak ünnepnapokon kapcsolják be,de azt is csak azokon amik a telephelyen állnak,vagy amivel az igazgatóságot…..
„ Ha lesz időm írni fogok egy nagy gyógyszergyártó cégnek vagy visszafordíthatatlan betegségben szenvedő öregekkel foglalkozó vállalatnak,hogy ne új gyógyszereket vagy kísérleti stádiumban lévő kezelésekkel próbálkozzanak,hanem egyszerűen mondják azt,hogy BUSZ! Lekési a…..
„ SZTK,Posta,Helyijárat,Vásárcsarnok. Mi a közös bennük? Mindegyik nyugdíjastalálkozó központ. Ma,mikor elindultam a postára és felszálltam a 26-os buszra még nem sejtettem,hogy ma is kalandos dolgokban lesz részem. A történet ott kezdődik,mikor bemutatom a bérletem a…..
„ Ma a PKZRT, újabb becenevén TÜKE busz egyik zászlóshajójával, illetve buszával pörögtem,egy ikarus 260-al,de lehet 280 volt,lényegtelen, a modellszám szerintem azt mutatja meg,hogy egy jó zuhé alkalmával hány helyen ázik be. Mert ugye,a tetőn úgy csöpög be az eső,mintha kb…..
„ Ma kivételesen nem a nyugdíjas társadalom képviselőin lepődtem meg szokásos buszozási rituálémon,hanem a természeti népek viselkedési szokásai égtek bele a retinámba majd onnan az agyamba. Tudatosult bennem,ha nincs fém akkor jó lesz a gyerek is,mondván több gyerek több…..
Ha szülinapja van az embernek,merészeli azt hinni,hogy ez a nap más mint a többi,hiszen Halász Juci is megénekelte,félrevezetve a hallgatóságot. Nem az,egyelőre. Kaptam szupi ajándékot a barátnőmtől,meg kedves reggeli boldog szülinapot puszikat,de elviharzott dolgozni,itt face-n már…..