Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WayneStatic

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amolyan csajos módon viszonyulok az autómhoz: rendet tartok benne, lemosatom (életemben nem mostam még autót, nem is tervezem), megtankolom, beszélek hozzá folyamatosan (és igen, ő válaszol nekem..). Viszont teljesen hidegen hagynak vele kapcsolatban a köbcentik, a motor teljesítménye…..
WayneStatic 2013.05.24 22:16:16
Szerintem Justin Lin érkezése óta (Tokyo Drift+) a sorozat a lejtőn rohan lefelé. Egyre kevesebb és kevesebb autós jelenet, a japán autók eltűnése, mindenki spanyolul-portugálul hablatyol és a (számomra) rettenetesen igénytelen zene szomorú tények.
Az egyik legkomolyabb érvágás a Fast5-ban villant be. Már mindenki készülődik, hogy látunk egy autós jelenetet (Porsche vs Charger), de erre egy vágással ugrunk és már túlvagyunk a versenyen, Dominic nyert. Azért fizettem, hogy autós jeleneteket lássak, nem azért, hogy a The Rock szanaszét izzad képét keljen néznem két "sonofabitch" benyögése között.
Sajnos ez a film is ilyen hibákba esik. Az amerikai vs. japán autó elcsépelten és idétlenül van megoldva (nincs az az isten, hogy egy Challenger akár lépést is tudjon tartani egy GT-R-rel, de ez igaz a Tokyo Drift végére is, ahol az amerikai tankkal áll oda parkolóházban versenyezni a fürge és apró Silvia mellé), a Szikla csak keménykedik (fegyvert fog egy katonára???), a tankos jelenetet lerendezik egy villanás alatt, Paul Walker pedig teljesen leszorult a képről (holott ő a 6-ból 5 filmben központi karakter... vagyis annak kellene lennie), a többi autós jelenet pedig vaksötétben játszódik.

Őszintén örülök, hogy (ha lehet hinni a híreknek), akkor a hetedik részt már nem Justin Lin rendezi. Mivel jön a Need for Speed film is, alaposan fel kell kötniük a gatyát. Ajánlok az új rendező mellett egy új irányvonalat is.
WayneStatic 2013.05.25 15:45:28
@danialves: üdv. Én is nagyon szeretem (szerettem?) a sorozatot, mindegyik rész a polcomon is ül eredetiben, de minden vásárlás után csak szomorúbb lettem.
Széfes üldözés: az nekem is nagyon tetszett (bár teljes képtelenség, de a vásznon jól mutat).
Emlékezetes jelenetek:
The Fast And The Furious: x) az első drag verseny. A kívülről készült "kamera előtt elszáguldanak az autók" sebességet egyik filmben sem tudták még visszaadni. x) Supra vs. Ferrari x) Supra-Charger vs. motorok x) Supra vs. Charger
2 Fast 2 Furious: x) Brian érkezése és az első verseny x) verseny az autópályán x) hajsza a rendőrökkel, kitörés a garázsból a tucatnyi tuningolt autóval

Sajnálom, hogy elveszett a sorozatból a "karakter autó". Tudjuk, hogy Dom az utcán japán autóval volt a király (RX-7), aztán az első rész végén "váltott" (Charger és Chevelle). Brian egy-két alkalmat leszámítva (2F2F: Camaro, Fast and Furious utolsó jelenet: Charger, Fast5: Charger) végig japán autót hajtott (Eclipse, Supra, EVO VII, R34, Impreza, GT-R, Skyline GT-R). A sor még folytatható lenne. Most mindenkinek amerikai autó van a hátsója alatt (ráadásul lassan Dodge reklámmá válik a sorozat). Miért váltott egy (sorry) ősöreg Escortra Brian vagy egy úgyszint nem mai gyerek Mustangra Roman, amikor... Na mindegy. Engem nagyon-nagyon zavar, hogy kiesnek az európai (a vaksötétben lezúzott BMW-k villanásnyi ideje nekem nem szereplés) és japán autók. A film végén persze ott villog a széttuningolt GT-R meg Gallardo a garázs előtt.

Elvileg Justin Lin pont azért száll ki, mert a stúdió év/film iramban szeretné csinálni a sorozatot.

Amit én szeretnék: több autós jelenet, több japán autó (nem csak kirakatba!), több európai autó (dettó), az első rész zenei változatossága...és a The Rock végleges eltűnése. Ha azt szeretném, hogy 2-3 izzadó izomkolosszus remegő szemekkel pislogjon egymásra miközben benyögnek egy azonnali rosszollétet okozó egysorost, akkor nézek pankrációt.

Stáblista utáni részt láttátok? Sajnos a legtöbb mozi hajlamos elvágni a stáblistát :( . Érdekes villantás a következő filmre.
Akit esetleg érdekel: www.youtube.com/watch?v=v7iThBYNw6c