Regisztráció Blogot indítok
Adatok
syllabux_bkp

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
syllabux_bkp 2013.01.07 13:07:17
@kIára: @Konyvmolyolo:
Bár nem tudunk olyan szép listával büszkélkedni, mint Könyvmolyoló, mi is fel tudunk mutatni jó néhány hasonló könyvet. Igaz van olyan kiadványunk is amit NKA vagy más támogatással adtunk ki. És szégyen, nem szégyen, az általad „vanity press”-nek nevezett könyvtípusra is van példánk.
syllabux_bkp 2013.01.07 13:15:33
@Konyvmolyolo:
Mi ezzel a logóval láttuk el minden ekönyvünket:

img850.imageshack.us/img850/9940/syllabuxdrmfree.png

Sajnos most egy technikai baki miatt lekerültek, de hamarosan visszaállítjuk.
E-könyv olvasók Re: blogbuli 2011.03.23 06:31:00
Olvtársaim az Úrban,köszönöm nektek, hogy eljöttetek, és emeltétek az est fényét. Bevallom, kicsinyhitű voltam, amikor "underbook"-oltam a foglalt helyek számát, de legalább jó meghittre sikerült :-) A következőre igyekszem nagyobbat mondani.Örülök, hogy olyan sok…..
E-könyv olvasók Blogbuli! 2011.03.04 17:36:00
Eljön a nap végre, amire oly régóta várunk, belecsapunk a kakaósbögrébe, és személyes utakra terelhetjük a barátságainkat, valamint nézeteltéréseinket.Az időpont: 2011. március 22. kedd este 18.00A helyszín: Szatyor bár, nemdohányzó részleg Bartók Béla út 36.Helyszín:…..
syllabux_bkp 2011.03.17 13:31:13
@Dworkyll:
Azért úgy számolj, hogy a +20 visszajelzés lehet, hogy +60 résztvevő. Lesz olyan, aki hoz magával még néhány embert :)
Az újságNokéremszépen. A nagy villanykönyv-propagálás közben egy meglepő fordulatnak lehetünk tanúi. Az addig világos, hogy egy olvasón egy komplett (személyi) könyvtár elfér. Ez olyannyira magától értetődő, hogy nem is igen kell magyarázni. És ha egy könyvtár elfér egy…..
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
Nem kis büszkeség töltött el, amikor az alábbi posztot olvastam. A honi írók egyik sokat próbált bajnoka, (aki nem mellesleg az SFportal villanykönyveinek nem kis részét is jegyzi), szintén "megtért". A személyes érintettségem ott van az ügyben, hogy az első prc-jét…..
syllabux_bkp 2011.02.25 12:31:11
Dwo, köszönöm a digitálbarbár kifejezést ;)

Néhány evangelizációs tapasztalatzanza.
Tavaly a Könyvfesztiválon sörözgettem néhány barátommal és szóba kerültek az e-könyvek. Egy fiatal írónő nem is hallott ilyesmiről, nosza mutattam neki pda-t, e-inkes kütyüt. Válasz (kb.): „Ne haragudj, de ez számomra nem könyv. Olvasni sem akarok ilyenen, és nem is fogok, az írásaim sem akarom viszontlátni.” – Ok, megbeszéltük.

Egy kelet-európai írótalálkozón beszélgetem egy nagyon jeles független, kortárs irodalmi kiadó vezetőjével, mellesleg jeles író, műfordító. „Én ebben nem hiszek, szerintem az e-könyv [olvasót és szöveget is értve alatta] értéktelen szemét.” Ja, ha ez hitkérdés, valóban nincs miről beszélgetni.

Néhány hete egy műfordító. (Tök véletlenül merült fel a téma egy társaságban): „Nahát, van ilyen, hogy e-könyv? Nem is hallottam ilyesmiről. Mutasd. Elképesztő, már itt tart a világ? Figyelj, van két fordításom, amit kb. 15 éve adtak ki, minden jog nálam van. Kiadjátok?”

Egy másik helyzetben megkörnyékeztem egy nagyon kedves írót, hogy újra megjelentetnénk a ’80-as években megjelent műveit. E-könyvben. „Igen, hallottam erről, de még soha nem láttam közelről. De hogyne, persze, szeretném ha ismét megjelenne. Az lehetséges, hogy a novelláskötetbe olyat is bevegyenek, amit annak idején a szerkesztő kidobott? Egy szerény royalty fejében szívesen odaadom a kéziratot.”

Kiadó haver, korábban együtt dolgoztunk. Téma: e-könyvesítenénk kiadványait. „Figyelj, ez miért is jó nekem? A papírkönyveim se veszik, talán az Írók Boltjában háromhavonta egyet. Gondolod, hogy e-könyvben jobban fognak fogyni? [duma, duma] Lehet, hogy igazad van, próbáljuk meg. [… …] Hogy mondod? Nincs másolásvédelem? Hogy mennyiért adnátok?? Ez nekem nem tetszik, párszáz forintért, úgy, hogy aztán bárki azt csinál vele amit akar, felejtsd el. Inkább beszéljünk a nőkről.”

Ez csak néhány, valóban megtörtént beszélgetés. Azt tapasztaltam, hogy a sok szerzővel úgy kell beszélni mintha háztartási kisgép-ügynökök lennénk, és oda kell adni az e-könyv olvasót 5-6 nap kipróbálásra, előretelepített könyvekkel – ismerkedjen vele, tudja meg pontosan mi lesz a szövegeivel, mitől lesz mégis könyv a kezében tartott műanyagdarab és az azon megjelenő írás.

Mi szeretnénk kimondottan a szerzők számára előadásokat szervezni, evangelizációs esteket tartani, vagy létrehozni egy nagy kütyüsimogatót (okostelefonokkal, tabletekkel, e-könyvolvasókkal), találkozót szervezni kimondottan e-könyvet olvasó emberek és írók között, stb., stb. Az van, hogy sokszor nem is az előítéletek, hanem a teljes ignorancia ellen kell harcolni. Sokkal jobban örülnék, ha már a megalapozott előítéleteknél tartanánk.
Az is nagyon érdekes, hogy az idősebb írók, szerzők sokkal nyitottabbak mint a fiatal, most induló generáció. (Persze ez valahol érthető, hiszen ők is a warez-torrent korszak gyermekei és jobban látják a szabad préda veszélyt.)