Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babapiskotahusi

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dezeen nevű - az egyik legismertebb és leglátogatottabb - építészeti és dizájn oldalon jelent meg újra egy magyar ingatlan. A Hideg-háznak keresztelt, skandináv minimál stílusú jegyeket hordozó, kőszegi hétvégi házat a Béres Építésziroda tervezte egy párnak. Képek a…..
Klinghammer István felsőoktatási államtitkár szerint évről évre emelni kell a felvételi ponthatárt (azaz tanuljanak többet a középiskolások), de ami még fontosabb, a diákok tanuljanak meg egy idegen nyelvet, mire elérnek a felvételiig: "A mostani 240-es felvételi pontszámot…..
babapiskotahusi 2013.08.19 10:05:04
1. Az ugye megvan mindenkinek, hogy az emeltszintu erettsegi egyenlo a kozepfoku nyelvvizsgaval, tehat ha azt az ember leteszi, olyan mintha lenne nyelvvizsgaja, mindezt teljesen ingyen.

2. Annak a szulonek a gyereke, aki nem tud kifizetni egy nyelvvizsga díjat sem, az hogyan menjen egyetemre, foleg egy masik varosba? Honnan tudnak akkor ok eloteremteni havonta 100 000 Ft-ot arra, hogy a gyereknek kolija, alberlete, ennivaloja legyen, az iskolai konyvekrol, jegyzetekrol nem is beszelve. Persze lehet jonni a szuper diakhitellel, de talan nem kene elcseszni az eletet akkor amikor meg szinte el se kezdodott. Az elet igazsagtalan...

3. A hugom es en is real beallitottsaguak vagyunk, o bio mernok lesz, en meg epiteszmernok, de gimi harmadikban megvolt mindkettonknek a felsofoku nyelvvizsgaja angolbol, nekem meg nemetbol plusz egy kozepfoku. Ugy gondolom- tapasztalatbol- hogy szorgalommal, es odafigyelo szulokkel minden kivitelezheto.

4. Sokat jartam kulfoldon, most eppen Nemetorszagban tanulok az egyetemen, es en rettenetesen szegyenteljesnek tartom, hogy a magyarok- kortol szinte fuggetlenul- szornyen beszelnek idegen nyelveket. Felmerul a kerdes, hogy vajon a nemet embernek, vagy a magyarnak van -e tobb szuksege mondjuk az angol nyelv elsajatitasara? Ettol fuggetlenul itt meg az idos korosztaly is beszel angolul, nyilvan nem mindenki, de sokan.

Tokeletesen egyetertek azzal, hogy legyen kovetelmeny a nyelvvizsga, mert egyetemen alatt mar szinte senkinek sincs ideje megtanulni kozepfokon egy nyelvet. Nem kifogast kell keresni, hogy miert nem lehet megcsinalni, hanem neki kell ulni, es megtanulni.
babapiskotahusi 2013.08.19 11:22:24
@safranek: 1. Igen, csak gimis tanoran, a hugom ugyszinten.

2. A tehetseges gyerek, akinek szegenyek a szulei teremtse elo valahogyan a tovabbtanulasanak felteteleit. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a szegeny sorbol jovo gyerekek sokszor az otthoni peldat kovetik, amiert nem is hibaztathatok, mert ezt lattak otthon. Volt olyan csoporttarsam, aki kis falubol jott, alkoholista apaval, reszmunkaidoben dolgozo anyukaval, 3 testverrel, es diakhitelbol, meg szocialis tamogatasbol tengette a mindennapjait. En- bar otthonrol jartam egyetemre, es jomodu csaladbol szarmazok- el tudtam menni iskola mellett hajnalig dolgozni pultoskent, hogy legyen felretett penzem, o pedig nem, pedig ajanlottam neki, hogy jojjon dolgozni. Ennyit errol.
Azt, hogy kulfoldon tanulhatok, az tette lehetove, hogy dolgoztam iskola mellett, es a mai napig dolgozok is, mert nem szeretnek anyukamektol kerni. Nagyon fontos a hozzaallas...

3. En Wuerzburgban elek, ami hasonlit a szulovarosomra, Pecsre meretben is, ez is egyetemvaros, es elsosorban erre irtam, hogy itt milyen sokan tudnak angolul. Pedig nemet nyelvet beszelnek/ tanitanak az orszagon kivul is, megis veszik a faradtsagot, hogy megtanuljanak angolul.