Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szentgróti

10 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma száz éve, 1918 október 31-én volt az un. „őszirózsás forradalom” és ugyanezen a napon ölték meg Tisza Istvánt. Bárcsak egyik se következett volna be – ma nem ilyen országban élnénk.  Azonban egyikből következett a másik – Tisza Istvánt bizony az „őszirózsás forradalmárok” ölték meg. Október…..
Most nevezte ki a román kormány a Székelyföld egy részét is magába foglaló Maros megye prefektusának. De volt már Hargita megye prefektusa is. Aztán belügyminiszter és védelmi miniszter is a Ponta-kormányban. A Szociáldemokrata Párt (PSD) politikusa.   Ezeket művelte korábban:…..
A 2018-as választási eredmények lehetséges magyarázata, hogy a választók döntő hányada, élükön a vidék véleményvezéreivel - a saját személyes jövedelmi-pénzügyi érdekeit követve szavazott a Fideszre - meglehet, eközben undorral nézve e párt és kormánya kommunikációs és korrupciós ámokfutását. Az…..
Emlékszem  Bajnai Gordon fellépésére - 2013 októberében talán,  amikor megalakult az Együtt - mindenki kiváncsian várta, milyen szónoki (politikusi) teljesítményt fog nyújtani. Nem volt rossz a szónoklata, hozta a kötelező minimumot - de már akkor látszott, hogy nem egy népvezér-típus.  Öt év…..
- amikor visszautasítja a miniszterelnök-jelölti vitát. Rosszabb: nem tiszteli az ország népét, a választókat, az embereket.  Téved, ha azt hiszi, felettünk áll. Le kell szállítani a magas lóról. ..
Szentgróti Nem süt a nap 2014.03.15 16:53:03
Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése által megfélemlített ellenzéki vezetők lemondták a március 15-i megemlékezést.  Mi lett volna velük 1848-ban? Akkor sem sütött a nap. ..
Szentgróti Afrika Korps 2014.03.14 19:20:05
Miközben a Fidesz  felszámolta a demokratikus jogállamot,  intézményesítette a közpénzek ellopását, megszűntetette a szabad választásokat, addig a legnagyobb ellenzéki párt második embere – a korábbi kormány államtitkára -  egy afrikai ország állampolgárának adta ki…..
Az Európai Unió Bírósága ítélete szerint nincs összhangban az európai uniós joggal a magyar áfa-szabályozásnak az a része, amely kizárja a ki nem fizetett beszerzésekhez kapcsolódó áfa-visszatérítést. Ez már a második koki, ha a Médiatörvényt tekintjük az elsőnek. Orbánék álláspontja szerint…..
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Tamás Gáspár Miklós az Élet és Irodalom legfrissebb számában felvázolt egy baloldali  program-vázlatot.  Azt írja ebben egyebek mellett: „Az százezer lakos alatti településeken népszavazások állapítják meg és módosítják menet közben a költségvetést, és…..
Zita, bocsánat Petschnig Mária Zita a Pénzügykutató Zrt. Tudományos főmunkatársa, pontosan érkezett, sőt kicsit előbb. Kicsit előbb, mert előkészült az előadására, mi amúgy liberálisan, lassan töltöttük meg a termet. Bevallom kicsit szorongtam, mert nem mozgok túl otthonosan…..
Holnap, húsvéthétfőn Schmitt Pál aláírja az új alkotmányt, s ezzel lezárul egy fontos és kritikus szakasz a második Orbán-kormány életében. Az alkotmányozással kapcsolatos korábbi szövegeimet nem ismételem meg, most már érdemes arra figyelni, hogy miképpen alakul a dokumentum…..
Miniszterek, főrendőrök és főtitkosszolgák csak pislognak, nem értik, hogyan történhetett  meg, az ellenzéki képviselők már akkor is jól begyakoroltan tették a dolgukat, bizottságok alakulnak és üléseznek, a jogtudósok feltárják a szociológiai mélységeket és a történelmi…..