Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mestermoni

72 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A szappankészítés reneszánszát éli nem csak Magyarországon, hanem szerte a világban. A természetes megoldások keresése, a “zöld”-trendek, a “vegyél-hazait-házit” divatja és még sorolhatnánk. Ezek mind abszolút pozitív fogalmak, támogatandó célok, olyanok, amelyekkel könnyű azonosulni. Ki ne…..
  Amikor ez a poszt íródik, augusztus közepén, úgy tudjuk, hogy szeptember elsején normál rend szerint elindul az iskola, ezért szülőként az a feladatunk, hogy megtegyünk mindent a gyermekeink biztonságáért. Ugye emlékszünk még arra, mekkora szívás volt, amikor - bár társadalmi nyomásra -…..
A ghassoul (vagy rhassoul) Marokkóban, az Atlasz hegységben már 1400 éve bányászott agyag.  Különlegességét annak köszönheti, hogy rég kihunyt vulkánok belsejéből származik, így nagyon magas az ásványi anyag tartalma.  A kibányászott agyagot finom porrá őrlik, tartósítószer és adalékanyagok…..
A kozmetikai ipar legnagyobb európai seregszemléje a Bolognában minden tavasszal megtartott Cosmoprof a tudodmi (elhatároztam, hogy többet nem mondom ki) okán elmaradt, helyette online formában rendezték meg. Személy szerint nagyon sajnáltam, mert nekem minden alkalommal az év legfontosabb szakmai…..
Mostanában mindannyiunk állandó útitársa a kézfertőtlenítő és sokan az autóban tartjuk. Joggal merül fel a kérdés, igazak-e azok a hírek, amelyek mostanában körbejárták a sajtót, egy képpel, mely egy állítólagosan kézfertőtlenítőtől kigyulladt autót ábrázoltak.  Az ominózus fotóról (nem rakom be…..
Melyik kislány ne szeretné kipróbálni a mama sminkszereit? Vagy testápolóját? Az én 7 éves kislányom ma a parfümömet próbálgatta.  Anyukaként a túlélésre játszom, így a bennfentes tanácsom az, hogy inkább tegyük együtt, mint tiltsuk meg, mert akkor egyedül, titokban fogja kipróbálni és a környezeti…..
Öko-tudatos vagy, véded a környezetet, de szeretnéd radírozni a testedet? A mikroműanyagokról biztosan hallottál és tudod, hogy mennyire súlyosan károsítják a vizeinket. De a testradír meg annyira fincsi dolog.... Mi a megoldás? A cukros testradír....  A testradírok többsége mechanikailag távolítja…..
A statisztikák szerint tavasz végén az internetes keresőkben a hölgyek között a legnépszerűbb kulcsszavak. A cellulitot elűzni, a beach-bodyt elérni szeretnénk. Ki ne szeretne nyárra irigylésre méltó testtel feszíteni a Balatonon?  Sokan a cellulitisztől szeretnének szabadulni, ezzel kapcsolatban…..
Idén tavasszal a Nesti Dante az idők szavát meghallgatva egy nagyon aktuális újdonsággal lépett a piacra: kézhigiéniai termékcsaláddal.     Kicsit fellengzősen azt mondhatnánk, hogy a cég már alapításakor is az idők szavát követte: A történet 1945-ben kezdődött, amikor Olaszországban nehéz idők…..
Image by bluebudgie from Pixabay   A jelenlegi járványos helyzetben a legbiztonságosabb módszer a bevásárlásra a házhozszállítás.  Mivel a betegség cseppfertőzéssel terjed, legfontosabb, hogy a tömeget kerüljük, hogy ne köhögjenek, tüsszögjenek ránk. Elsősorban így kaphatjuk el a…..
Image by PublicDomainPictures from Pixabay   Sokan kérdezik, hogyan lehet házilag kézfertőtlenítőt előállítani és rengetegféle recept kering a neten.  Hirtelen rengeteg önjelölt vegyész jelent meg a neten és ész nélkül osztják az áltudományt. Legelőször tegyük rendbe az antibakteriális és…..
Sokszor jön szembe velünk tusfürdőknél, habfürdőknél a megjelölés, hogy SLS, SLES mentes. Ugyan nem tudjuk, mit jelent pontosan, de az csak jó lehet, ha valamitől mentes, ugye?  Nos, épp erre számítanak a marketingesek. Nem tudom, mi az, de félek tőle, úgyhogy inkább azt választom, amelyik…..
Alap tézis, hogy akinek száraz a bőre, kerülje a hosszan tartó kádban ázást. Pedig ki ne szeretne elmerülni egy kád forró vízben egy jó könyvvel esetleg egy pohár borral?  Az a jó hír, hogy a száraz bőrűeknek és ekcémásoknak sem kell lemondaniuk ezekről a csodás percekről.    Van otthon egy kis…..
Kétgyermekes anyuka vagyok, háziasszony, vállalkozó, egy átlagos, 40-es éveit taposó nő. Világ életemben lázadó alkat voltam, soha nem akartam beállni a sorba. Mondhatnám különc vagyok. Nem hordok lila hajat és extravagáns ruhákat, én másképp lázadok. Az én lázadásom abban áll, hogy nem vagyok…..
Mivel magam elkötelezett híve vagyok a hagyományos, jó minőségű szappannak, megmelengette a szívemet a G7.hu-n megjelent cikk.  Természetesen a szappan már első pillantásra és a józan belátás szerint is környezetbarátabbnak tűnik, mint a folyékony szappan vagy tusfürdő. Ha egy termék környezetbarát…..
Van az úgy, hogy bizonyos helyzetekben azt érezzük, az egyszerű kézmosás nem elég. A helyes kézmosási technikáról itt írtunk.  A kozmetikai ipar és a reklámok persze azonnal a segítségünkre sietnek és számtalan formában kínálják a szilárd és folyékony antibakteriális szappanokat és alkoholos…..
A jelenlegi helyzetben, amikor a világban eluralkodik a pánik az új koronavírus fertőzés miatt, és egyébként is influenza-szezon van, nem lehet eleget hangsúlyozni a kézmosás szerepét.  A WHO sem győzi eleget hangsúlyozni, a többség mégsem mos rendesen és rendszeresen kezet.  A dolog annyira…..
Április elején nyitott a Michelangelo és a 16. századi rajzművészet c. kiállítás a Szépművészeti Múzeumban. Kis üzleti érintettség kapcsán gondoltam egy nagyot, és felkerekedtem a gyerekekkel. Biztosan sokan gondolják, hogy két 6 évessel képtárba menni nem a legjobb ötlet, de mi elég sokat járunk…..
A 2019-es bolognai Cosmoprof kiállítás slágere volt a Nacomi lengyel natúrkozmetikai márka. A legnagyobb európai kozmetikai vásárként rengeteg látogatót vonz, akit érdekel, merre tart a kozmetikai ipar, mik a legújabb trendek, mind itt tolong. Ennél fogva a gyártóknak is az egyik legfontosabb…..
Hat éves gyerekeim vannak. Gyakorlatilag minden este közelharcot jelent az esti rituálé és lefekvés. A különböző életkorú gyerekek más és más okból akarják a végtelenségig nyújtani az esti elalvás idejét próbára téve ezzel a szülők türelmét.   Csak néhány példa a számtalanból: szeretnének még…..
  Manapság sokszor, sok helyen szó esik arról, hogy a pálmaolaj üldözendő rossz, mert kiírtják az őserdőt, kipusztulnak védett fajok, stb. Ez sajnos sok esetben igaz is.    Kezdjük az elején:  Mi a pálmaolaj és mire használják?  A pálmaolajat az olajpálmából nyerik (mily meglepő). Minden…..
  Halloween, azaz Mindenszentek előestéje. Sokan úgy gondolják, hogy a tökfaragás ehhez az angolszász ünnephez kötődik, ami részben igaz is.  Csakhogy van nekünk saját tökös sztorink is. Biztosan mindenki ismeri a mondást, hogy "fényes mint salamon töke". Fejtsük meg, honnan is ered ez a…..
Két hónapos kortól nyugodtan használhatunk szappant a baba mosdatásához. Ssaját ikreink a 7. naptól kezdve azzal fürödtek, (de a 2 hónapos kor a hivatalos álláspont.) Miért csak a 7. naptól? Az 5. napon mentünk haza a kórházból, előkaptuk a gyógyszertári fürdetőt, és tettem egy kísérletet vele,…..
Velence számos mozifilmben felbukkan, szinte lehetetlen felsorolni mindet. A város különleges adottságai gyakran megmozgatják a filmkészítők fantáziáját. Egyaránt lehet háttere romantikus jeleneteknek és izgalmas üldözésnek a Canal Grande-n. Nagy rajongója vagyok a James Bond filmeknek. A 007-es…..
A híradók rendszeresen visszatérő képei között már biztosan mindenki látta, milyen, amikor Velence víz alá kerül. Ezt a jelenséget hívják acqua alta-nak, vagyis magas vízállásnak. Ezt mi ámulva vagy éppen szörnyülködve nézzük, a helyiek viszont sztoikus nyugalommal szemlélik, hiszen visszatérő…..